بزرگنمايي:
عصر قم - نشست همایش علمی پژوهشی با حضور سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران، داوران، اعضای باشگاه پژوهشگران شاهد و ایثارگر دوشنبه 30 مهرماه در سالن جلسات شهید رسولزاده برگزار شد.
به گزارش ایثار، حجتالاسلام و المسلمین حامد قوام با اشاره به برگزاری این همایش 27 آذرماه در هفته پژوهش و اهداف برگزاری این همایش، گفت: در تمدن نوین انسانی به دنبال پیشرفت فرهنگی و رسیدن فرهنگ متعالی هستیم که این وظیفه پژوهشگران در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت است. صحبت از ایثار و شهادت تنها صحبت از یک رخداد نیست، بلکه صحبت از یک فرهنگ است که نقطه قوت فرهنگ ملت ما است و باید برای صیانت و تقویت آن از حضور متخصصان بهره گرفت تا با سرمایهگذاری علمی در این مسیر به تعمیق محتوا و ارائه نظریههای کاربردی اقدام کرد.
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران ، افزود: با توجه به اینکه علوم انسانی از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار است و ارتباط مستقیمی با مدیریت فرهنگی و اجتماعی جامعه دارد، باید توجه به این حوزه را افزایش دهیم تا در مدیریت هرچه بهتر و کارآمدتر جامعه موفق باشیم. ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز به پشتوانه علمی و ارائه نظریههای متقن و عقبههای مطالعاتی دارد که برپایی همایش ایثار میتواند مسیر خوبی برای رسیدن به این هدف باشد.
حجتالاسلام و المسلمین قوام با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت نقطه قوت ملت ما است که باید تقویت شود، گفت: امروز اگرچه در حوزه اقتصادی و کسب فناوریهای روز دچار ضعفهایی هستیم، اما در حوزه فناوریهای نرم مثل فرهنگ ایثار، در اوج قرار داریم که باید با اقدامات درست و اصولی مورد توجه مردم قرار گرفته و از آفات مصون نگه داشته شود. اگر ما به این حوزه نپردازیم، دشمن با جنگ روانی علیه ایثار و ازخودگذشتگیها در جامعه سعی بر تضعیف نقطه قوت ما خواهد داشت و روح سلحشوری و شجاعت را از نسل جوان خواهد گرفت.
حجتالاسلام و المسلمین قوام افزود: نگاه مادیگرایانه قادر به فهم درست از مقوله ایثار و شهادت نیست؛ لذا از درک عمق شجاعت و ازخودگذشتگی امثال آن مادر شهید، عاجز است؛ بنابراین در صورت کوتاهی ما برخی دانسته یا نادانسته هممسیر با دشمن به تضعیف فرهنگ ایثار و نقاط قوت فرهنگی ملت ما خواهند پرداخت.موفقیتها در حوزه ایثار و شهادت و مقاومت باید رسانهای و توسط نخبگان و اهالی علم و فرهنگ تبیین شود. در وقایع امروز فلسطین، ایستادگی و حمایت بیدریغ ملت ایران از آرمانهای فلسطین نگاهها به ایران و جبهه مقاومت را ارتقا داد.
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره مقاومتها و رشادتهای شهید یحیی السنوار و اینکه این شخصیتها باید به درستی معرفی شوند، گفت: شخصیت این افراد باید به درستی تببین شود و نباید اندیشه آنها مورد تحریف قرار بگیرد.
حجتالاسلام و المسلمین اقوام با اشاره به ضرورت از برگزاری این همایشها، خاطرنشان کرد: هدف ما از برگزاری این همایشها معرفی این شخصیتها است و ما نیاز به نهضتهای علمی داریم که زمینهساز تحولات فرهنگی باشد.
رحیم نریمانی، مدیرکل تشکلهای شاهد و ایثارگر در این نشست با اشاره به مقوله مهم پژوهش در کشور به ویژه در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: بنیاد شهید به فرمایش امام خمینی (ره) افضل نهادها است زیرا میخواهد به افضل انسانها خدمات ارائه دهد.
مدیرکل تشکلهای شاهد و ایثارگر با تاکید بر تولید علم طبق فرمایش مقام معظم رهبری گفت: از این پژوهشها باید علم تولید شود و باید در بحث پژوهش و حمایت از پژوهشگران تلاش کرد. اولویتهای امروز بنیاد تولید علم است و بیش از 10 هزار نخبه شاهد و ایثارگر داریم که سرمایههای بیبدیل در جامعه هستند.
نریمانی با تاکید بر ارائه پیشنهادات برای حمایت از پژوهشگران شاهد و ایثارگر در قانون هفتم توسعه گفت: باید تلاش شود که این همایش پژوهشمحور الگو برای سازمانها و نهادهای دیگر شود. شهدای ما سبک و سیره خاصی داشتند و حامی محرومان بودند که باید با پژوهش زندگی آنها مورد توجه قرار بگیرد.
رضا البرزی، مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، در این نشست از آغاز نهمین جشنواره جایزه ملی ایثار ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: باید تعریفهای جدیدی از ایثار را در جامعه داشت و بتوانیم پیرو راه شهدا و ایثارگران باشیم.
انتهای پیام/
-
چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱:۰۲
-
۲۰ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/660122/