عصر قم

آخرين مطالب

شایع‌ترین علت بروز سیاتیک گفتگو

شایع‌ترین علت بروز سیاتیک
  بزرگنمايي:

عصر قم - مهر /جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: ایجاد سیاتیک به عوامل متعددی چون التهاب، عفونت، خستگی، آسیب، تومور بستگی دارد که از همه مهم‌تر و شایع‌تر این عوامل دیسک کمر است.
سید سعید طباطبایی آل طه جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات و متخصص ارتوپد در رابطه با سیاتیک، علائم، عوارض و نحوه درمان این نوع بیماری گفت: سیاتیک از مجموعه چند رشته عصبی و یک عصب تشکیل شده است، عصب اصلی سیاتیک وارد پا شده و حرکت و حس پا را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: سیاتیک از بدو تولد با انسان وجود داشته و یک عضوی مانند دست، پا و چشم اصلی‌ترین و قطورترین عضو بدن محسوب می‌شود. همچنین درد سیاتیک به صورت کشنده از پشت نشیمنگاه شروع شده و تا پایین پا ادامه پیدا می‌کند.
عوامل مؤثر در ایجاد سیاتیک
طباطبایی اذعان کرد: ایجاد سیاتیک به عوامل متعددی چون التهاب، عفونت، خستگی، آسیب، تومور بستگی دارد که از همه مهم‌تر و شایع‌تر این عوامل دیسک کمر است و فرد را دچار دردهای سیاتیکی می‌کند؛ اما آنچه در بین مردم به عنوان درد سیاتیک متداول بوده، درد ناشی از دیسک کمر است.

عصر قم


علائم درد سیاتیک
متخصص ارتوپد در ادامه گفت: درد سیاتیک با توجه به علت ایجاد علائم مختلفی دارد که از ساده‌ترین علائم آن می‌توان به درد در مسیر عصب سیاتیک به صورت گزگز ، مورمور شدن مورمور شدن، بی حسی پا، ناتوانی جنسی، اختلال حرکتی شدید و بدترین حالت بی اختیاری ادرار و مدفوع فرد اشاره کرد.
وی بیان کرد: مشکلات مربوط به دیسک کمر یکی از شایع‌ترین شکایات پزشکی در جوامع امروزی است که به دلیل سبک زندگی صنعتی، کاهش فعالیت‌های ورزشی، بی‌تحرکی و حرکات نامناسب رو به افزایش است. این بیماری می‌تواند در موارد شدید، باعث درگیری عصب سیاتیک و مشکلات شدید حرکتی و شغلی شود.
علل افزایش مشکلات سیاتیک
طباطبایی اظهار داشت: زندگی کم‌تحرک و نشستن‌های طولانی‌مدت، عامل اصلی در بروز این بیماری است. بسیاری از افراد به دلیل نوع شغل خود، ساعت‌های طولانی پشت میز می‌نشینند، که این امر می‌تواند فشار زیادی به دیسک‌های کمری وارد کند. همچنین، رانندگان حرفه‌ای و سایر مشاغلی که نیاز به نشستن مداوم دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند.
عوارض سیاتیک
متخصص ارتوپد اظهار داشت: به طور کلی، دو نوع سیاتیک، حاد و مزمن وجود دارد. این دو نوع با توجه به شدت علائم عوارض متفاوتی دارند، سیاتیک حاد به طور معمول به دلیل گرفتگی دیسک فقرات کمری ایجاد شده اما سیاتیک مزمن به تدریج تشکیل شده و به مرور زمان شدت می‌یابد.
وی افزود: عوارض ناشی از درد سیاتیک می‌تواند مشکلاتی را اعم از افت توانایی عضلات در پا به علت تحت تأثیر قرار گرفتن عصب سیاتیک، مشکلات در حرکت، پیاده‌روی و کارهای روزمره، کاهش حس و احساس ضعف در ناحیه‌هایی که تحت تأثیر عصب سیاتیک هستند، ورم، درد و عدم کنترل عضلات، حرکت کردن پا به عقب با مشکل روبه‌رو شده و افزایش درد در منطقه پایین کمر برای فرد ایجاد کند.

عصر قم


روش تشخیص و درمان سیاتیک
جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات بیان کرد: در صورت بروز علائم، فرد باید به پزشک مراجعه کند تا بررسی‌های لازم انجام شود. پزشک ابتدا معاینه بالینی انجام داده و در صورت نیاز، تصویربرداری‌های پزشکی مانند رادیولوژی و MRI را تجویز می‌کند.
وی افزود: بر اساس شدت بیماری، نوع درمان متفاوت بوده و درمان ممکن است به صورت استراحت و مصرف داروهای ضدالتهاب، بستن کمربند طبی به صورت موقت، اقدامات توانبخشی، فیزیوتراپی و آب‌درمانی و در موارد شدید و خاص درمان‌های جراحی وجود داشته باشد که طبق نظر و تشخیص متخصص هر کدام برای فرد تجویز می‌شود.
مراقبت بعد از عمل سیاتیک
طباطبایی تصریح کرد: در صورت شدید بودن آسیب، ممکن است جراحی دیسک کمر ضروری شود. روش‌های جراحی متعددی وجود دارد که بسته به شدت بیماری، سن، جنسیت و شرایط بیمار انتخاب می‌شود. مهم‌ترین توصیه پس از جراحی باید به نکاتی اعم از استفاده از کمربند طبی برای مدتی که پزشک تعیین می‌کند، پیاده‌روی روزانه با نظر پزشک، محدودیت در حرکات سنگین در هفته‌های ابتدایی، حفظ ارتباط مستمر با پزشک برای بررسی وضعیت بهبودی و هشدار نسبت به تبلیغات درمانی غیرعلمی توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: متخصصان تاکید دارند که افراد باید از تبلیغات غیرعلمی درباره روش‌های درمانی نامعتبر پرهیز کنند و تنها با پزشکان متخصص و معتبر مشورت کنند. روش‌های درمانی بسیار متنوعی وجود دارد، اما انتخاب روش مناسب باید بر اساس نظر پزشک متخصص انجام شود.

