عصر قم

آخرين مطالب

چاپ کتاب یک‌جراح سرطان درباره علم و هنر افزایش طول عمر اقتصادی

چاپ کتاب یک‌جراح سرطان درباره علم و هنر افزایش طول عمر
  بزرگنمايي:

عصر قم - مهر / کتاب «بیشتر عمر کنیم؛ علم و هنر افزایش طول عمر» نوشته پیتر عطیه به‌تازگی با ترجمه شیرین احمدی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب سال 2023 توسط انتشارات کتاب‌های هارمونی در نیویورک منتشر شده است.
پیتر عطیه نویسنده این‌کتاب فارغ‌التحصیل دانشکده پزشکی استنفورد و بخش جراحی عمومی دانشگاه جانز هاپکینز است. او متخصص جراحی انکولوژی مؤسسه ملی سرطان امریکا است و پژوهش‌هایی درباره طول عمر و ایمنی‌درمانی سرطان پوست دارد. عطیه می‌خواسته جراح سرطان باشد. اما حین تحصیل با یک‌یاس فلسفی هم مواجه بوده و می دید 99 درصد بیماران حداقل 30 روز پس از جراحی زنده می‌مانند. او در آن‌مقطع می‌خواسته بهترین جراح سرطان شود اما در مقطعی به بیهودگی رسید و پزشکی را رها کرد. او در نهایت فهمید باید با این‌مساله طور دیگری مواجه شود.
یکی از نقاط عطف زندگی پیتر عطیه، زمانی است که در سی و چندسالگی وقتی شناگر ماراتن بود و مسافت‌های طولانی را در اقیانوس شنا می‌کرد. او متوجه شد وضعیت سلامتی‌اش به‌شدت آسیب دیده و با ادامه این‌روند، به‌زودی به‌خاطر بیماری قلبی می‌میرد. از آن‌جا بود که تحقیق و پژوهش درباره عمر را آغاز کرد؛ این‌که چگونه و چرا می‌میریم!؟یکی از سوالات مهمی که پیتر عطیه در پی پاسخ به آن‌ها بود، این بود که چه‌طور می‌شود بیماری‌های مزمنی مثل سرطان، آلزایمر، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را که بیشتر مردم را می‌کشند به تعویق انداخت یا از آن‌ها پیشگیری کرد؟
مولف کتاب «بیشتر عمر کنیم» می‌گوید پزشکیِ مدرن، به رغم تمام موفقیت‌هایش، در مواجهه با بیماری‌های دوران پیری پیشرفت چندانی نداشته است. بسیاری از مواقع مداخلات درمانی خیلی دیرهنگام صورت می‌گیرند، و نتیجه به تعویق انداختن مرگ است؛ آن هم به بهای افزودن دوره‌ای سرشار از درد و رنج به زندگی. او معتقد است برای عوض‌کردن چنین‌وضعی باید تغییری اساسی در نگاه به سلامتی و درمان پدید آورد.
کتاب پیش رو 3 بخش اصلی دارد که 17 فصل را در خود جا داده‌اند. سه‌فصل اول کتاب در بخش اول آن جا دارند که عبارت‌اند از: «بازی طولانی؛ از مرگ سریع به مرگ آهسته»، «پزشکی؛ بازاندیشی در پزشکی در عصر بیماری‌های مزمن» و «هدف، استراتژی، تاکتیک‌ها؛ نقشه راه برای خواندن این‌کتاب».
