عصر قم

آخرين مطالب

واکنش ایران به تهدیدات ترامپ؛ پایگاه‌های آمریکا از جنگ فراگیر در امان نیست اقتصادی

واکنش ایران به تهدیدات ترامپ؛ پایگاه‌های آمریکا از جنگ فراگیر در امان نیست
  بزرگنمايي:

عصر قم - نورنیوز / دونالد ترامپ با تهدید ایران به "شدیدترین بمباران‌ها"، بار دیگر سیاست فشار حداکثری را تکرار کرد. اما تهران که تسلیم تهدید نمی‌شود، پاسخ روشنی ارسال کرده است. در حالی که آمریکا بر مذاکره مستقیم اصرار دارد، ایران با حفظ استقلال خود، تنها حاضر به گفت‌وگوی غیرمستقیم شده و اعلام کرده که هرگونه اقدام نظامی بر علیه ایران موجب شکل گیری جنگ فراگیر خواهد شد.
نورنیوز در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر در موضعی تهدیدآمیز اعلام کرده که اگر ایران درباره برنامه هسته‌ای خود به آمریکا به توافق نرسد، با «شدیدترین بمباران‌ها» مواجه خواهد شد. این سخنان که در مصاحبه‌ای با شبکه خبری ان‌بی‌سی مطرح شد، بخشی از راهبرد قدیمی دولت ترامپ در قبال ایران است؛ راهبردی که بر پایه تهدید، فشار حداکثری و تلاش برای وادار کردن ایران به عقب‌نشینی تنظیم شده است. در حالی که تهران همواره تأکید کرده که برنامه هسته‌ای آن صلح‌آمیز است، واشنگتن با تکرار این ادعا، تلاش دارد تا از طریق "دیپلماسی اجبار" ایران را به یک توافق جدید و مطلوب آمریکا وادار کند.
بازار


واکنش قاطع ایران؛ رد فشار و تهدید ایران اما تاکنون نشان داده که در برابر تهدیدات آمریکا منفعل نخواهد شد. مقامات ارشد کشور هم زمان با ارسال پاسخ نامه ترامپ اعلام کردند که ایران ضمن خویشتنداری هرگز در شرایط تهدید وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد شد و تسلیم درخواستهای غیر قانونی و زیاده خواهانه واشنگتن نیز نمی شود.از جمله محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و عضو شورای عالی امنیت ملی در روز قدس امسال با اعلام موضع رسمی کشور، تأکید کرد که هرگونه اقدام نظامی آمریکا با پاسخی «متناسب» همراه خواهد شد و این می‌تواند به یک جنگ فراگیر در منطقه منجر شود. در موضع‌گیری اخیر، قالیباف هشدار داد که در صورت هرگونه تجاوز نظامی به ایران، پایگاه‌های آمریکا و متحدانش نیز در امان نخواهد ماند. این پیام روشن، نشان‌دهنده آمادگی ایران برای مقابله با هرگونه اقدام خصمانه است.
پاسخ ایران به آمریکا؛ مذاکره غیر مستقیم اما با حفظ بی اعتمادی در کنار تهدیدات نظامی ترامپ، ادعای مذاکره میان ایران و آمریکا نیز در رسانه‌ها مطرح شده است. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در جلسه هیئت دولت تأکید کرد که پاسخ جمهوری اسلامی به نامه ترامپ از طریق عمان به طرف آمریکایی منتقل شده است. وی تصریح کرد که در این پاسخ، هرچند مذاکره مستقیم رد شده، اما مسیر گفت‌وگوهای غیرمستقیم همچنان باز است. ایران همواره نشان داده که از اصل مذاکره پرهیز نمی‌کند، اما در عین حال، نسبت به حسن نیت آمریکا بدبین است. به گفته پزشکیان، دلیل این بدبینی، بدعهدی‌های مکرر واشنگتن در توافقات بین‌المللی و فشارهای اقتصادی یکجانبه‌ای است که تاکنون علیه ایران اعمال شده است.
ترامپ و تلاش برای نمایش موفقیت در سیاست خارجی دونالد ترامپ به‌خوبی می‌داند که ایران تسلیم تهدیدات او نخواهد شد. با این حال، او در تلاش است تا پاسخ‌های صریح و قاطع ایران را به گونه‌ای جلوه دهد که گویی تهران در برابر فشارهای او عقب‌نشینی کرده است. در واقع، ترامپ از این تاکتیک برای دستاوردسازی رسانه‌ای و جلب حمایت داخلی استفاده می‌کند. وی که در بیشتر پرونده های سیاست خارجی تاکنون ناموفق بوده نیاز دارد تا خود را به‌عنوان یک سیاستمدار موفق در عرصه بین‌المللی نشان دهد. از این رو، ایجاد فضای رسانه‌ای درباره مذاکرات ایران و آمریکا می‌تواند بخشی از راهبرد او برای نمایش موفقیت باشد.
نقش رسانه‌ها در پیشبرد استراتژی ترامپ رسانه‌ها همواره یکی از ابزارهای اصلی در سیاست خارجی آمریکا بوده‌اند. در این راستا، شبکه‌هایی نظیر سی‌ان‌ان و ان‌بی‌سی، نقش مهمی در شکل‌دهی به افکار عمومی ایفا می‌کنند. انتشار اخبار تأییدنشده درباره آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، می‌تواند بخشی از عملیات رسانه‌ای باشد که با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی و خارجی انجام می‌شود. هرچند تاکنون هیچ مقام رسمی در تهران یا واشنگتن این مذاکرات را تأیید نکرده، اما انتشار این اخبار می‌تواند به تقویت راهبرد فشاری آمریکا کمک کند.
سیاست ایران در برابر تهدیدات و دیپلماسی اجباری در طول سال‌های اخیر، ایران نشان داده که سیاست خارجی خود را بر اساس اصول مشخصی تنظیم کرده و از " alt="عصر قم" width="100%" />

