ایجاد 45 هزار اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش دام و طیور قم
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر قم - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به ظرفیت استان در حوزه دام و طیور گفت: باتوجه به سرمایهگذاری خوبی که در این بخش صورت گرفته، حدود 15 هزار نفر به صورت مستقیم و 30 هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال دارند.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری ، محمدرضا حاجیرضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم امروز در گفتوگویی با اشاره به فعالیتهای این سازمان در استان اظهار کرد: هدف فعالیتهای جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان بهواسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: همچنین در کنار سرمایهگذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش 15 هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود 30 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شدهاست.
حاجیرضا در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت دام زنده پیش از انقلاب، تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد دام سنگین استان پنج هزار رأس و تولید هفت هزار تن بوده؛ اما امروز تعداد دام سنگین در قم 80 هزار رأس و دام سبک 350 هزار رأس و تولید ما امروز چیزی حدود 29 هزار تن گوشت قرمز است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: مصرف گوشت قرمز استان که یک جامعه هدف یک و نیم میلیوننفری است، 15 هزار تن است؛ گوشت مازاد تولیدی قم به استانهای دیگر با محوریت تهران ارسال میشود.
وی توضیح داد: در حوزه تولید گوشت قرمز دامداریهای قم پیش از انقلاب اسلامی سنتی فعالیت میکردند و محور تولید روستاها بودند؛ اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باتوجه به نگاه توسعهای که در بخش سرمایهگذاری وجود داشت، گسترش واحدهای صنعتی دام سبک و سنگین بهخصوص دام سنگین در دستور کار استان قرار گرفت و امروز بخش مهمی از گوشت قم در داخل تولید میشود.
حاجیرضا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت فعلی استان در حوزه طیور، اضافه کرد: وضعیت تولید مرغ گوشتی در قم وضعیت بسیار خوبی است، یکی از سیاستهایی که در سال 1403 داریم این است که از تولیدکنندگان این بخش و سرمایهگذاران علاقهمند در حوزه مرغ گوشتی حمایت و زمین در راستای توسعه مرغداریها در اختیار آنان قرار دهیم.
وی افزود: در حوزه تولید مرغ گوشتی قبل از پیروزی انقلاب حدود 27 واحد مرغ گوشتی با تولید چهار هزار تن در قم مستقر بودند؛ اما امروز 280 واحد فعال تولید مرغ گوشتی با ظرفیت 25 هزار تن فعال است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم توضیح داد: در حوزه مرغ تخمگذار نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هفت واحد تولید مرغ تخمگذار با ظرفیت 2 هزار و 700 تن در قم وجود داشت؛ اما امروز بعد از 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی 180 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 120 هزار تن در استان مستقر است.
وی اشاره کرد:: مصرف کل قم در طول سال 15 هزار تن است؛ اما سالانه 120 هزار تن تخممرغ تولید میشود، تقریباً روزانه 400 تن تخممرغ در استان تولید میشود، اما مصرف روزانه 50 تن است این نشان میدهد در حوزه تولید و تخممرغ سرمایهگذاری خیلی خوبی شکل گرفتهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: قم بعد از گذشت 46 سال از پیروزی انقلاب اسلامی 3.3 درصد از گوشت قرمز کشور، یک درصد مرغ کشور، 1.2 درصد شیر خام کشور و 10درصد تخممرغ کشور را تولید میکند و بهصورت میانگین با بضاعت کمی که در استان وجود دارد 2 درصد پروتئین موردنیاز کشور را در قم تولید میکنیم.
وی ابراز کرد: قم مقام سوم تولید تخممرغ و رتبه اول تولید نیمچه تخمگذار کشور را دارد و بهصورت مجموع تولیدات دام و طیور استان 322 هزار تن در سال است.
حاجیرضا در پایان گفت: سرمایهگذاریهای خوب و ارائه تسهیلات باهدف حمایت از تولید دام و طیور جزء برنامههای اصلی جهاد کشاورزی بعد از انقلاب اسلامی بوده که بهخوبی مدیریت و هدایت شده ارائه خدمات فنی، بهداشتی و درمانی به تولیدکنندگان، توسعه کارخانههای تولید خوراک دام، احداث کشتارگاهها و توسعه کارگاههای فراوری مواد لبنی از جمله طرحهای حمایتی بوده است.
-
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸:۰۹
-
۷ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/696787/