بزرگداشت آیت الله بهجت با کنگره العبد
روحانیت
بزرگنمايي:
عصر قم - به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی نایینی دبیر کنگره العبد امروز در نشست خبری این کنگره گفت: نقش علما در هدایت مردم به صراط مستقیم و هدایت جامعه بی بدیل است و مرحوم حضرت آیت الله بهجت با ویژگی های خاصی که داشتند حوزویان و مردم را به تهذیب نفس و کسب مقامات معنوی هدایت کردند.
وی با اشاره به تهیه کنگره العبد در دفتر آیت الله اعرافی افزود: با نظر مدیریت حوزه علمیه کنگره ای برای حضرت آیت الله بهجت تشکیل و شورای سیاست گذاری با حضور مدیر حوزه های علمیه برگزار شد. معرفی شخصیت کم نظیر و ناشناخته مرحوم حضرت آیت الله بهجت از اهداف مهم این کنگره است زیرا در طول سال های گذشته ابعاد وجودی این مرجع تقلید ناشناخته مانده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفعتی از تلاش برای نشر منظومه فکری حضرت آیت الله بهجت سخن گفت و سپس تصریح کرد: احیای تراث گفتاری و نوشتاری مرحوم حضرت آیت الله بهجت در این کنگره یکی از اهداف اصلی است زیرا بسیاری فکر می کنند که آن مرحوم در سیر و سلوک سرآمد است اما کتب زیادی داشته و یک موسوعه فقهی را با دستخط خود نوشتند که در کنگره «العبد» به نمایش گذاشته خواهد شد. بسیاری از حوزویان هم از نوآوری های فقهی حضرت آیت الله بهجت خبر نداشتند.
وی بزرگداشت حضرت آیت الله بهجت را یک ضرورت مهم دانست و افزود: ویژگی های حضرت آیت الله بهجت منحصر به فرد است و افتخار داشت به اینکه عبد خداوند است. سیره عملی آن مرحوم سرشار از عبادت خداوند و عشق به خداوند بود و همچنین سیر و سلوک معنوی و عبادی داشت که به مقام خلع روح و فوت اختیاری رسیده بود.
حجت الاسلام والمسلمین رفعتی با اشاره به ارتباطات امام خمینی در پیش از انقلاب با حضرت آیت الله بهجت گفت: برخی تصور می کردند که آیت الله بهجت مرجعی غیر سیاسی اما ارتباط تنگاتنگی با رهبران انقلاب داشتند و حتی دیدگاه های سیاسی در خصوص مشروطه و انقلاب اسلامی از وی به یادگار مانده است.
وی با بیان اینکه حضرت آیت الله بهجت ارتباطی با امام زمان داشته است، تأکید کرد: اولین نشست این کنگره «حضرت حجت در منظومه فکری آیت الله بهجت» بوده و در راستای احیای تراث آن مرحوم تلاش های زیادی در طول چند سال گذشته صورت گرفته است.
دبیر کنگره «العبد» در تشریح گروه های کنگره گفت: 4 گروه عقائد و سیره؛ فقه و اصول؛ گروه سیر و سلوک و گروه سیاسی اجتماعی به ابعاد زندگی حضرت آیت الله بهجت می پردازند.
وی از برگزاری نشست هایی با همکاری مؤسسات تخصصی و دانشگاه های قم و همچنین همکاری نهاد علمی کشور خبر داد.
دبیر کنگره العبد گفت: 25 بهمن امسال اولین نشست تخصصی با عنوان حضرت حجت در منظومه فکری حضرت آیت الله بهجت برگزار میشود. نشست سیره و سلوک در سیره عملی آیت الله بهجت در 25 اردیبهشت سال آینده، نشست علمی سیاست در منظومه فکری آیت الله بهجت در 17 مهر 1404 و چهارم آبان سال آینده نشست نوآوری فکری آیت الله بهجت ترتیب خواهد یافت و برای هر نشست حدود 700 نفر مدعو را پیش بینی کردهایم. دبیر کنگره العبد افزود: سه نشست علمی در قم و یک نشست علمی کنگره در مشهد برگزار خواهد شد. وی ابراز کرد: کنگره اصلی در سال 1404 در دی ماه و یا اوایل بهمن ماه در قم ترتیب خواهد یافت. حجت الاسلام والمسلمین رفعتی نایینی با اشاره به نهادهای همکار برگزاری جشنواره، آنها را شامل آستان قدس رضوی، مدیریت حوزه علمیه خواهران، جامعه المصطفی، مرکز خدمات حوزههای علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری قم و موسسه نشر آثار حضرت آیت الله بهجت ذکر کرد. گفتنی است، حضرت آیتالله محمدتقی بهجت فومنی 2 شهریور 1295 شمسی در فومن چشم به جهان گشود. آن مرحوم از عرفای نامدار و از مراجع تقلید سرشناس جهان تشیع بود. حضرت آیتالله بهجت از شاگردان آیتالله محمدحسین غروی اصفهانی مشهور به کمپانی و آیتالله سیدعلی قاضی بود که از جانب ایشان لقب فاضل گیلانی گرفته بود. این عالم ربانی 27 اردیبهشتماه سال 1388 در سن 93 سالگی در قم دعوت حق را لبیک گفت و پیکر مطهرش در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.
-
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۶:۲۸
-
۲۶ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/665422/