عصر قم

آخرين مطالب

«نقطه دود» در روغن‌های سرخ‌کردنی چیست؟ گفتگو

«نقطه دود» در روغن‌های سرخ‌کردنی چیست؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /در دسته‌بندی روغن‌هایی که برای آشپزی خانگی استفاده می‌شوند، دو نوع روغن پخت و پز و روغن سرخ‌کردنی شناخته‌شده‌اند؛ روغنی که برای پخت و پز یا سس و سالاد استفاده می‌شود، برای سرخ کردن طولانی‌مدت و عمیق و با حرارت بالا مناسب نیست اما استفاده از روغن‌های سرخ‌کردنی که مقاومت بیشتری در برابر حرارت و گرما دارند برای این منظور توصیه می‌شود.
زهرا باقری کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه روغن سرخ‌کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی است، اظهار کرد: برای سرخ کردن مواد غذایی تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کرد و دیگر انواع روغن‌ها برای این کار مناسب نیستند.
تفاوت روغن سرخ‌کردنی با دیگر روغن‌ها
وی افزود: مهم‌ترین ویژگی روغنی که برای سرخ کردن انتخاب می‌شود، مقاومت در مقابل حرارت یا به اصطلاح، نقطه دود است، زیرا برای سرخ کردن، نیاز است که روغن خوب داغ شود و اگر از روغنی استفاده شود که نقطه دود پایین و در نتیجه مقاومت کمتری در مقابل حرارت داشته باشد، روغن خواهد سوخت و ترکیب‌های سمی و سرطان‌زا در آن ایجاد می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روغن‌های سرخ‌کردنی روغن‌هایی هستند که به صورت یک روغن یا ترکیبی از روغن‌های با مقاومت حرارتی بالا تولید می‌شوند. این روغن‌ها به شکلی تولید می‌شوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته باشند.
باقری عنوان کرد: آن چیزی که منجر به تفاوت در روغن سرخ‌کردنی با دیگر روغن‌ها می‌شود مقاومت حرارتی بالاتر آن‌ها است. به عبارت دیگر هر چه مقاومت حرارتی روغن‌ها بالاتر باشد مدت طولانی‌تری می‌توانند ساختار خود و در نتیجه نقطه دود خود را حفظ کنند و سالم باقی بمانند و با کاهش مقاومت حرارتی روند کاهش نقطه دود روغن‌ها هنگام سرخ‌کردن سریع‌تر و کوتاه‌تر می‌شود.
نقطه دود چقدر مقاوم است؟
وی افزود: دمای سرخ کردن عمیق حدود 170 تا 180 درجه سانتیگراد است و نقطه دود روغن‌های تصفیه شده پیش از مصرف حدود 220 تا 230 درجه سانتیگراد است. آن چیزی که منجر به افزایش مقاومت روغن‌ها و در نتیجه امکان استفاده از آن‌ها برای سرخ کردن می‌شود شامل چند پارامتر مهم است.
باقری عنوان کرد: نخست، میزان درجه اشباع یا جامد بودن روغن‌ها است. هر چه میزان اشباع بودن روغن بالاتر باشد، روغن دارای مقاومت حرارتی بالاتری است اما نکته منفی اشباع بالا این است که اگرچه مقاومت حرارتی بالایی دارد اما طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف روغن‌های اشباع مانند پالم باید به حداقل برسد.
وی بیان کرد: این نسل روغن‌ها با وجود مقاومت حرارتی مناسب به دلیل میزان اشباع بالا و ضررهای تغذیه‌ای آن از بازار خانوار کشور تقریبا حذف شده است و در مقطع کنونی صرفا در سرخ‌کردنی‌های صنف و صنعت در کشور استفاده می‌شود.
ویژگی‌های اسید چرب اولئیک
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در خصوص ویژگی‌های اسید چرب اولئیک یا به اصطلاح اسید چرب تک غیر اشباع موجود در این روغن‌ها گفت: این اسیدهای چرب که در روغن آفتابگردان اولئیک بالا و کانولا به وفور یافت می‌شوند عملکرد حرارتی مشابه اسیدهای چرب اشباع دارند اما ضررهای تغذیه‌ای آن‌ها را ندارند.
وی با بیان اینکه این اسیدهای چرب دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند، افزود: نسل جدید روغن‌های سرخ‌کردنی شفاف که در فرمولاسیون خود فاقد پالم هستند، در سال‌های گذشته در کشور رایج شده است.
باقری بیان کرد: با این حال تاکید می‌شود استفاده از غذاهای سرخ‌کردنی و مصرف روغن سرخ‌کردنی در مدت طولانی برای سلامت بدن مضر است، زیرا اسید چرب اشباع این روغن‌ها بیشتر است و سرخ کردن غذا در روغن غیر سرخ‌کردنی هم روش سالمی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/687331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر دیده نشده از انتقال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به بیمارستان

