پایش وزن 42 هزار محصول در واحدهای تولیدی قم
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - مدیرکل استاندارد استان قم گفت: گاهی در برخی از ترازوها رقم نمایش داده شده بیشتر از رقم واقعی است، بنابراین خریدار متضرر میشود. بنابراین بازرسان ما در صنوف مختلف حاضر میشوند و ترازوهای اصناف بررسی و ارزیابی میشود. - اخبار استانها -
محمدهادی سماواتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به مهمترین اولویتها و برنامههای در حوزه استاندارد اظهار کرد: استاندارد طیف وسیعی از فعالیتها را عهدهدار است.
صنعت، واحدهای تولید و انرژی و معیار مصرف آن ازجمله موضوعاتی است که در استاندارد دیده شده است.
وی گفت: علاوه بر استاندارد دستگاههای دیگر نیز به صورت چند بخشی متولی امور مذکور هستند، اما استاندارد وظیفه تدوین و ایجاد ضوابط، مقررات و آئیننامهها را برعهده دارد تا دستگاههای اجرایی طبق آن به وظایف خود عمل کنند.
مدیرکل استاندارد استان قم درخصوص چگونگی وضعیت استاندارد سازی در حوزه تولید، ساختمان و اماکن عمومی بیان کرد: اخیراً در قم فعالیت گستردهای در زمینه ساخت ساختمان ایجاد شده که بخش استاندارد به صورت جدی وارد میدان شد.
وی عنوان کرد: برای ساخت ساختمانها تولید بتن آماده بسیار مطرح است. از ویژگیهای مورد بررسی بتن آماده، مقاومت فشاری، روانی بتن، دما و چگالی است. شرکتهای تولیدی بتن میبایست بهصورت مستمر این ضوابط و مقررات را مورد توجه قرار داده و استفاده کنند.
سماواتی تصریح کرد: در مقوله استاندارد ساختمان مباحث دیگری ازجمله میلگرد، سیم و کابل، کلید و پریز، انواع آجر و سنگدانه نیز مورد توجه قرار میگیرد. بسیاری از واحدهای تولیدی ما عملکرد خوبی دارند و استان قم در این زمینه پیشتاز است.
واحدهای تولیدی زیر ذرهبین سازمان استاندارد
مدیرکل استاندارد استان قم اظهار کرد: البته برخی واحدهای تولیدی نیز وجود دارند که میبایست به صورت مداوم نظارت داشته باشیم و تذکر بدهیم و چنانچه واحد تولیدی استاندارد را رعایت نکند قانون برای آنها سازوکارهایی را اعمال میکند.
وی افزود: چنانچه در ارزیابی و نمونهگیری محصولات یک واحد تولیدی، استاندارد رعایت نشود و نمره منفی این واحد به 120 برسد پروانه آن تعلیق میشود و حق تولید بتن را تا زمانی که الزامات استاندارد را رعایت کند ندارد.
سماواتی با تأکید براینکه ضوابط و مقررات استاندارد شامل تمام واحدهای تولیدی میشود، اذعان کرد: ما تمام صنایع را مورد رصد قرار میدهیم، چراکه اگر محصولات آنها نقص بحرانی داشته باشد ضرر مستقیمی را به مردم و مصرفکننده مترتب میکند.
مدیرکل استاندارد استان قم بیان کرد: در کمیسیون ماده 42 موضع قانونی طرح میشود و پس از بررسی و محرز شدن موضوع، تولید کننده جریمه شده از او تعهد گرفته میشود، اما در صورت وقوع جرم به مراجع قضایی ارجاع داده میشود.
وی بر ضرورت نظارت بر تمام واحدهای تولیدی تأکید کرد و خاطرنشان نمود: هر میزان نظارت بر تولید بیشتر باشد، طبیعتا استانداردها بیشتر رعایت خواهد شد. ادارهکل استاندارد برای پایش مجموعه واحدهای تولیدی نیازمند نیروی انسانی است.
سماواتی عنوان کرد: مسؤلین نظارتی ما در تمام صنایع به ویژه نهضت ملی مسکن فعالیت جدی و اساسی داشتند و با دقت پایش میکنند تا محصولات با مطلوبیت پیادهسازی شود.
توزین ترازوهای صنفی سالی یکبار انجام میشود
مدیرکل استاندارد استان قم در تشریح تنظیم و بررسی ترازوی اصناف گفت: گاهی در برخی از ترازوها رقم نمایش داده شده بیشتر از رقم واقعی است، بنابراین خریدار متضرر میشود. بازرسان ما در صنوف مختلف حاضر میشوند و ترازوهای اصناف بررسی و ارزیابی میشود.
