عصر قم

آخرين مطالب

مواد مغذی موجود در غذا را چطور حفظ کنیم؟ علمی

مواد مغذی موجود در غذا را چطور حفظ کنیم؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /موادغذایی مختلف سرشار از درشت مغذی و ریز مغذی‌ها هستند که نحوه پخت آنها، در حفظ یا از بین بردن آنها اثرگذار است.
موادغذایی اولیه پیش از پخت غذا تا هنگامی که غذای خوش‌طعم و بو روی سفره بیاید، تغییرات زیادی در آنها پدیدار می‌شود.
عملیاتی که پیش از پختن، روی ماده غذایی انجام می‌شود، مدت زمان پختن غذا، مقدار مایع مورد استفاده برای پختن غذا و مدت زمانی که غذا را داغ نگه می‌دارید یا در هوای آزاد می‌گذارید تا مصرف شود، چهار عاملی هستند که نقش مهمی در کاهش مواد مغذی موثر دارند. برای اینکه غذاها مواد مغذی خود را حفظ کنند، باید این چهار عامل کنترل شوند.
اغلب روش‌های پخت غذا، موجب کاهش ویتامین C در ماده غذایی می‌شوند و همچنین طعم و رنگ و مزه ماده غذایی را تغییر می‌دهند که ناشی از واکنش‌های شیمیایی است که درون ماده غذایی رخ می‌دهد. به عنوان یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.
آب‌پز کردن
به‌طور معمول افرادی که رژیم غذایی دارند، از روش آب‌پز برای پختن مواد غذایی استفاده می‌کنند؛ چون در آن خبری از روغن نیست. در این روش قسمت عمده ماده غذایی وارد آب می‌شود و از رسیدن به بدن بازمی‌ماند. مزیت جوشاندن مواد غذایی آن است که آب دارای گرمای ویژه بالایی است و محیط مناسبی برای انتقال حرارت به مواد غذایی است. در عین حال، جوشاندن روش آسانی برای آشپزی است. هرچه در آب‌پز کردن مواد غذایی از آب بیشتری استفاده شود و زمان جوشاندن افزایش یابد، کاهش عناصر معدنی و ویتامین‌های محلول در آب مواد غذایی بیشتر است.
اگر قرار است سبزی‌ها، سیب‌زمینی و ... را به روش آب‌پز پخت تا جایی که امکان دارد آنها را کمتر خرد کرد، حتی بهتر است به صورت درسته پخته شوند؛ چرا که با این کار مواد ویتامینی و املاح معدنی کمتری از آنها جدا شده و از دست می‌رود.
استفاده از مایکروویو
مایکروویو در زندگی کارمندی و کمبود وقت، یک معجزه در آشپزی سریع است. مایکروویو، کوتاه‌ترین زمان ممکن برای پخت غذا را در اختیارتان می‌گذارد.
بخارپز کردن
بخارپز کردن، سالم‌ترین روش پختن غذا است؛ چرا که از دست رفتن مواد مغذی به حداقل میزان ممکن تقلیل می‌یابد. در این روش، مواد غذایی به وسیله بخار آب، آماده خوردن می‌شوند. در این روش چون زمان پخت طولانی است، مقدار ویتامین C که به وسیله حرارت تجزیه می‌شود، زیاد است.
دیگ زودپز یکی از وسایل آشپزخانه است که به شما این امکان را می‌دهد که موادغذایی را بخارپز کنید. در دیگ زودپز با استفاده از بخار تحت فشار زیاد، سرعت پخت افزایش می‌یابد. به‌خاطر داشته باشید پس از آنکه دیگ زودپز به حرارت مناسب خود برسد، نیازی به حرارت دادن زیاد نیست و حرارت ملایم هم می‌تواند دمای داخل آن را به طور ثابت بالا نگه دارد.
بخارپز کردن برای پخت گوشت‌ قرمز، مرغ، ماهی و سایر گوشت‌ها مناسب است.
سرخ کردن
این روش به دلیل استفاده از چربی و روغن زیاد، خطر چاقی و اضافه وزن را افزایش می‌دهد. سرخ کردن یکی از روش‌های پخت سریع غذا است. زمانی که چربی‌ها حرارت می‌بینند، در آنها عوامل سرطان‌زا پدید می‌آید و با مواد غذایی آمیخته می‌شود. در تفت دادن داخل ماهی‌تابه، شما مواد غذایی را با روغن زیاد به مدت کوتاه و حرارت بالا سرخ می‌کنید. در سرخ کردن معمولی مواد غذایی درون روغن حرارت داده می‌شوند و بدتر از همه سرخ کردن عمیق است که مواد غذایی به طور کامل درون روغن غوطه‌ور می‌شوند. در این روش حرارت بالای روغن سبب از بین رفتن برخی مواد غذایی و افزایش انرژی‌زایی غذا در حجم کم می‌شود.
از آنجایی که روغن کمتری برای سرخ کردن مواد غذایی در ظروف تفلون استفاده می‌شود، برای سرخ کردن غذا مناسب هستند. هر چه روغن کمتری برای سرخ کردن ماده غذایی استفاده کنید، مواد مغذی آن کمتر از بین خواهد رفت.
آرام‌پز کردن
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه وزارت بهداشت، پختن مواد غذایی در آب داغ که حرارت آن پایین‌تر از نقطه جوش است را روش «آرام پختن» می‌گویند. تغییراتی که در غذا حین آرام پختن رخ می‌دهد مانند جوشاندن است ولی با سرعت کمتری رخ می‌دهند. در این روش از حرارت پایین‌تری استفاده می‌کنید و غذا قابل هضم‌ترین شکل خود را خواهد داشت. همچنین غذاهای پروتئینی تردتر خواهند شد. چون کاهش ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی در این روش بسیار کم می‌شود، این روش برای پختن ماهی مناسب‌ است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/660161/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله علم‌الهدی: موفقیت مدیریتِ استان، موفقیت دولت و نظام است

