عصر قم

آخرين مطالب

واکنش عباس عبدی به تحلیل محمد مهاجری از اتفاقات 88 سیاسی

واکنش عباس عبدی به تحلیل محمد مهاجری از اتفاقات 88
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به تحلیل محمد مهاجری از اتفاقات سال 88 واکنش نشان داد.
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتشار یادداشتی، با اشاره به رفع حصر مهدی کروبی، به بررسی اتفاقات سال 1388 پرداخته و نوشته است:
با پایان حصر آقای کروبی، فرصتی پیش آمد تا نگاهی دوباره به اتفاقات سال 88 شود. اتفاقی که بدون تردید نقطه عطف تاریخی بود، به نحوی که پس از آن اوضاع کشور و سیاست مثل گذشته نشد که نشد. گرچه بهتر نمی‌شد، ولی با نهایت تأسف رو به قهقرا رفت. به همین مناسبت آقای محمد مهاجری روزنامه‌نگار خوش ذوق و صریح القلم و مسئول و با هشتگ ابداعی «ماـاصولگرایان» که شفاف‌تر از هر نویسنده دیگرای به نقد سیاست‌ورزی جناح متبوع خود می‌پردازد، یادداشتی را با عنوان «رفع حصر از کروبی، حصر برای احمدی‌نژاد» به بازخوانی اتفاقات آن سال پرداخت و آن را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد. 
بازار
بطور خلاصه وی ماجرا را از انتخابات سال 84 آغاز می‌کند و احمدی‌نژاد را ناشناخته‌ترین نامزد از 7 نامزد موجود آن دوره می‌داند که مورد حمایت تندروهای اصولگرا قرار گرفت، و دو جناح اصلی با این تحلیل که هاشمی شانسی ندارد انتخابات را منهای او تعریف کردند و رقابت را میان گروه و یا درون جناح خودشان تعریف کردند بویژه اصلاح‌طلبان که معین را برنده قطعی می‌دانستند. در حالی که اگر معین و کروبی ائتلاف می‌کردند حتی اگر به دور دوم می‌رفتند با هاشمی رقابت می‌کردند و بازی به احمدی‌نژاد نمی‌رسید. 
احمدی‌نژاد با افکار عمومی و طبقات پایین بازی کرد و با جلب حمایت روحانیون رای آورد و خود را نماینده اصیل جریان انقلابی جا زد و چنین جا انداخت که اگر در سال 88 رای نیاورد به منزله سقوط نظام و انقلاب است و از این طریق از جریان اصولگرا و حکومت سهم‌خواهی و باجگیری کرد. در حالی که افراد زیادی از این جریان او را ناصالح می‌دانستند ولی در آن فضای دو قطبی جرات واقع‌گویی را نداشتند. 
در نهایت انتخابات 88 فقط یک برنده داشت و آن احمدی‌نژاد بود. و اصلاح‌طلبان و نظام هر دو باختند. در پایان نتیجه گرفته که احمدی‌نژاد اکنون و پس از 16 سال حتی نزد تندروهای اصولگرا به زشتی شناخته می‌شود و در واقعیت او در حصر است و از حصرکنندگان کروبی و موسوی از این کار باری نبستند.(پایان تحلیل مهاجری)
گرچه تحلیل من از انتخابات 84 و 88 قدری متفاوت است ولی با نتیجه‌گیری کلی آقای مهاجری موافقم که هر دو طرف بازی یعنی جریان اصلاحات و حکومت بازنده اصلی بودند و کلا کشور شکست خورد. علت انتخاب او در دور اول سال 84 قدری شبهه ناک است ولی این مسأله ای را حل نمی‌کند. ایران و حکومت آن پس از آمدن احمدی‌نژاد چنان ضربه‌ای خورد که کمر راست کردن از زیر بار این ضربه وحشتناک اگر نگوییم ناممکن، خیلی سخت است. 
مسئولیت اصلاح‌طلبان در وقوع این رخداد در 84 و تداوم آن در 88 سیاسی و اخلاقی است و مسئولیت حکومت سیاسی و اخلاقی و حقوقی است. آن فاجعه گذشت و حکومت هم متوجه ماجرا شد هر چند اذعان نکرد ولی متاسفانه هنوز در مسیر نادرست ادامه می‌دهد و اصلاح‌طلبان هم چندان توان یا رغبتی به تغییر مسیر ندارند شاید به این دلیل که امیدی به گرفتن پاسخ مثبت از حکومت ندارند. 
رفتاری که با پزشکیان شده است و عملا شعارهای اصلی او را به شیوه‌های گوناگون زمین‌گیر کرده‌اند. شورای نگهبان، مجمع تشخیص، فیلتر بسیار تنگ تایید صلاحیت‌ها، مجلس استصوابی چند درصدی، صدا و سیما و شورای فضای مجازی، سیاست خارجی همگی کمابیش بر طریق گذشته عمل می‌کنند و این بی‌اعتمادی مردم و منتقدین را دامن می‌زند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/712032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک 13.5 میلیاردی خیران قمی در طرح مودت