فصول چهارم تا نهم کتاب هم که در بخش دوم آن قرار دارند، به این‌ترتیب‌اند: «صدساله‌ها؛ هرچه سنتان بالاتر برود، معلوم می‌شود که سالم‌تر بوده‌اید»، «کمتر بخورید، بیشتر زندگی کنید؛ علم گرسنگی و تندرستی»، «بحران فراوانی؛‌ آیا ژن‌های کهن ما می‌توانند رژیم غذایی جدیدمان را تاب بیاورند؟»، « تاپ‌تاپِ قلب، تیک‌تیکِ ساعت؛ مقابله با بیماری قلبی، کشنده‌ترین قاتل روی زمین و پیشگیری از آن»، «سلول عنان‌گسیخته؛ راه‌های تازه برای مواجهه با قاتلی به‌نام سرطان» و «در تعقیب حافظه؛ فهم بیماری آلزایمر و سایر بیماری‌های زوال عصبی».
فصل 10 تا 17 هم در سومین‌بخش کتاب قرار دارند که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «تفکر حساب‌شده؛ ساختن چارچوبی از اصول که به کارتان بیاید»، «ورزش؛ قدرتمندترین داوری طول عمر»، «درس اول تمرینات ورزشی؛ چگونه برای دهگانه صدساله‌ها آماده شویم»، «اصول ثبات؛ بازآموزشی چگونگی حرکت‌کردن برای پیشگیری از آسیب»، «تغذیه؛ رژیم غذایی یا زیست‌شیمی تغذیه؟»، «به‌کارگیری زیست‌شیمی تغذیه در عمل؛ چگونگی یافتن الگوی صحیح خوراک برای شما»، «برخاستن از خواب غفلت؛ چطور خواب، بهترین داروی مغز را دوست بداریم»، «کار نیمه‌تمام؛ بهای گزاف بی‌توجهی به سلامت عاطفی».
در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:
در میانه قرن نوزدهم، پزشکی فرانسوی به نام استانیلاس تانشو مشاهده کرد که در شهرهای به‌سرعت در حال رشدِ اروپا، سرطان بیش از هر زمانی در گذشته دارد شایع می‌شود. انقلاب صنعتی با تمام سرعت پیش می‌رفت و جامعه را به شکل‌هایی تغییر می‌داد که کسی به خیالش هم نمی‌رسید. او میان این دو ارتباط می‌دید: «سرطان، مانند جنون، ظاهرا همراه با پیشرفت تمدن افزایش می‌یابد.»
او آینده را درست پیش‌بینی می‌کرد. سرانجام سرطان، و همین‌طور بیماری قلبی و دیابت نوع 2 و زوال عقل‌ (همراه با معدود بیماری دیگر) در کنار هم به عنوان «بیماری‌های تمدن» شناخته شدند، چون درست همگام با صنعتی‌سازی و رشد شهرنشینی در اروپا و امریکا گسترش یافته‌اند.
البته این به معنای آن نیست که تمدن به تعبیری «بد» است و همه باید به شیوه زندگی شکارگری و خوراکجویی بازگردیم. من خیلی بیشتر دوست دارم در جهان مدرن خودمان زندگی کنم، جایی که نگران گم کردن آیفونم یا نرسیدن به پروازم هستم، تا اینکه بخواهم گرفتار انواع و اقسام بیماری‌ها و خشونت تصادفی و بی‌قانونی‌ای باشم که اجدامان هزاران سال از آن رنج کشیده‌اند ( و در برخی از بخش‌های جهان مردم هنوز با آنها مواجه‌اند). ولی با اینکه زندگی مدرن کمکمان کرده طول عمر و استانداردهای زندگی‌مان را بهبود دهیم، امراضی را هم به وجود آورده که دست به دست هم می‌دهند تا طول عمرمان را به شکل‌های خاصی محدود کنند.
این‌کتاب با 511 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت 500 هزار تومان منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/680447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله فاضل لنکرانی: برای بهبود وضع اقتصادی ذلت نمی‌پذیریم

