عصر قم

آخرين مطالب

نقش ویروس اپشتین-بار در بروز سرطان پس از پیوند کلیه علمی

نقش ویروس اپشتین-بار در بروز سرطان پس از پیوند کلیه
  بزرگنمايي:

عصر قم - مهر /پیوند کلیه می‌تواند نجات‌دهنده باشد، اما مطالعه جدید نشان می‌دهد که برخی از گیرندگان ممکن است در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان تهاجمی به نام اختلال لنفوپرولیفراتیو پس از پیوند (PTLD) باشند.
به نقل از هلث دی نیوز، عامل این عارضه، ویروس اپشتین بار (EBV) است. ویروس اپشتین بار که به دلیل ایجاد مونونوکلئوز شناخته شده است، با خطر ابتلاء به چندین سرطان از جمله PTLD نیز مرتبط است.
هنگامی که بیماران پیوند کلیه که هرگز در معرض آن قرار نگرفته‌اند، از اهداکننده‌ای که حامل ویروس است، عضو دریافت می‌کنند، می‌توانند به PTLD مبتلا شوند.
برای این مطالعه، محققان داده‌های دو مرکز بزرگ پیوند در ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کردند. آنها میزان EBV را در بین گیرندگان پیوند کلیه که اهداکنندگان آنها از لحاظ ویروس مثبت بودند، مقایسه کردند.
بررسی‌ها نشان داد 22 درصد از گیرندگان پیوند هرگز آلوده نشده که کلیه را از اهداکننده‌ای که به ویروس آلوده شده بود دریافت کرده بودند، طی سه سال پس از پیوند، دچار PTLD شدند.
نزدیک به یک سوم افرادی که تحت تأثیر PTLD قرار گرفتند در طول دوره مطالعه به دلیل این عارضه جان باختند.
افرادی که پیوند کلیه دریافت می‌کنند باید از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کنند تا بدنشان از پس زدن کلیه جدید جلوگیری کند. به گفته بنیاد ملی کلیه، این داروها خطر ابتلاء به PTLD مرتبط با EBV را افزایش می‌دهند.
داده‌های جدید نشان می‌دهد که تا 5 درصد از دریافت کنندگان پیوند کلیه می‌تواند در معرض خطر PTLD باشند.
دکتر « ویشنو پوتلوری »، نویسنده این مطالعه از دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا، گفت: «خطر تشخیص PTLD پس از پیوند کلیه به طور گسترده‌ای شناخته شده است، اما تاکنون، عمدتاً در کودکانی که کمتر در معرض EBV قرار گرفته‌اند، مورد مطالعه قرار گرفته است.»
وی در ادامه می‌افزاید: «با توجه به تهدید قابل توجهی که PTLD برای بقا ایجاد می‌کند و اختلاف اساسی بین یافته‌های ما و داده‌های قبلی، مطالعه ما به عنوان یک فراخوان برای اقدام برای اولویت دادن به تحقیقات بیشتر برای افزایش ایمنی و بقای این جمعیت آسیب پذیر پیوند عمل می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/703001/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام جزئیات و نامزدهای جشنواره شعر جوان سوره

داستانک/ آرزو نادرست

تغییر ساعت کاری باغ کتاب همزمان با ماه رمضان

توصیه‌های هلال احمر برای سفرهای زمستانی

دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز 1404 ابلاغ شد

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دما منفی پنج درجه می‌شود

وزیر کشور: با گواهینامه ایران می‌توانید در عراق رانندگی کنید

فروش اینترنتی دارو با حفظ محرمانگی بیماران از سال آینده

حجم بالای برف در کلاردشت

سرقت در نمایشگاه بین‌المللی؛ سارق پس از 2 کیلومتر تعقیب و گریز دستگیر شد

عامل تیراندازی در جشن خانوادگی دستگیر شد

5 نفر از محبوس شدگان حادثه آتش‌سوزی در قم نجات یافتند

یونایتد در مسیر نابودی؛ 100 نفر اخراج می‌شوند

خلاصه بازی آلومینیوم 1 - 1 پرسپولیس

اشتباه کردی امباپه؛ این باشگاه در حال مرگ است

قرعه‌کشی را ندیدم، داشتم کاپوچینو می‌خوردم!

اینتر در دستان یک اسپانیایی‌ قرار گرفت

رضاوند گلزن‌ترین استقلالی مقابل نساجی

پاسخ تند محسن خلیلی به اتهام رضا درویش

تمسخر یونایتد در بندر لیورپول؛ دارید سقوط می‌کنید

بازگشت دو مدافع مصدوم استقلال به ترکیب تیم

تیم کارتال زور بردن ندارد؛ سرخ‌‌پوشان با تساوی به دربی رسیدند

گزارش زنده: استقلال 0 - 0 نساجی

اوتیسم در بزرگسالان؛ چگونه بفهمیم که مبتلا هستیم؟

سن شروع مسواک زدن در کودکان

بزرگداشت دادستان سابق قم برگزار می شود

شعر خوانی زیبای دکتر کاکاوند

شاعرانه/ به سینه می‌زندم سر، دلی که کرده هوایت

انهدام باند قاچاق موادمخدر در مرز جکیگور؛ کشف یک تن حشیش

کشف مواد روانگردان محلول در روغن خوراکی

کشف 60 کیلوگرم مواد محترقه در متروی تهران

پذیرش 18 هزار رد شده آزمون استخدامی آموزش و پرورش

باند بزرگ مواد مخدر منهدم شد؛ کشف یک تن حشیش

تداوم بارش برف و سرما در کشور

ماجرای تصادف موتور یکی از ماموران استادیوم آزادی با دختر نوجوان

پیش‌بینی کاهش شدید دمای هوا در قم

برخورد دادستانی قم با آلوده‌کننده‌های هوا

شجاعی: من هم شنیده ام دستیاری ماتزاری روی نیمکت می نشیند

کارتال مهاجم محبوب خود را نیمکت‌ نشین کرد

هفته بیستم لیگ برتر فوتبال تراکتور به دنبال پس گرفتن صدر و پرسپولیس به دنبال جایگاه دومی

کنایه جالب مهدی رحمتی به انتخابات فدراسیون فوتبال

رضا اسدی، از مارادونا تا هالند

قیچی برگردان رحمان جعفری از کنار دروازه‌ پرسپولیس به بیرون رفت

گل دوم اورتون به منچستریونایتد توسط دوکوره

گل اول اورتون به منچستریونایتد توسط بتو

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0 - 0 آلومینیوم

رحمان جعفری تک به تک مقابل دروازه پرسپولیس را از دست داد

اسراری که ناخن‌ها فاش می‌کنند؛ هشدارِ درباره برداشتن کوتیکول‌ها

افراد مبتلا به میگرن می‌توانند روزه بگیرند؟

معرفی کتاب «همراه ما بود»