مبلغ کفاره و زکات فطریه ماه رمضان 1404 از نظر حضرت آیت الله جوادی آملی

مبلغ کفاره و زکات فطریه ماه رمضان 1404 از نظر حضرت آیت الله نوری همدانی

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

حلیمه و مورچه از کتاب داریوش غریب زاده به روایت احسان عبدی پور در برنامه اکنون

بهسازی چشمه‌ها و آبشخورهای پلنگ‌دره؛ گامی حیاتی برای حمایت از زیستگاه‌های طبیعی قم

تصادف پژو 405، چهار فوتی برجای گذاشت

ویژه‌های حوادث/ تجاوز شیطانی مرد کارگردان به دختران جوان!

پراید زیر چرخ‌های تریلی له شد

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

واکنش بوژوویچ به صحبت‌های درویش، مدیرعامل پرسپولیس

ماسکرانو: مسی به‌خوبی تمرین کرده و فردا برمی‌گردد

با عبور از امباپه؛ ایسکو بازیکن ماه لالیگا شد

8 نشانه‌ اولیه سکته قلبی

این 6 علامت یعنی کمبود مواد مغذی در بدن‌تان جدی است

ایران، نقض آتش‌بس اسرائیل در لبنان را محکوم کرد

آغاز گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی درباره رفع تحریم‌ها در ژنو

ترامپ با تکرار ادعاها: ترجیح می‌دهم مسائل را با ایران حل‌وفصل کنیم

حضور پرشور مردم قم در راهپیمایی روز قدس فروردین 1404

رسیدگی به نیازمندان راه جبران گناهان بزرگ است

حماسه آفرینی مردم قم در روز قدس 8 فروردین 1404

راهپیمایی روز قدس در قم با حضور طلاب غیر ایرانی برگزار شد

شعرخوانی زیبا از رضا رشیدپور

کتاب‌هایی که در سال 1403 مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفت

فوت جوان 19 ساله در برخورد موتور سنگین با خودرو در قم

راهپیمایی روز جهانی قدس در شهر جعفریه قم

راکب موتور بر اثر برخورد با خودرو در دم جان باخت

7 فوتی و مصدوم در پی برخورد پژو 206 با سمند

موتور هواپیما در پرواز تهران-کیش آتش گرفت

بوژوویچ: اظهارات پرسپولیسی‌ها نشانه بزرگی استقلال است

میودراگ بوژوویچ، سرمربی استقلال: بازی فردا برای ما اهمیت دارد

بوژوویچ: رضاوند و سلیمی را برای بازی فردا نخواهیم داشت

بوژوویچ: وقفه ای که برای ما پیش آمد و ملی پوشان را نداشتیم خوب نبود

بوژوویچ: تغییرات مدام کادرفنی ذهن بازیکنان را بهم ریخته است

واکنش بوژوویچ به حضور مجتبی جباری در کادرفنی

بوژوویچ: رضاییان فوق العاده خوب تمرین می کند

بوژوویچ: سرمربی خیبر به شیوه خاصی بازی می کند

بوژوویچ: ما یک وظیفه داریم و باید بجنگیم

واکنش ماندگاری به اظهارات درویش در مورد سهمیه بازیکنان خارجی استقلال

تحول غیرمنتظره در پرونده مرگ مارادونا؛ شاید قتل!‏

مهم‌ترین نکاتی که باید برای از بین بردن آکنه بدانید

خاطره هاشمی‌طبا از شنیدن خبر دستگیری‌اش در فرودگاه

توضیحات عراقچی درباره علت انتخاب عمان برای تحویل پاسخ ایران به نامه آمریکا

توضیح سفیر ایران در بغداد درباره برداشت‌های رسانه‌ای از مصاحبه‌اش با رسانه عراقی

مذاکره‌کننده روسیه: با آمریکا درباره ایران صحبت نکردیم

عراقچی: به‌هیچ عنوان تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهیم کرد

اتحادیه اروپا: راهی جز دیپلماسی با ایران وجود ندارد

آیت‌الله مروی: روز قدس عرصه آزمون بیداری وجدان بشریت در برابر ظلم است

آیت‌الله علم‌الهدی: «روز قدس» همه دنیا را متوجه مظلومیت فلسطین کرد/ اندیشه مقاومت با تهدید و بمب‌باران نابود نمی‌شود

چگونه می‌توان از نوروز برای تقویت هویت ملی در دنیای امروز بهره برد؟