چالشهای بودجهای استان قم؛ ته جدول هستیم!
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم گفت:عقبماندگی بودجه عمرانی استان قم طی چند سال اخیر، توسعه پروژههای کلان را با چالشهای جدی روبهرو کرده است. این مسئله نیازمند بازنگری در شاخصهای تخصیص بودجه و همراهی بیشتر دولت است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، جواد شاکر آرانی در جلسه اتاق فکر توسعه استان قم با موضوع چالشهای بودجهای قم و راهکارهای پیشنهادی برای توسعه استان، بیان کرد: استان قم با وجود اینکه از نظر جمعیت در رتبه بیستم کشور قرار دارد، کمترین بودجه هزینهای را دریافت میکند و در رتبه سیویکم تخصیص بودجه قرار دارد.
این مسئله به دلیل کمبود شهرستانها و تعداد کم پرسنل اداری استان است؛ تلاش میکنیم این نابرابری را اصلاح کنیم.
وی همچنین افزود: در حوزه بودجه عمرانی نیز استان قم در انتهای جدول قرار دارد. این مسئله باعث کاهش سرعت اجرای پروژههای کلان و زیرساختی شده است که میتواند توسعه این استان را با مشکلات بیشتری مواجه کند.
شاکر آرانی به پروژههای عمرانی نیمهتمام در استان قم نیز اشاره کرد و گفت: گرانی قیر و مصالح ساختمانی باعث شده است که هزینه اجرای پروژههای عمرانی به شدت افزایش یابد. بهعنوان مثال، ساخت یک کیلومتر راه یا یک مدرسه چند کلاسه نیازمند هزینههای بسیار بالایی است که در شرایط فعلی بودجه، تحقق آن دشوار است.
وی ادامه داد: پروژههای راهسازی در مناطق روستایی و حاشیهای استان قم، مانند پرنیان، از اولویتهای اصلی است و تلاش میشود با تخصیص منابع ویژه، این پروژهها به سرانجام برسد.
وی به افزایش سهم بودجه آموزش و پرورش در استان قم اشاره کرد و گفت: از سال 1401 تا 1403، سهم بودجه آموزش و پرورش و نوسازی مدارس در قم از هفت درصد به 18 درصد افزایش یافته است. این اقدام به کاهش تراکم بالای دانشآموزان در کلاسها کمک کرده و نیاز به ادامه این روند در سالهای آینده وجود دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم از مشارکت خیرین مدرسهساز نیز قدردانی و تاکید کرد: خیرین نقش کلیدی در حل مشکلات زیرساختی آموزش در قم ایفا کردهاند؛ اما همچنان نیاز به منابع مالی بیشتری وجود دارد تا این استان به میانگین کشوری نزدیک شود.
شاکر آرانی در ادامه با اشاره به پیشرفت پروژه مترو در قم، گفت: با آماده شدن تعدادی از ایستگاههای مترو در خط B ، تأمین واگنهای مترو از سوی دولت در حال انجام است و امید است پس از انجام تستهای لازم این پروژه هرچه زودتر به بهرهبرداری برسد.
وی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به بودجه عمرانی قم، بیان کرد: عقبماندگی بودجه عمرانی استان قم طی چند سال اخیر، توسعه پروژههای کلان را با چالشهای جدی روبهرو کرده است. این مسئله نیازمند بازنگری در شاخصهای تخصیص بودجه و همراهی بیشتر دولت است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: شاخصهای فعلی تخصیص بودجه نیازمند اصلاح هستند. شاخصهایی مانند سرانه تراکم دانشآموزان، وضعیت بهداشت و درمان، و زیرساختهای ورزشی استان قم نیازمند توجه ویژه است. امیدواریم با تغییر این شاخصها، قم بتواند در سالهای آینده سهم بیشتری از بودجه کشور دریافت کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم، گفت: با حضور استاندار جدید، دو اقدام مهم در راستای توسعه استان قم انجام شده است، نخست همکاری قوه قضاییه در تعیین مسیر توسعه که در جریان آن پای قوه قضاییه به تصمیمگیریهای مرتبط با پروژههای توسعهای باز شده و مسیر برای اجرای پروژههای کلیدی هموار شده است.
وی اظهار داشت: همچنین پیشرفت کار فرودگاه در مطالعات منطقه ویژه اقتصادی، بر این اساس مطالعات دقیق و فنی برای منطقه ویژه اقتصادی قم با کمک بهترین مشاوران فرودگاهی کشور در حال انجام است، این پروژه با مدیریت سرمایهگذار و تأمین هزینهها پیش میرود و نویدبخش تحولات بزرگ در آینده نزدیک است.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۲۴ دي ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۳:۵۵
-
۱۷ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/690407/