عصر قم

آخرين مطالب

نخوابیدن طولانی‌مدت چه اثرات خطرناکی می‌تواند داشته باشد علمی

نخوابیدن طولانی‌مدت چه اثرات خطرناکی می‌تواند داشته باشد
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /در حالی که چالش‌هایی برای نخوابیدن در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است، کارشناسان هشدار می‌دهند که خطرات کم‌خوابی بسیار واقعی است و باید آنها را جدی گرفت.
بسیاری از ما با آن احساس کسل کننده و گیج کننده خستگی پس از یک شب کم‌خوابی آشنا هستیم. با این حال، برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با شرکت در آنچه «چالش بی‌خوابی» می‌خوانند، این خستگی را به حد افراط رسانده‌اند.
یک فعال 19 ساله در یوتیوب به نام نورم(Norme) تلاش خود را برای شکستن رکورد جهانی برای روزهای متوالی بدون خوابیدن به صورت زنده پخش کرد.
ظرف 250 ساعت پس از آغاز این چالش، بینندگان نگرانی‌های خود را در مورد سلامتی و تندرستی نورم ابراز کردند، اما او در نهایت نتوانست بیش از 264 ساعت و 24 دقیقه دوام بیاورد.
این تلاش نورم باعث محرومیت او از فعالیت در شبکه‌ اجتماعی یوتیوب شد، اما با وجود ادعای او مبنی بر شکستن رکورد جهانی، تلاشش برای شکست آخرین رکورددار گینس کافی نبود، چرا که فردی به نام رابرت مک‌دونالد(Robert Mcdonald) در سال 1986 توانست 453 ساعت یعنی تقریبا 19 روز را بدون خوابیدن پشت سر بگذارد.
در سال 1997 بود که نهاد رکوردهای جهانی گینس به دلایل ایمنی، رکوردگیری از طولانی‌ترین زمان بدون خواب را متوقف کرد و این کار کاملاً درست بود، چرا که نخوابیدن برای مدت طولانی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
بزرگسالان باید بیش از هفت ساعت خواب در شبانه‌روز را به طور منظم هدف قرار دهند. ناتوانی مزمن در داشتن خواب کافی با افزایش خطر ابتلا به چندین بیماری مانند افسردگی، دیابت، چاقی، حمله قلبی، فشار خون بالا و سکته همراه است.
خواب بخش مهمی از برنامه روزانه ماست و بسیاری از سیستم‌های بدن ما را قادر می‌سازد تا استراحت کنند و بر تعمیر و بازیابی تمرکز کنند.
در طول سه مرحله اول خواب، سیستم عصبی پاراسمپاتیک که استراحت و هضم غذا را تنظیم می‌کند، کنترل را به دست می‌گیرد. این موجب کاهش ضربان قلب و فشار خون می‌شود.
در مرحله آخر نیز که مرحله حرکت سریع چشم(REM) است، فعالیت قلب افزایش می‌یابد و چشم‌ها حرکت می‌کنند. این مرحله کلید عملکردهای شناختی مانند خلاقیت، یادگیری و حافظه است. مصرف الکل یا کافئین قبل از خواب می‌تواند این چرخه خواب را مختل کند.
کم‌خوابی می‌تواند حاد یا مزمن باشد. محرومیت حاد از خواب نیز می‌تواند طی تنها یک یا دو روز اتفاق بیفتد.
در حالی که یکی دو روز ممکن است مدت زمان کوتاهی به نظر برسد، 24 ساعت محرومیت از خواب می‌تواند باعث اختلال عملکردی بیشتری نسبت به رانندگی در حالت مستی شود.
علائم کم‌خوابی حاد می‌تواند شامل چشم‌های پف کرده یا تیرگی زیر چشم، تحریک پذیری، زوال شناختی، مه مغزی و میل شدید به غذا باشد.
در طول روز دوم بدون خوابیدن، شدت این علائم افزایش می‌یابد و تغییرات رفتاری رخ می‌دهد و همچنین عملکردهای شناختی کاهش می‌یابد. نیاز بدن به خواب قوی‌تر می‌شود و باعث «چرت‌های کوتاه» می‌شود که شامل چرت‌های غیر ارادی حدود 30 ثانیه‌ای است.
نیاز بدن به غذا و همچنین پاسخ‌های فیزیولوژیکی مانند التهاب سیستمیک و اختلال در پاسخ ایمنی افزایش می‌یابد و ما را مستعد ابتلا به بیماری می‌کند.
بی‌خوابی در سومین روز نیز می‌تواند باعث میل شدید به خواب، افزایش احتمال چرت‌های کوتاه طولانی‌تر، مسخ شدن به معنی احساس جدایی از واقعیت و توهم شود.
سرانجام در روز چهارم بی‌خوابی، همه علائم بسیار بدتر می‌شوند و به سمت روان‌پریشی ناشی از محرومیت از خواب پیش می‌روند که در آن فرد قادر به تفسیر واقعیت نیست و میل دردناکی به خواب دارد.
بهبودی ناشی از کمبود خواب در افراد مختلف متفاوت است و تنها یک شب خوابیدن برای برخی از افراد کافی است، اما برای برخی دیگر ممکن است روزها یا هفته‌ها طول بکشد.
با این حال، مطالعات نشان داده‌اند که خوابیدن کافی پس از محرومیت از خواب، اغلب تغییرات متابولیکی را که می‌تواند باعث افزایش وزن و کاهش حساسیت به انسولین شود، حتی در دوره‌های نسبتا کوتاه محرومیت از خواب نیز معکوس نمی‌کند.
کارگران شب‌بیدار و شیفتی ممکن است به طور مداوم از خواب محروم شوند. کارگران شیفت شب معمولاً به طور متوسط یک تا چهار ساعت خواب کمتری در روز نسبت به افرادی که زمان کارشان در ساعات روشنایی روز است، می‌خوابند و این می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را افزایش دهد.
در واقع بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که خواب کم با افزایش خطر مرگ مرتبط است، اما در مقابل باید گفت که خواب بیش از حد نیز همین‌طور است.
بنابراین برای حفظ سلامتی و تندرستی بهتر است از چالش‌های این‌چنینی در رسانه‌های اجتماعی اجتناب کنید و به جای آن، بهداشت خواب خوب را انتخاب کنید تا 7 تا 9 ساعت با کیفیت چشم‌هایتان را ببندید و به خواب روید و مطمئن باشید بدن شما به خاطر آن از شما تشکر خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/649435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلد پنجم مجموعه فانتزی نوجوانان «میراث لورین» منتشر شد

