عصر قم

آخرين مطالب

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری معاونت امور زنان و خانواده

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری
  بزرگنمايي:

عصر قم -

تمرکز برگسترش مشاغل خانگی که یکی از ظرفیت‌های مهم در اقتصاد هستند ،به طور خاص می‌تواند بهترین راه ایجاد اشتغال که نیازمند منابع مالی زیادی نیز ندارد، راهکاری مهم و اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری باشد.به عبارتی مشاغل خانگی ازجمله شیوه های نوین و جدید کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلایلی از جمله نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری و سودآوری مطلوب، مورد توجه و استقبال بسیاری از افراد جویای کار به ویژه زنان و جوانان قرار دارد.
همه مسئولین و مردم به این امر واقفند که دولت به تنهایی توانایی ایجاد شغل گسترده برای همه جوانان تحصیل کرده را ندارد و در این راستا، مشاغل خانگی البته با حمایت دولت و ایجاد تسهیلات می تواند پیرامون کاهش بیکاری راهگشا باشد، البته درگسترش و ایجاد مشاغل خانگی، همواره مشکلات و چالش هایی نیز وجود دارد و باید آن ها را حل نمود.صاحبان بسیاری از کسب و کارها، از آنجایی که منابع مالی و فیزیکی کافی در خور شروع یک کسب و کار در اختیار نداشته اند، ترجیح داده اند، به گونه ای خلاقانه فکر کنند که بتوانند حتی در منزل و بدون اجاره کردن مغازه یا محلی برای کسب و کار و البته بدون نیاز به نیروی کار زیاد کسب درآمد کنند. کسب و کارهای خانگی یکی از جذاب ترین انواع کسب و کار است که به علت خصوصشیات منحصر به فرد خود در تمام دنیا یکی از مطمئن ترین راه های درآمد زایی محسوب می گردد. از آنجایی که این مشاغل در فضای خانه و امکانات منزل بهره می گیرند، در صورت بروز رکودهای اقتصادی، از مقاومت بیشتری برخوردارند. همچنین معاف از مجوزهای دست و پاگیر و پرداخت مالیات هستند. از این ‌رو، بهترین و شاید کارآمدترین اقدام پسندیده برای کاهش نرخ بیکاری خود اشتغالی در منازل است که در مقابل باید همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، مسئوولین با حمایت‌های خود تسهیلات ویژه‌ای را برای محقق ساختن این امر مهم در نظر بگیرند و تمامی راهکارها و تسهیلات در حد حرف و روی کاغذ باقی نماند.
براساس آخرین آمارها، 88 شرکت تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی در سراسر کشور با عضویت 4170 نفر و با سرمایه 3519180 هزار ریال و ایجاد 1800 فرصت شغلی در سامانه ثبتی وزارت تعاون به فعالیت اشتغال دارند. اما آنچه از این آمار روشن و مبرهن است که متاسفانه تا به امروز از ظرفیت مشاغل خانگی و تاثیرات شگرف آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و محرومیت زدایی از خانواده های کم‌ درآمد و آسیب پذیر،آنطور که شایسته است ،مورد توجه قرار نگرفته است. درحالیکه هر خانه می تواند به عنوان یک واحد تولیدی و خدماتی نقش موثری در راستای تحقق اقتصاد درآمدزا و مقاومتی ایفا کند. صنایع دستی همچون قالیبافی، خیاطی، دامپروری ، شیلات و... فعالیت های تولیدی و صنعتی و کسب و کارهایی با گرایش فناوری اطلاعات تنها بخشی از مشاغل خانگی محسوب می شوند که با شناسایی چالش ها و فرصت های پیش روی آن می‌توان به رونق هرچه بیشتر آن کمک کرد.
اکنون با گسترش فضای مجازی، مشاغل خانگی با رویکردی نوین در حال گسترش هستند و طیف وسیعی از رشته ها را در بر می گیرند. از تشکیل گروه های خرید و فروش اجناس مصرفی از جمله
صنایع دستی، پوشاک تا سفارش انواع شیرینی ها و غذاهای خانگی همگی از جمله مشاغل خانگی هستند که تعداد آن ها رو به فزونی و تنوع است. این فضا ،امکان حضور افراد در محیط خانه و استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز را به سادگی فراهم می سازد. البته ناگفته نماند که زنان نقش اول را در تحقق مشاغل خانگی عهده دارند و به عنوان یکی از محورهای اساسی آن نقش ایفا می کنند و بطور قطع در برنامه ریزی ها و اجرای آن حرف اول را می زنند. در کشورهای توسعه یافته، زودتر از ما به فکر ساماندهی و حمایت و برنامه ریزی برای مشاغل خانگی افتاده اند و این در حالی است که از سال 1389 عملا قانون ساماندهی و حمایت از اشتغال خانگی به تصویب رسید. به گفته کارشناسان، کسب و کارهای خانگی 15 تا 80 درصد نیاز به اشتغال 150 کشورهای جهان را تامین می کنند. در حال حاضر، بسیاری از کشورها نظیر چین، هند ،انگلیس ، استرالیا وآمریکا از جمله کشورهای موفق در زمینه توسعه کسب و کار خانگی و کارآفرینی به شمار می‌روند. کشور چین در حوزه مشاغل خانگی، پیشتاز و فعال بوده و با راه اندازی 1040 شغل خانگی، مولد بیش از سی درصد محصولات بازار چین می باشد، و این در حالی است که در ایران حدود 300 حرفه تصویب شده مشاغل خانگی وجود دارد. در انگلیس هم بیش از پنجاه درصد مشاغل کوچک در خانه انجام می شود تا جایی که مشاغل خانگی در سال 2014 حدود 400 میلیون پوند در اقتصاد این کشور تاثیر داشته است.علاقمندان این شاخه می توانند با کمی تحقیق و جستجو در فضای اطراف زندگی خود نیازها را شناسایی و با توجه به بازارهدف ،کسب و کاری را راه اندازی نمایند. با توجه به اهمیت کسب و کارهای خانگی و تاکید صاحب نظران بر درآمدزایی و اشتغال زایی بالای این مشاغل، اهتمام هر چه بیشتر مسئولین در راستای تسهیل روند اشتغال و استفاده از ظرفیت های موجود وطنی در مشاغل خانگی بستر حل بسیاری از معضلات نشات گرفته از بیکاری و مسائل اقتصادی جامعه را فراهم می سازد.
ناگفته نماند ،بحث اشتغال خانگی در قالب بنگاه‌های کوچک در جهت کاهش بیکاری می تواند راه حل ایجاد شغل در کوتاه مدت باشد، ولی راه مستمر و نهایی نیست و باید برای حل معضل بیکاری و ریشه کن کردن آن در بلندمدت به سمت اشتغال های پایدار دیگر برویم.
منبع: روزنامه تفاهم