وی تصریح کرد: مجموعه استاندارد طبق آمار 3 هزار و 616 دستگاه ترازو را در اصناف قم مورد پایش قرار دادیم. باتوجه به اینکه صنف میوه و ترهبار، خاروبار فروشان و طلافروشان در بین جامعه موضوعیت بیشتری دارند بنابراین بیشتر نیز مورد رصد ما قرار میگیرند.
سماواتی گفت: ما بر روی هر دستگاهی که کار توزین را انجام میدهد، برچسبی نصب کردهایم که حاوی نام وسیله، شماره شناسایی، تاریخ و انقضاء آزمون و علامت استاندارد است. تاریخ اعتبار آزمون و رصد استاندارد هر دستگاه سالی یکبار توسط شرکت بازرسی انجام میشود.
مدیرکل استاندارد استان قم بیان کرد: اصناف از این بررسیها و پایش گلایهمند هستند، اما ما طبق ضوابط و قانون رفتار میکنیم. برای مثال در شیرینی فروشیها مبلغ جعبه شیرینی را برابر با قیمت شیرینی محاسبه میکنند، درحالی که وزن و قیمت جعبه مشخص است.
وی عنوان کرد: استاندارد در مقوله شیرینی فروشیها وارد شده چراکه حقالناس است، این صنف میبایست یا در پایش قیمت و یا به صورت جداگانه مبلغ جعبه را محاسبه کند.
سماواتی بااشاره به طرح ملی پایش وزن محصولات در سطح واحدهای تولیدی استان قم تصریح کرد: بخش استاندارد حد رواداری را که بر روی دستگاهای ترازو به صورت مثبت و منفی قرار داشت، حذف کرد و عنوان شد وزن دقیق محصول باید مشخص شود.
طرح ملی پایش وزن محصول از سال 1401 آغاز شد
مدیرکل استاندارد استان قم اظهار کرد: ما برای نهادینه شدن ضوابط جدید بر روی ساختارهای قدیمی پایش وزن محصول از واحدهای تولیدی شروع کردیم. از ابتدای سال 1403 تاکنون 42 هزار محصول را در سطح واحدهای تولیدی و بیش از 3 هزار محصول در سطح بازار استان را مورد پایش قرار دادهایم.
وی افزود: در این پایشها انجام شده 21 مورد عدم انطباق داشتیم. ابتدا اخطار داده و پروندههای آنها به کمیسیون ماده 42 استانی نیز داده شد. نتایج حاصل شده از طرح ملی پایش وزن که از سال 1401 شروع شد بسیار قابل توجه است؛ میزان کمفروشی در نمونه برندها پایش شده 48 درصد بود که درحال حاضر این رقم به زیر 10 درصد رسیده است. از مردم تقاضا داریم پای کار بیایند و نحوه فعالیت صنوف را رصد و پایش کنند و در صورت وقوع تخلف آن را به ما منعکس کنند.
مدیرکل استاندارد استان قم درباره شاخصههای استاندارد آسانسور در اماکن عمومی بیان کرد: استاندارد آسانسور بر مبنای استاندارد ملی شماره 6303 است که قسمت اول (آسانسور کششی) و دوم(آسانسور هیدرولیک) آن اجباری است. از زمان راهاندازی سامانه مدیریت بازرسی آسانسور در سال 94 تاکنون 8 هزار گواهینامه اولیه در سامانه أخذ شده است.
وی خاطرنشان کرد: آسانسورهای خصوصی و شخصی علاوه بر شهرداری، نظام مهندسی نیز میبایست تایید کند و درصورت عدم موفقیت به آنها پایان کار داده نمیشود. بنابراین مردم استانداردها را رعایت کنند. استاندارد آسانسور در اماکن عمومی متفاوت است. برای مثال در آسانسور یک بیمارستان یک پلاکی نصب است که شماره استاندارد آن درج شده است. اگر شماره را به سامانه 10001517 پیامک کنند مشخصات آسانسور و اعتبار آن اعلام میشود.
مدیرکل استاندارد استان قم گفت: و همچنین ما هر سال 4بار (هر فصل) تمام نازلهای سوخت در پمپ بنزینها را مورد پایش کمی و کیفی قرار میدهیم. مردم میتوانند پیشنهادات و انتقادات خود را از طریق درگاه الکترونیکی "مردمدار" و همچنین شماره تماس 381517 برای ما ارسال کنند و با ما در ارتباط باشند.
انتهای پیام/
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸:۰۳
-
۷ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/691921/