پاسخ آیتالله سیستانی به پرسش درباره ارتباطات اینترنتی زن و مرد
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - آیتالله سیستانی در تاریخ 5 دی 1403 به استفتائی در خصوص «ارتباط زن و مرد نامحرم از طریق اینترنت و شبکههای اجتماعی» پاسخ دادهاند. در این پاسخ، نکات شرعی و اخلاقی مهمی در خصوص تعاملات آنلاین ذکر شده است که در ادامه میآید.
پرسشها: آیا جایز است که زن و دختر بدون اطلاع شوهر و پدر با هر شخصی نامهنگاری کنند؟ همچنین، آیا پسران میتوانند با دختران نامحرم ارتباط برقرار کنند؟ وقتی مرد از همسر، دختر، پسر یا خواهر خود میپرسد که چه فعالیتی را در اینترنت انجام میدهند و با چه کسانی ارتباط دارند، آیا پاسخ دادن به این سؤال بهعنوان «امور شخصی» و عدم دخالت دیگران، درست است؟ آیا شوهر و پدر حق دارند اگر همسر یا فرزندانشان ارتباطات مشکوک و پنهانی با دیگران برقرار کرده و این ارتباطات باعث شبهه در حرام بودن آنها میشود، آنها را بازخواست کنند؟ وظیفه شوهر نسبت به همسر و پدر نسبت به فرزندان در اینگونه موارد چیست؟ پاسخ آیتالله سیستانی: ارتباط زن و مرد نامحرم از طریق پیامهای نوشتاری یا گفتاری جایز نیست مگر در مواردی که بهطور طبیعی جایز باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین، زن باید طوری رفتار نکند که موجب شک و شبهه شوهر یا خانوادهاش شود. در بعضی موارد، رفتار مشکوک یا نامناسب زن میتواند حرام باشد، بهویژه اگر این رفتار با حقوق شوهر یا دلسوزی پدر و مادر منافات داشته باشد.
اگر رفع مشکلات مربوط به ارتباطات اینترنتی و پیامهای ارسالی و دریافتی مستلزم اطلاع شوهر، پدر یا مادر باشد، اگر مشکلی پیش نیاید ، لازم است که اطلاعات لازم به آنها داده شود.
در نهایت، شوهر و پدر مسئولیت شرعی در قبال خانواده دارند و باید از انجام کارهایی که ممکن است خانواده را به خطر بیندازد، جلوگیری کنند. بر اساس آیه قرآن کریم:
«ای کسانی که ایمان آوردهاید، خود و خانوادهتان را از آتشی که سوخت آن مردم و سنگها هستند، حفظ کنید» (تحریم، آیه 6)،
بر این اساس، زن و فرزند باید در این امر به شوهر و پدر کمک کنند و اگر از انجام این وظیفه کوتاهی کنند، شوهر یا پدر وظیفه دارند که با رعایت ضوابط امر به معروف و نهی از منکر، آنها را از رفتارهای نادرست بازدارند.
-
چهارشنبه ۵ دي ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۳:۲۲
-
۱۵ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/683769/