ابزار تردید آیت الله مکارم شیرازی نسبت به وضعیت کنونی سوریه

آیت‌الله ‌حسینی‌بوشهری: آمریکا ‌به هیچ‌کس رحم نخواهد کرد‌

دوعنوان مجموعه «ره‌نامه» به چاپ سوم رسید

صفحه نخست روزنامه‌های قم چهارشنبه 28 آذر ماه

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق قم فردا پنج شنبه 29 آذر 1403

اختصاص 1000 میلیارد تومان برای خرید اتوبوس در قم

دیدار اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با علما و روحانیون در قم/ آیت‌الله سروش محلاتی: حجاب حکم خدا هست و فتوای فقها هم هست ولی اصلا ظرفیت تبدیل شدن به قانون را ندارد/ آیت‌الله بیات زنجانی: آزادی قابل گذشت نیست

ورود پشه آئدس از نوع اجیپتی به جنوب کشور

اختلال در حرکت قطارهای خراسان رضوی

مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در شهرستان لردگان

قتل برادر کوچک‌تر به خاطر آزار زن و بچه‌اش

تخریب قبور شهدای مدافع حرم در قبرستان جنب حرم حضرت زینب (س)

کشف بیش از 448 هزار قلم انواع داروی قاچاق در یک خانه!

آماری قابل تامل از تعداد سقط جنین در ایران

مرد تهرانی زنش را زنده زنده سوزاند

اظهارات مقام دانشگاه تهران در حضور رهبر انقلاب پیرامون حل مسئله جمعیت

راه‌اندازی 15 غرفه تنظیم‌بازار شب یلدا توسط شهرداری قم

ترفندهای جلوگیری از یخ‌زدگی تاسیسات آب در روزهای خیلی سرد

واکنش آیت‌الله‌ مکارم‌ شیرازی به تحولات سوریه

مشکلات بیمه‌ای ایثارگران بهمئی زیر ذره‌بین متولیان

سیدصالحی: هیچ تیمی مدعی شماره یک نیست

شجاعی: حضورم در فدراسیون فوتبال نمایشی نیست

تلاش می‌کنیم که بانک شهر را همچنان در لیگ کشتی داشته باشیم

همه علیه خرید تن‌هاخ؛ آنتونی را زودتر بفروشید!

رقم مورد نیاز بارسلونا برای ثبت نام اولمو و ویکتور در ژانویه

ولخرجی سیتی؛ هر کس را که گواردیولا بخواهد می‌خریم

احمدی: کاراته فرزند ناخوانده است

استقبال متفاوت از علیرضا یوسفی

ترفند بارسلونا برای دور زدن مصدومیت یامال

پیروزی پرگل واترپلو ایران مقابل آفریقای جنوبی با اختلاف 17 گل

دستور توقف موقت افزایش نرخ خدمات توزیع گاز مایع به شرکت‌های فعال در کیش

شکر، قاتل بی‌رحم انسان

ارتباط فعالیت‌های تحریک ذهنی در زمان استراحت با سلامت بهتر مغز

واکنش آیت‌الله‌ مکارم‌شیرازی به تحولات سوریه/ متحد نمی‌مانند

یلدا چگونه نام‌گذاری شد؟

تصاویر/ سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به قم

تصاویر/ اجتماع طلاب، روحانیون و مردم قم در حمایت و لبیک به رهبر انقلاب

تصاویر/ دیدار جمعی از علما و اعضای مرکز تحقیقات اسلامی قم با رییس مجلس

154 میلیون مترمکعب آب هم تالاب‌های قم را نجات نمی‌دهد

راه اندازی 15 غرفه تنظیم بازار شب یلدا توسط شهرداری قم

هوای تهران در وضعیت «قرمز»

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته اعلام شد

دبیر شورای انقلاب فرهنگی: افزایش ظرفیت رشته پزشکی سال آینده هم اعمال می‌شود

رئیس فراکسیون زنان مجلس: 10 برابر دیگر کشورها در حال پیر شدن هستیم!

تجاوز وحشتناک جوان 22 ساله به زن شوهردار در مقابل چشم فرزندانش

حسینی به رفقای قدیمی باج نداد!

ولاهوویچ: یوونتوس باید می‌برد تا اعتماد به نفس بگیرد

شکاری، زنگ خطر را برای دابو به صدا درآورد

یامال به یاد ژاوی