عصر قم

آخرين مطالب

اتهام‌زنی وزیر خارجه اوکراین به ایران درباره پرونده هواپیمای اوکراینی گفتگو

اتهام‌زنی وزیر خارجه اوکراین به ایران درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / وزیر امور خارجه اوکراین با مطرح کردن این ادعا که ایران تلاش کرد از مسئولیت خود در موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی«PS752» شانه خالی کند، اعلام کرد که شورای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی تصمیم گرفته با حمایت از کشورهای زیان‌دیده در این سانحه، بررسی این پرونده را ادامه دهد.
کی‌یف با مطرح کردن این ادعا که ایران تلاش کرد تا با انکار صلاحیت شورای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) از مسئولیت خود در سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی فرار کند، بیان کرد که این پرونده به نفع اوکراین، کانادا، سوئد و بریتانیا بر اساس شایستگی‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
هواپیمای اوکراینی PS752 در دی‌ماه 1398 در حال ترک تهران به مقصد کی‌یف بود که بر اثر اصابت دو موشک پدافند هوایی ایران سقوط کرد.
بازار


ستادکل نیروهای مسلح ایران پس از این سانحه در بیانیه‌ای علت سرنگونی این هواپیما را " alt="عصر قم" width="100%" />

تمامی 176 سرنشین این کشور از جمله ایرانی، اوکراینی، کانادایی، سوئدی، انگلیسی و افغان جان باختند.
مقام‌های ایران در پی این سانحه برای پرداخت غرامت به طرفین ذی‌نفع و رایزنی درباره روند قضایی این سانحه ابراز آمادگی کرده بودند و مذاکراتی نیز میان هیات‌های ایرانی و اوکراینی در این کشور ارومایی انجام شد.
پایگاه خبری یوان‌ان اوکراین گزارش داد که «آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین با مطرح کردن این اتهام علیه ایران گفت: سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) تصمیم گرفته است که بررسی پرونده سرنگونی پرواز PS752 را ادامه دهد و تلاش‌های تهران برای فرار از مسئولیت را رد کند.
سیبیها مدعی شد که با وجود تلاش‌های ایران برای انکار صلاحیت شورای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی، اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس در این پرونده مورد حمایت قرار گرفتند.
وزیر امور خارجه اوکراین در ادامه با ادعای شانه خالی کردن ایران از مسئولیت این سانحه گفت: ما امروز در شورای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی مانع فرار ایران از مسئولیت سرنگونی پرواز PS752 شدیم. ایران تلاش کرد تا صلاحیت شورای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی را انکار کند، اما این شورا به نفع اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس تصمیم گرفت و پرونده را بر اساس شایستگی‌ها برای بررسی پیش برد.
به گفته او، این تصمیم راه را برای بررسی دقیق‌تر موضوع و اقدامات قانونی بعدی هموار می‌کند.
سیبیها بیان کرد: اوکراین تاکید می‌کند که به همکاری خود برای برقراری عدالت و محاکمه مسئولان ادامه خواهد داد.
سیبیها افزود: ما به کار مشترک خود برای پاسخگو کردن ایران ادامه خواهیم داد.
وزیر امور خارجه اوکراین همچنین در کنفرانسی در دهلی‌نو با اشاره به مذاکرات صلح اوکراین با میانجیگری آمریکا که در آن پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه مطرح شده است، گفت که ‌کی‌یف مانعی برای صلح با روسیه نیست و بر این باور است که می‌تواند با رهبری "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور آمریکا به صلحی عادلانه و پایدار دست پیدا کند.
او بیان کرد که اوکراین آماده شفاف‌سازی در روند صلح پس از گفت‌وگوی ترامپ با همتای روسی‌اش "ولادیمیر پوتین" است. این تماس تلفنی برای امروز سه‌شنبه 18 مارس برنامه‌ریزی شده است.
دولت آمریکا گفت‌وگوهای مستقیم و جداگانه‌ای درباره برنامه صلح در جنگ اوکراین با هیات دیپلماتیک روسیه و اوکراین با میانجیگری عربستان سعودی داشته است. واشنگتن گفته ترسیم نقشه راه صلح در جنگ اوکراین در نشست‌های جداگانه با طرفین انجام شده است و تماس‌ها با آن‌ها درباره اقدامات بعدی ادامه دارد.
اوکراین نیز با طرح آتش‌بسی 30روزه با امکان تمدید آن در صورت توافق طرفین موافقت کرده است. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز گفته است از کلیات طرح رئیس‌جمهور آمریکا برای صلح در اوکراین حمایت می‌کند اما مسائلی نیز وجود دارد که باید به آن رسیدگی شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/710132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله اعرافی: هرگونه اقدام علیه جان مردم بی گناه سوریه نقض آشکار آموزه‌های دینی است