واکنش آیت‌الله جنتی به ادعای برخی کشورها درباره جزایر سه گانه ایرانی

آیت الله العظمی جوادی آملی: دستورات دینی فقط برای رفتن بهشت نیست؛ راهِ پاک بودن است

واکنش آیت الله سیفی مازندرانی به بیانیه مجمع محققین

آیت الله علم الهدی: حکمرانی دینی با موفقیت دولت به نتیجه خواهد رسید

نماز جمعه تهران به امامت آیت‌الله خاتمی اقامه می‌شود

عرضه ترجمه «جیمز» در کتابفروشی‌ها

معرفی کتاب جالبی که تاریخ اجتماعی ایران را بیان می‌کند

بازدید رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از «نمایشگاه ابرهای بی‌پایان راه ابریشم»

زندگی رسم خوش آیندی است!

صادرات 89 میلیون دلار کالا از قم

یک تن خمیر مرغ غیرمجاز در قم معدوم شد

آسمان قم امروز چهارشنبه صاف تا قسمتی ابری است

سه دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس قم اضافه شد

یک تن خمیـر مـرغ غیـر مجـاز در قم ضبط و معدوم شد

یک تن خمیر مرغ غیرمجاز در قم ضبط و معدوم شد

پیشرفت 90 درصدی برخی واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن قم

بنیاد مسکن قم 7 هزار و 535 پروژه در دست اجرا دارد

پایش کیفیت آب های زیر زمینی استان قم به صورت فصلی انجام می‌شود

یادگاری‌های شاعران قم و کاشان برای موسی مبرقع(ع) در شب شعر یک ماه و چهل ستاره

ریل‌های متروکه قم جمع‌آوری می‌شود

برگزاری همایش «نصرالله زنده است» در قم

200 میلیارد تومان برای تکمیل جاده قم - ورجان اختصاص یافته‌است

واکنش احمدزیدآبادی به حمله روزنامه کیهان به مجمع مدرسین حوزه علمیه قم

اولین جلسه از سلسله دروس دانش تبلیغ دین در قم برگزار شد

بانوی خیر تبریزی: کمک یک میلیاردی بنده به جبهه‌ مقاومت امتثال از فرمان رهبری بود

اهدای ٢٠٠ جفت کفش توسط یک نوجوان ١٢ ساله به جبهه‌ مقاومت

کاهش سرعت سایت صندوق بازنشستگی کشوری؛ بازنشستگان روزهای آتی مراجعه کنند

قتل مادر بی‌گناه در درگیری 2 پسرجوان تهرانی

رئیس سازمان هواشناسی: شرایط بارندگی خوب نیست، خشکسالی بر ایران حاکم خواهد بود‌

کشف تازه باستان‌شناسان در حاشیه هامون

فاش شد؛ چرا کیه‌زا برای لیورپول بازی نمی‌کند

برنامه بازی‌های تراکتور زودتر از همه اعلام شد!

محمد نوازی: بدشانسی و مشکلات مدیریتی اصلی‌ترین دلایل عدم موفقیت جواد نکونام بود

حسین حسینی: باسرمربی جدید استقلال را به جایگاه اصلی‌اش می‌رسانیم

صحبت های عالمی مدیر تیم استقلال

وارد شدن مهرداد محمدی با پای شکسته به ایران

اعلام زمان هفته‌های 11 تا 15 لیگ برتر

رضا مهاجری سرمربی شمس آذر شد

سوت بازی‌های سرخابی‌ها در دست کاظمی و موعود

انتصاب مجید خوبیاری به عنوان رئیس کمیته آموزش فدراسیون ووشو و مینا نظری به عنوان دبیر کمیته آموزش و پژوهش

ابقای منصوریان در هیئت ووشوی کیش

طرز تهیه و خواص دمنوش آویشن و پونه

چرا دچار یبوست می‌شوید؟

چرا سن تقویمی فقط یک عدد است؟!

عوامل موثر در بروز سکته مغزی

یکی از معروف‌ترین گیاهان دمنوشی بذر گل خار مریم است

نام برخی گیاهان موثر بر درمان سرماخوردگی

خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی با افزایش وزن

مهم‌ترین مطالبه مردم قم از استاندار جدید چیست؟