لایحه تشدید جرائم زیست محیطی در پیچ و خم مجلس/ تورهای گردشگری باید از محیط زیست مجوز بگیرند/رصد 274 تخلف در فضای مجازی/معرفی 110 نفر از مجرمین محیط زیست در فضای مجازی به مراجع قضایی
سازمان حفاظت محیط زیست
بزرگنمايي:
عصر قم - رئیس مرکز سایبری یگان حفاظت محیط زیست گفت:حوزه وظایف این مرکز مقابله با حیوان آزاری، خرید و فروش گونه های جانوری، رسیدگی به تخلفات و اخبار شهروندان، تخلفات حوزه شکار از جمله مهم ترین مواردی هستند که به آن ها رسیدگی می شود که در هشت ماه نخست امسال در این رابطه 274 پرونده تشکیل شده است.
به گزارش برنا؛ در این روزها اذیت و آزار حیوانات به مرحله ای رسیده است که حتی برخی به خود اجازه می دهند تا آن را به صورت گسترده بازنشر و دل دوستداران حیات وحش را خدشه دار کنند. این اقدامات منزجر کننده در برخی تورهای گردشگری نیز چهره ای جدیدی را به تصویر کشیده و برخی با اقدامات خارج از عرف به محیط زیست آسیب وارد می کنند و برخی گونه های جانوری را به بهانه چالش های عجیب و غریب به عنوان وعده غذایی صرف می کنند. امری که فقدان نظارت بر تخلفات محیط زیستی را در حوزه مجازی یادآور می کند.
عدم اخذ مجوز توسط تورهای گردشگری تخلف است
علیرضا ساجدین، رئیس مرکز فوریت های سایبری یگان حفاظت محیط زیست در خصوص آنچه که در تعداد کمی از تورهای گردشگری تحت عنوان خوردن برخی گونه های جانوری مشاهده شده است به خبرنگار برنا گفت: بر اساس تعریف جدید، شکار و صید جانوران وحشی که در طبیعت زندگی می کنند و منشا طبیعی دارند اعم از پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان و بیمهرگان، تخلف محسوب می شود و قانون گذار برای شکار و صید این جانوران وحشی جریمه و حبس در نظر گرفته است.
او افزود: زمانی که تورهای گردشگری وارد مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست می شوند، حتما باید از محیط زیست مجوز اخذ کنند. عدم اخذ مجوز تخلف است و در صورت مشاهده فعالیت این تورها ملغی خواهد شد.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: مرکز فوریت های سایبری از ابتدای سال جاری فعالیت خود را در راستای مقابله با تخلفات محیط زیستی که در فضای مجازی رقم می خورد، راه اندازی شد. وظیفه این مرکز شناسایی تخلفات محیط زیستی و معرفی متخلفان به مراجع قضایی است.
رئیس مرکز فوریت های سایبری یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حوزه وظایف این مرکز مقابله با حیوان آزاری، خرید و فروش گونه های جانوری، رسیدگی به تخلفات و اخبار شهروندان، تخلفات حوزه شکار و صید است که باید به آن ها رسیدگی شود. در هشت ماه نخست امسال در این رابطه 274 پرونده تشکیل شده است.
ساجدین با اشاره به جزئیات این پرونده ها گفت: از میان این موارد 110 مورد به نتیجه رسیده است و متخلفین آن ها شناسایی و مستندات تخلفات آن ها جمع آوری و به مراجع قضایی معرفی شده اند. باقی موارد نیز در دست بررسی است.
وی افزود: در خصوص فیلم اخیری که مربوط به آزار و اذیت یک گربه است نیز تحقیقات ادامه دارد و پرونده این جرائم باز است. حیوان آزاری در ماده 679 و 680 قانون مجازات اسلامی جرم دانسته شده است و قانونگذار برای آن حبس و جزای نقدی در نظر گرفته است. در ادامه برای تشدید مقابله با این جرائم، پیش لایحه ای تقدیم مجلس شده است که در سال 98 با امضا و درخواست تعداد زیادی از نمایندگان مجلس صورت گرفت و دارای 8 ماده بوده اما هنوز به تصویب نهایی مجلس و شورای نگهبان نرسیده است و در پیچ و خم تایید مجلس قرار دارد.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: با تصویب این قانون برخورد با متخلفین در حوزه محیط زیست و حیات وحش به مراتب راحت تر خواهد شد. در این راستا همکاری خوبی نیز با پلیس فتا شکل گرفته است و نشست تخصصی نیز برای همکاری میان تمامی دستگاه های مرتبط انتظامی و استانی برگزار شده که به دنبال برگزاری این نشست همکاری یگانهای حفاظت محیط زیست استانها با نیروهای پلیس فتاو پلیس پیشگیری در استان ها تقویت شده است
ساجدین افزود: در ادامه نیز ارتباط خوبی با معاون دادستان کل کشور در حوزه فضای مجازی و دبیر کارگروه مصادیق مجرمانه بوجود آمده است تا با همکاری بیشتر بتوانیم به این عرصه سامان دهیم. امید در ماده 21 قانون جرائم رایانه ای، جرائم محیط زیستی را نیز در آن قید کنیم.
رئیس مرکز فوریت های سایبری یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش مهم مردم برای حفظ محیط زیست و حیات وحش گفت: در این میان نقش مردم و شهروندان بسیار مهم است و باید در این عرصه به کمک ما بیایند. محیط زیست مسئله همگانی است و باید همه شهروندان به فکر آن باشند. در همین راستا سامانه تلفنی 1540 نیز تعبیه شده است تا شهروندان بتوانند از آن طریق با ما همکاری کنند.
-
پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۶:۱۶
-
۲۷ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/221444/