محسن هاشمی:مرگ آیت الله هاشمی شوک آور بود

قدردانی آیت الله مدرسی از جانفشانی‌های حشدالشعبی در عراق

چرا اسم برنامه سروش صحت اکنون است؟

معادل فارسی برای «اتساین فرنگی» اعلام شد

یکی از بزرگترین حسرت‌های زندگی مصطفی مستور!

آیین بزرگداشت سالروز قیام 19 دی قم برگزار شد

مردم قم با امام خامنه‌ای دیدار کردند

آغاز دیدار مردم قم با رهبر انقلاب

آغاز دیدار مردم قم با امام خامنه‌ای

دیدار جمعی از مردم قم با رهبر انقلاب +ویدیو

دیدار مردم قم با رهبری در سالگرد قیام 19 دی

آغاز دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر معظم انقلاب

پیشنهاد افزایش 80 درصدی بودجه سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم

تا دقایقی دیگر هزاران نفر از مردم قم با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد

صفحه نخست روزنامه‌های قم چهارشنبه 19دی ماه

مردم قم با رهبر انقلاب دیدار کردند

دستگیری مداح هنجارشکن در قم

تصویری از رهبر انقلاب در دیدار مردم قم به‌مناسبت گرامیداشت سالروز قیام 19 دی

هزاران نفر از مردم قم با رهبر انقلاب دیدار کردند

اسکان زائران نیمه‌شعبان در مساجد، مدارس و ورزشگاه‌های قم

محورهای پرخطر شهر قم ایمن سازی می‌شود

دیدار جمعی از مردم قم با رهبری

هزاران نفر از مردم قم با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند

دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر انقلاب + عکس

دیدار صبح امروز مردم قم با رهبر انقلاب+عکس

گزارش تصویری | دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر انقلاب

توسعه 270 کیلومتری شبکه فیبر نوری در قم

دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر معظم انقلاب

مجموع بدهی‌های وزارت بهداشت اعلام شد

بیمه آتش‌سوزی با 25 کیلو پوست‌ میوه!

واکنش مدیریت بحران تهران به ناامن بودن پاساژ معروف تهران

رمز گشایی از معمای مرگ راننده پراید در بیابان!

نجات معجزه آسای چوپان بهابادی از کوهستان‌های برفی پس از ٧ روز

خاطره اژه‌ای از زندانی غیرمسلمانی که شهادتین خواند

بازداشت عاملان قتل پسر افغانستانی در ساختمان نیمه‌کاره

کشف بیش از 28 میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل

ضرورت افزایش رضایت‌مندی جامعه ایثارگری توسط کارکنان بنیاد

دیدار استاندار کرمانشاه با خانواده شهیدان «روندی و ناصری»

ورود مجلس به موضوع معیشت و درمان ایثارگران/ سرانجام واردات خودرو برای جانبازان

فیلم سینمایی «میرو» نماینده سینمای ایران در جشنواره بین‌المللی داکا

مادر شهیدان «اکبری» دعوت حق را لبیک گفت

بازگشت جو جویس به رینگ

رژیم صهیونیستی خواستار اخراج «جبرئیل رجوب» از فیفا شد

آریگو ساکی: طارمی یا لائوتارو باید تعویض می‌شدند

بزرگترین کادوی روز پدر امسال را یک دختر 15 ساله خرید

قانون معافیت مالیاتی بر ارزش افزوده به تصویب رسید

نگرانی از بروز «پنالتی گیت» در رئال مادرید

توکلی: بعد از 15 سال نباید زور بزنم که خودم را ثابت کنم

واکنش انوشیروانی به قطع همکاری با نواب نصیرشلال