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/334607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

غرق‌ شدگی پدر و پسر در سد کبار قم؛ پدر جان باخت

بهره‌برداری از مرحله دوم میدان گازی سراجه قم تا مرداد 1404

بررسی تهدیدهای نماینده قم؛ نظام برای بقا باید میلیون‌ها ایرانی را راضی کند نه متوهمان را!

ماموریت اورژانس هوایی قم در روز طبیعت

سرکرده باند بزرگ قاچاق انسان دستگیر شد

خواهر و برادری بعد از 70 سال یکدیگر را پیدا کردند!

ویژه‌های حوادث/ برادری که سر خواهرش را بُرید!

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

حمله ویروس به پرسپولیس و مربیانش

این میوه وسبزیجات بهاری سرشار از ویتامین C و A هستند

فائزه هاشمی: در مورد حوادث سال 67، هیچ سندی از بابا نبود

عارف درباره سلاح هسته‌ای چه گفته بود؟

پزشکیان: ملت‌های اسلامی با وحدت جنایات علیه فلسطین را متوقف کنند

یک رمان امنیتی در بازار نشر

پیش بینی هواشناسی قم 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا قم فردا پنجشنبه 14 فروردین ماه 1404 | آب و هوای قم

تصاویر نفس‌گیر از چتربازان نوپو در پرشی جسورانه از فراز برج میلاد تهران

جسد نوجوان 14 ساله از بند خاکی بیرون کشیده شد

مدیر محکوم‌شده یوونتوس به میلان می‌رود

استقلال در آستانه واگذاری رکورد هشت ساله

هم‌دردی پپ با دشمن قدیمی؛ حق با مورینیو بود

سامسون مهاجم پرسپولیس را وسوسه می‌کند

زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند

فرانسه: در صورت عدم دستیابی به توافق جدید هسته‌ای با ایران، رویارویی نظامی اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد

احتمال وضع مقررات جدید برای سفرهای خارجی اعضای کابینه دولت

آمریکا: با اعمال فشار حداکثری، دسترسی ایران به منابع مالی را مختل می‌کنیم

دو خط کتاب/ ‏زمانی که یک اثر هنری بودم

هشدار فراجا: از امروز گواهینامه متخلفان حادثه‌ساز به مدت 3 ماه ضبط می‌شود

مدارس و ادارات این استان شنبه و یکشنبه تعطیل شدند

تئوری توطئه پیش از بازی بارسا - اتلتیکو؛ لوزان کجاست

دعوت از 20 کماندار به اردوی انتخابی تیم ملی دانشجویان

چالهان‌اوغلو: دوست دارم روزی برای گالاتاسرای بازی کنم

اعتراض مس رفسنجان به انتخاب پیام حیدری برای بازی با نساجی

حسرت روزبه برای بازی بزرگ استقلال

نوجوانان ایران با شعار ویژه استارت زدند

اولین پیام هالند به هواداران: برمی‌‌گردم

سرمربی رئال به اتهام کلاهبرداری در دادگاه!

اتهامات تند لاپورتا علیه مدیران لالیگا

ویتامینی که کمبود آن سبب ریزش مو می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه: پرچم ایران از میدان‌ جنگ تا عرصه‌ دیپلماسی، نماد عدالت‌خواهی بوده است

معاون سیاسی سپاه: در صورت عملی‌شدن تهدیدها علیه برنامه هسته‌ای، ایران در دکترین دفاعی خودش تجدیدنظر خواهد کرد

آمریکا، 3 شهروند روسیه و 3 نهاد را در ارتباط با ایران تحریم کرد

تخت‌روانچی به روسیه می‌رود

جلسه کم‌سابقه کابینه دولت فرانسه درباره ایران

واکنش آذری جهرمی به برداشت‌ها از اظهاراتش: موافق بمب هسته‌ای نیستم

«زخم پاییز» روایت زندگی شهید مدافع امنیت در بازار کتاب

80 اردوی جهادی در قم برگزار شد؛ 3000 دانشجو مشارکت کردند

تصاویر هوایی از پارک‌های معروف تهران در سیزده‌بدر

سنگ‌باران پلیس راه در یاسوج؛ مهاجمان دستگیر شدند