بوکر عربی 2025 نامزدهایش را شناخت

هفتمین جشنواره بین‌المللی اعتکاف در قم برگزار می‌شود

جدول خاموشی برق قم چهارشنبه 26 دی 1403

قم| روز پدر، روزی برای تجلیل از قلب‌های پنهان عشق

سرقت مسلحانه از یک آرایشگاه مردانه

لحظه سرقت یک خودرو در پمپ بنزین

حادثه در معدن طلای آفریقای جنوبی؛ خارج کردن 36 جسد و 82 معدنچی

شرکت یک میلیون نفر در اعتکاف رجبیه امسال

تشدید برخورد پلیس با تخلف «توقف در پیاده‌روها»

ادعای یک کارشناس: تعداد یوزهای ایرانی شناسایی شده در توران و یوزکنام به 17 فرد رسید

خاطرات جالب استاد بازنشسته دانشگاه تهران از دکتر حسابی

هشدار نارنجی هواشناسی برای 17 استان

استخر ائل گلی تبریز یخ زد

مسمومیت 23 دانش‌آموز به دلیل انتشار گاز منوکسیدکربن

اینفوگرافی/ 6 فایده باورنکردنی غذاهای تند

3600  نفر در مسجد مقدس جمکران معتکف شدند

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

ناظریان: آدم بیکاری نیستم که فقط بخواهم یک جا باشم

دو گل سپاهان در بازی تدارکاتی مقابل ذوب‌آهن

گل‌گهر از جذب مهاجم خارجی دست کشید

پاسخ به شایعات درباره انحلال تیم نود و هشتی‌ها!

عربستانی‌ها به دنبال جذب 5 بازیکن بارسلونا

کاپیتان تیم ملی عربستان، 120 روز در کما!

غیبت احتمالی ستاره پرسپولیس در سوپرجام!

ژابی: از بردن حریف سرسخت خوشحالیم

عذرخواهی محسن مسلمان از الکسیس گندوز

گرانترین‌ فوتبالیست حال حاضر جهان چه کسی است؟

حقوق نجومی رونالدو در النصر؛ هفته‌ای3 میلیون پوند

مسی یک ابرتاجر

تاثیر استامینوفن و ایبوپروفن در کنترل درد دندان

استفاده از داروهای گیاهی بدون پشتوانه‌ علمی فرد را سمت نارسایی کبدی می‌برد

متخصصین درمان ریشه به دنبال حفظ دندان افراد هستند

بهترین دمنوش‌ها برای بهبود سرماخوردگی و آنفلوآنزا

درگذشت مشاور احمدی‌نژاد و شاگرد آیت‌الله مصباح یزدی

تاکید آیت الله عاملی بر گسترش فرهنگ پهلوانی و توسعه زورخانه‌ها

داستانک/ آخر فروردین

وزارت راه و شهرسازی درخصوص بودجه آزادراه کاشان _قم شفاف سازی کند

برگزاری اعتکاف ویژه متخصصان هوش مصنوعی در قم

نابودی 12 هزار ساختمان در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

قتل زن میانسال توسط دزدی که با پسرش دوست بود

برخورد مرگبار سواری متواری با عابر پیاده

بارش برف شدید در شهر دهبکری از توابع استان کرمان

توصیه‌های پلیس فتا درباره آگهی‌های کاریابی در فضای مجازی

مه‌گرفتگی در جاده های 5 استان کشور

توزیع عادلانه خدمات به خانواده معظم شهدا و ایثارگران از اولویت‌های سازمان است

پاداش‌های ناچیز مسابقات تنیس ایران

اسلوت: بدشانس بودیم

ولخرجی ناپولی در زمستان؛ هدف فقط گارناچو نیست

بلاتکلیفی پارادوومیدانی‌کاران به دلیل نبود محل تمرین