خاکستری تر از دو سه سال گذشته ام

رشد چشمگیر ورزشکاران آمادگی جسمانی در قم

وزیر آموزش و پرورش: مدارسی که پیک نوروزی می‌دهند را معرفی کنید

آماری از حوادث چهارشنبه‌سوری امسال

پویش "نه به تصادف" را جدی بگیریم

امیر قلعه نویی: آنهایی که من را می شناسند می دانند دنبال چه نگرشی هستم

امیر قلعه نویی: پیشاپیش عید بزرگ نوروز را به همه مردم ایران تبریک می گویم

امیر قلعه نویی: دولت ها در آسیا روی فوتبال سرمایه گذاری کردند

امیر قلعه نویی: این تیم ملی از نظر هماهنگی و اخلاقی شاید بهترین تیم تاریخ است

امیر قلعه نویی: متاسفانه فکر می کنم فقط دیروز یک جلسه تاکتیکی انجام دادیم

قلعه‌نویی: تمام فکرمان بازی با امارات است و دنبال آمار نیستیم

پرسپولیس برای شروع منتظر سال تحویل نماند

تماس ویژه هندرسون با توخل؛ باید دعوتم کنی!

پوچتینو: تیم ملی آمریکا شماره یک جهان می‌شود

برانکو: چین 15 بازیکن جدید دارد!

منفعت روزه داری بیشتر است یا رژیم فستینگ؟/ خطرات فستینگ غیراصولی که از آن بی اطلاع هستید

توئیت خانم سخنگو درباره روز ملی شدن صنعت نفت

داستانک/ درویش و خواجه

تصاویر وداع فرزندان و نوه های شهید سید حسن نصرالله با پیکر ایشان

کشف بیش از 27 هزار مواد غذایی فاسد در 24 ساعت گذشته

فروش تمام بلیت‌های نبرد حساس عربستان و چین

بنتو: هنوز قدم به قدم پیش خواهیم رفت و سعی می‌کنیم فردا سه امتیاز را کسب کنیم

تمرین تیم امارات در استادیوم آزادی

بنتو: هر بازی برابر ایران برای ما چالش‌برانگیز است

مهار یامال با یک نفر نه، با کل تیم ممکن است

بنتو: باید تلاش کنیم تا برای بار دوم به جام جهانی برسیم

صحبت های بنتو پیرامون استفاده از بازیکنان دو یا چند تابعیتی در تیم امارات

بنتو: شناخت خوبی از تیم ایران داریم و تمام نکات را به بازیکنانم انتقال داده ام.

امیر قلعه نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال: به تیم ملی امارات خوشامد می گوییم

مهدی قائدی: فردا بازی مهمی برای ماست

بهترین حالت خوابیدن برای بیماران مبتلا به کمر درد

ترامپ: ایران باید حوثی‌ها را به حال خود رها کند تا برای خودشان بجنگند

خاطرات شنیده نشده سخنگوی دولت سیزدهم از تواضع وزیر امور خارجه شهید

آکسیوس: ترامپ به ایران ضرب‌الاجل دوماهه داده است

بازی خطرناک رویترز با اخبار جعلی؛ پروژه رسانه‌ای برای جنگ‌افروزی ترامپ

دلیل مشکلات اقتصادی کشور از زبان میرسلیم

افشاگری رسانه فرانسوی از خوشگذرانی‌های مریم رجوی در ویشی

پیام وزیرخارجه ژاپن به عراقچی

سبد بدهم نارنج می چینی؟

افزایش 40 درصدی اعتبارات عمرانی استان قم

مراقب کلاهبرداری‌های تخفیف سال نو باشید!

کشف 85 درصدی پرونده‌های جعل و کلاهبرداری

بازداشت عنصر تجزیه‌طلب فضای مجازی در مشگین‌شهر

حضور تاج در تمرین تیم ملی

چشمی: با بردن امارات، صعود می‌کنیم

پیشنهاد نجومی عربستان برای یکی از مدافعان رئال

باور غلط در مورد سن رشد قدی

جزئیات جلسه‌ای که در آن نفت ملی شد

یک کتاب خوب/ تغییر ممکن است سخت باشد