قاتل خاکستری سالانه جان 7 هزار نفر را در تهران میگیرد!
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - فارس / آلودگی هوا در تهران سالانه جان هزاران نفر را میگیرد و نفسهای شهروندان را به شماره میاندازد اما همچنان با وجود اینکه 23 سازمان مسئول اجرای قانون هوای پاک هستند اما خبری از اقدامات موثر نیست.
از آغاز سال 1400 تا به امروز 1365 روز سپری شده که سهم تهران از هوای پاک 20 روز بوده است. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در این باره میگوید «من دلم را خوش نکردم که اوضاع هوای این شهر خوب خواهد شد، شما هم نکنید.»از پنجشنبه 17 آذر ماه 1403 آلودگی به مرز هشدار و به وضعیت قرمز رسید. بسیاری از مردم این روزها برای مقابله با آلودگی هوا «ماسک» را بهترین چاره دیدند و دانشآموزان هم خانهنشین شدند. در این زمینه استانداری تهران بخشی از مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا را به عدم صدور مجوز روزانه طرح ترافیک از سوی شهرداری تهران تا تاریخ 18 آذر اختصاص داد. همچنین جلوگیری از تردد کامیونهای دیزلی، تمامی موتورسیکلتها و خودروهای دودزا و ممنوع شدن مصرف مازوت در واحدهای صنعتی از دیگر مصوبات این کارگروه بود. با این وجود 4 روز از وضعیت قرمز هوای تهران میگذرد اما همچنان هالههای آلودگی بر روی شهر است.
در حالی پایتختنشینان در هوای خاکستری نفس میکشند که گازهای خروجی از خودروها، صنایع آلاینده، سوختهای فسیلی نه تنها تهدیدی برای محیط زیست و آلودگی هوای پایتخت است بلکه در درجه اول بلای جانتهرانیهاست. علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت پیشتر در این زمینه گفته بود که « در تهران سالانه 7 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا میمیرند.»به غیر از مضراتی که آلودگی هوا برای سلامتی شهروندان دارد، مسمویتهای ناشی از آلاینده ها هم با گیجی، سردرد، حالت تهوع، بی حوصلگی و خستگی فردی را حتی تا مرگ پیش میبرد.از همین رو بعد از شدت و افزایش آلایندهها در پایتخت، محمداسماعیل توکلی رئیس اورژانش تهران امروز از افزایش ماموریتهای اورژانس از 3500 تا 4000 ماموریت در روز خبر داد. به غیر از تهران، استان آذربایجان غربی شهرستان اشنویه و مهاباد و در استان خوزستان شهرستان رامهرمز با شاخص بالای 200 در شرایط بسیار ناسالم قرار دارند. ضمن اینکه بسیاری از کلانشهرهای جهان مانند لندن و پکن سالانه با 9 هزار کشته در اثر آلودگی هوا رو به رو بودند اما امروز با گسترش انرژی پاک توانستند تا حدی با آلودگی هوا مقابله کنند.
سابقه 45 ساله و دگر هیچ!
45 سال از سابقه قانونگذاری در حوزه آلودگیها میگذرد و تاکنون بیش از 40 قانون و مصوبه فقط توسط مجلس و هیأت دولت در این حوزه تصویب شده است. از این رو، در اصل 50 قانون اساسی به صراحت ذکر شده که انجام هرگونه عملیات در راستای تخریب یا تهدید محیط زیست، ممنوع است. در حالیکه جان شهروندان از ارزش بالایی برخوردار است اما عملیاتی شدن این اصل همچنان با ضعف در نظارت و اجرای قوانین همراه است.علاوه بر مصوبات، بندهای قانون هوای پاک مصوبه سال 1396 به دلیل نحوه تأمین منابع مالی، به صورت کامل اجرایی نشده است؛ ضمن اینکه شهرداری تهران در راستای اجرای قانون هوای پاک، با کمک دولت سیزدهم اقدام به خرید خودروهای برقی و آغاز برقی سازی حملونقل عمومی کرده است که با این برنامه ریزی ها گام بلندی برای توسعه زیر ساخت انرژی پاک انجام دهد اما این موضوع به تنهایی کافی نیست به طوری که مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران به تازگی گفت: باید تمام نهادهایی که در بحث آلودگی هوا دخیل هستند را جمع کنیم و یکبار دیگر مسوولیت هایشان را به آنها یادآوری کنیم.
حسین آخانی عضو هیئت علمی دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران میگوید: قانون کامل و شفافی برای مقابله با آلودگی هوا نداریم و اولویتی بین دستگاه های مختلف برای حل مشکل آلودگی هوا، نیست. در مقابل سعید بهشتی کارشناس مسائل محیط زیستی میگوید که قوانین خوبی داریم که باید برای آن بودجه مناسبی در نظر گرفته شود.کارشناسان معتقدند برای کنترل ترافیک نمیتوان از برنامههای موقت و کوتاه مدت استفاده کرد بلکه باید مردم را به سمت حملونقل عمومی برد تا از بحران جولان خودروهای تک سرنشین جلوگیری شود. مهمترین راهکار مقابله با آلودگی هوا در حال حاضر در کشورهای مختلف برقی سازی و افزایش استانداردها در تولید و گسترش موتورسیکلت ها و خودروهاست.
-
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳:۰۸
-
۱۵ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/677220/