بازی ترامپ و واقعیت‌های سیاست ایران ترامپ با تهدیدهای خود، به‌دنبال ایجاد فضایی است که نشان دهد ایران در برابر فشارهای او کوتاه آمده است. اما در عمل، تهران نه‌تنها تسلیم نشده، بلکه با حفظ مواضع اصولی خود، تلاش دارد تا مسیر دیپلماسی را بر اساس منافع ملی خود پیش ببرد. در این میان، فضاسازی رسانه‌ای و تلاش برای نمایش موفقیت در سیاست خارجی، بخشی از استراتژی ترامپ است. با این حال، تا زمانی که تهران و واشنگتن رسماً موضوع مذاکرات را تأیید نکنند، نمی‌توان این اخبار را چیزی بیش از گمانه‌زنی رسانه‌ای دانست.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/714310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری

قم میزبان اردوی تیم ملی نونهالان تکواندو شد

درگذشت روحانی برجسته هندی در شهر قم

سد کبار قم جان گرفت

تصاویر/ باغ‌موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قم در روز طبیعت

سقوط مرگبار خودرو در محور طبس؛ سرنشین 8 ساله پژو جان خود را از دست داد

درگیری بین دو نفر از اتباع خارجی، به قتل انجامید

زن روستایی زیر چرخ‌های قطار جان باخت

حادثه در شهر بازی تهران

9 مصدوم بر اثر حمله سگ ولگرد

مردم در سیزده بدر به دل طبیعت زدند

رفتاری زشت و تاسف‌برانگیز؛ برداشت خاک‌های رنگی جزیره هرمز

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

در آستانه فاجعه؛ سقوط شیاطین سرخ به قعر تاریخ!

نارضایتی مدیر میلان؛ در 2025 خوب نبوده‌ایم!

خشم طرفداران سانتوس از نیمار؛ فوتبال اولویتت نیست!

حمله آزمون و عزت‌اللهی به سومین قهرمانی!

آپنه خواب؛ خطرناک‌تر از آنچه فکر می‌کنید

چای سبز بهتر است یا چای سیاه؟

روسیه: تهدیدها علیه ایران غیرقابل قبول است

واکنش نماینده ترامپ به توییت عراقچی: عالیه!

روایت وزارت امور خارجه روسیه از دیدار تخت‌روانچی و ریابکوف

واکنش‌ گسترده رسانه‌های عبری به سخنان لاریجانی

ویتکاف پُست خود خطاب به عراقچی را پاک کرد!

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

غرق‌ شدگی پدر و پسر در سد کبار قم؛ پدر جان باخت

بهره‌برداری از مرحله دوم میدان گازی سراجه قم تا مرداد 1404

بررسی تهدیدهای نماینده قم؛ نظام برای بقا باید میلیون‌ها ایرانی را راضی کند نه متوهمان را!

ماموریت اورژانس هوایی قم در روز طبیعت

سرکرده باند بزرگ قاچاق انسان دستگیر شد

خواهر و برادری بعد از 70 سال یکدیگر را پیدا کردند!

ویژه‌های حوادث/ برادری که سر خواهرش را بُرید!

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

حمله ویروس به پرسپولیس و مربیانش

این میوه وسبزیجات بهاری سرشار از ویتامین C و A هستند

فائزه هاشمی: در مورد حوادث سال 67، هیچ سندی از بابا نبود

عارف درباره سلاح هسته‌ای چه گفته بود؟

پزشکیان: ملت‌های اسلامی با وحدت جنایات علیه فلسطین را متوقف کنند

یک رمان امنیتی در بازار نشر

پیش بینی هواشناسی قم 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا قم فردا پنجشنبه 14 فروردین ماه 1404 | آب و هوای قم

تصاویر نفس‌گیر از چتربازان نوپو در پرشی جسورانه از فراز برج میلاد تهران

جسد نوجوان 14 ساله از بند خاکی بیرون کشیده شد

مدیر محکوم‌شده یوونتوس به میلان می‌رود

استقلال در آستانه واگذاری رکورد هشت ساله

هم‌دردی پپ با دشمن قدیمی؛ حق با مورینیو بود

سامسون مهاجم پرسپولیس را وسوسه می‌کند

زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند

فرانسه: در صورت عدم دستیابی به توافق جدید هسته‌ای با ایران، رویارویی نظامی اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد

احتمال وضع مقررات جدید برای سفرهای خارجی اعضای کابینه دولت