عصر قم


راهکار پیشگیری از سیاتیک
وی در ادامه گفت: بهترین روش برای پیشگیری از مشکلات دیسک کمر، رعایت اصول صحیح نشستن و تحرک کافی است. همچنین بیش از 15 تا 20 دقیقه به طور مداوم ننشینند و پس از این مدت، چند دقیقه راه بروند یا وضعیت بدن خود را تغییر دهید، استفاده از صندلی استاندارد و طبی که متناسب با بدن فرد تنظیم شده باشد و قوس کمر باید به پشتی صندلی بچسبد و نشیمنگاه به درستی تنظیم شود و تقویت عضلات کمر از طریق ورزش‌های مناسب، فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی می‌تواند از ابتلاء به دیسک کمر و سیاتیک جلوگیری کند.
جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات خاطر نشان کرد: همچنین دیسک کمر از بیماری‌های شایع دنیای مدرن است که با رعایت اصول ارگونومی، نشستن صحیح، ورزش و تحرک کافی می‌توان از آن پیشگیری کرد. در صورت بروز علائم، مراجعه زودهنگام به پزشک و انجام درمان مناسب، از پیشرفت بیماری جلوگیری خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/702962/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی کتاب «همراه ما بود»

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

«اخبار مشاهیر موسیقی ایران در مطبوعات» به بازار آمد

وضعیت بحرانی سد کرج؛ آب مخزن سد به‌شدت کاهش یافت‌

سرقت گاوصندوق خانه‌ها در پوشش کارگران خدماتی

شرارت در تهران آب رفت

دفترچه سوالات آزمون کارشناسی‌ارشد سال 1404 منتشر شد

آماده‌سازی پارکینگ عمومی با ظرفیت 580 خودرو در هسته مرکزی قم

رئیس‌کل بانک مرکزی به قم سفر می‌کند

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

لاپورتا جشن بزرگ بارسلونا را اعلام کرد

طارمی همچنان تاوان تک‌روی برابر یووه را می‌دهد

سوارکار جوان ایرانی بر بام آسیا ایستاد

کریمی: حساب ملوان با شمس آذر تسویه شد

مورینیو در محاصره سه تیم سابق

کری جدی برای بایرن: بود و نبود هری‌کین مهم نیست!

موتا: همه ناامید، غمگین و عصبانی هستیم

کفاشیان: فیفا می‌خواهد ازفدراسیون سوال کند

اعلام ترکیب اصلی پرسپولیس با سورپرایز در خط حمله

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد

باید و نبایدهای استفاده از ظروف تفلون

دیابت کودکان؛ از پیشگیری تا مدیریت هوشمندانه

راهکاری برای سردرد نگرفتن و افت قند در ماه رمضان

معرفی سه نوع مسهل برای رفع یبوست

این گیاه دارویی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است

معرفی کتاب «نصرالله»

«نزار قبانی و نادر نادرپور» در کتابفروشی‌ها

سرقت گردنبند از یک پیرزن در تهران

روایت یک جنایت در «جنت»؛ جزئیاتی از قتل دانشجوی دانشگاه تهران

کاهش 1.1 درصدی بودجه آموزشی سال آینده

کشف کرونای جدید در خفاش با امکان انتقال به انسان

تیوب‌سواری اهری‌ها بعد از بارش سنگین برف

آغاز نظارت تعزیرات حکومتی قم ویژه رمضان و نوروز

شب انتقام لواندوفسکی در جزیره رسید

ایران میزبان مسابقات کبدی قهرمانی جوانان جهان شد

پیشنهاد برای حضور سه مربی ایرانی در جمع 8 دستیار ماتزاری

حکم دویست میلیاردی سامانه پیامکی علیه پرسپولیس!

واکنش کمپانی به رویارویی با لورکوزن در لیگ قهرمانان

ساعت همیلتون، گران‌تر از ماشین هالند!

حضور رئیس فدراسیون کشتی تاجیکستان در کمپ

فلیک دو ستاره‌اش را برای اتلتیکو گذاشت

کری کمپانی برای ژابی: منتظر لورکوزن هستیم!

انیمیشن طنز بازی رئال مادرید 3-1 منچسترسیتی

ماتزاری با 4.5 میلیون یورو در استقلال

کم کردن 5 کیلو در 15 روز؛ این هفت مورد را رعایت کنید

بدن 2هفته بعد از شکر نخوردن...!

این نوع فلفل سرشار از ویتامین C است

این ویتامین را زیاد مصرف نکنید مسموم می شوید

فواید تخمه ژاپنی برای بدن که بعد از خوردن آن نصیبتان می شود