عصر قم

آخرين مطالب

عارف در دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر انقلاب چه گفت؟ گفتگو

عارف در دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر انقلاب چه گفت؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / معاون اول رئیس‌جمهور در اولین دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال جدید که به‌ مناسبت آغاز سال نو برگزار شد، با قدردانی از ایشان برای نامگذاری سال جاری با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» به تشریح اقدامات و دستاوردهای دولت «وفاق ملی» در سال گذشته و همچنین برنامه‌های دولت در سال جاری پرداخت.
محمدرضا عارف در این دیدار با اشاره به برنامه‌ و راهبرد «تدوین و اجرای یک برنامه چهار ساله» در چهارچوب قانون برنامه هفتم پیشرفت، سیاست‌های کلی نظام در بخش‌های مختلف، بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در دولت چهاردهم تاکید کرد: برنامه دولت برای پیشبرد اهداف اقتصادی برنامه هفتم پیشرفت با پنج هدف بهبود رشد اقتصادی و اشتغال، ثبات اقتصادی و مهار تورم، بهبود توزیع درآمد و حمایت و مراقبت موثر از اقشار محروم و آسیب‌پذیر جامعه، کاهش ناترازی منابع انرژی( برق، گاز و آب) و اجرای طرح‌های پیشران در سطح ملی و بین المللی تدوین، ابلاغ و عملیاتی شده است.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه با حمایت‌های ویژه رهبر معظم انقلاب و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در موارد ضروری خوشبختانه در 6 ماه دوم سال توانستیم با مهار تورم به رشد نسبتاً قابل قبولی برسیم و بخشی از مطالبات و دیون دولت را پرداخت کنیم، تصریح کرد: از 220 آیین نامه، دستورالعمل و مقرره تکلیفی برای برنامه هفتم تاکنون 117 متن پیش نویس تکالیف تهیه شده است و 95 مورد نیاز به تصویب دولت داشت که تاکنون 56 مورد تصویب و ابلاغ شده است.
بازار
عارف در خصوص سیاستگذاری‌های کلان و اقدامات نهادی در دولت چهاردهم پس از نخستین دیدار اعضای دولت با ایشان گفت: محورها و الزامات اجرایی برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری پس از این دیدار به کلیه دستگاه‌های اجرایی تدوین و ابلاغ شد که در این راستا و اجرای یکی از تاکیدات ایشان طرح تربیت مدیران جوان در شورای عالی اداری به تصویب رسید.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت چهاردهم در سال گذشته برای پرداخت مطالبات اقشار گوناگون و برنامه‌ریزی تخصیص‌ها برای معلمان، پرستاران، کشاورزان و بخش بهداشت و درمان و تامین اجتماعی بیان کرد: 35 هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی، 55 هزار میلیارد تومان پاداش بازنشستگان و 70 هزار میلیارد تومان بابت مازاد خرید تضمینی گندم اختصاص یافت و پرداخت شد.
عارف پرداخت 35 هزار میلیارد تومان به تولید کنندگان برق و آب، 30 هزار میلیارد تومان به صنایع پتروشیمی، خرید 10 و نیم میلیارد دلار کالای اساسی و دارو و افزایش این رقم به حدود 14 میلیارد دلار برای تامین معیشت و سلامت مردم تامین منابع برای واردات بیش از 3 میلیارد دلار فرآورده‌های نفتی وارداتی برای تامین پایدار سوخت وسایل نقلیه مردم در ایام عید و تخصیص 103 درصدی بودجه عمرانی را از دیگر اقدامات دولت برای پرداخت مطالبات اقشار گوناگون و برنامه‌ریزی تخصیص‌ها برشمرد.
وی در خصوص اقدامات دولت چهاردهم در حوزه معیشت و تنظیم بازار تاکید کرد: برگزاری 12 جلسه ستاد تنظیم بازار در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط برای جلوگیری از کمبود اقلام اساسی و مدیریت عرضه در شرایط اوج مصرف و مقابله با گرانفروشی و احتکار، پرداخت منظم یارانه نقدی و همچنین ارائه سبدهای حمایتی با طراحی و اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی در 2 نوبت برای هفت دهک پایینی درآمدی جامعه برای افزایش دسترسی مردم از اقدامات دولت در سال گذشته برای حمایت از معیشت مردم به ویژه اقشار محروم بوده است.
معاون اول رئیس‌جمهور در زمینه برنامه حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید در دولت چهاردهم تصریح کرد: کارگروه ویژه تحقق شعار سال در اولین ساعات و روزهای ابتدایی سال جاری تشکیل و برای هر دستگاه به تفکیک برای تحقق شعار سال وظیفه تعیین شد و برای بخش‌های عمومی غیردولتی و نهادهای اجتماعی و بنگاه‌های بزرگ نیز با همفکری خودشان نقش و ماموریت تعریف شده است.
عارف در ادامه به برنامه‌های دولت در راستای رفع موانع تولید اشاره و تاکید کرد: نقشه راهبردی صنعت با توجه به دستور مورخ دهم بهمن ماه سال 1400 در حال نهایی شدن است که به زودی تقدیم می‌شود و همچنین بازدید از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، برگزاری جلسات مستمر با صاحبان صنایع و تولیدکنندگان و تشکیل بیش از هزار نفر ساعت جلسات کارشناسی با تولید کنندگان از جمله صنایع نساجی با هدف تقویت بخش‌های مذکور، شناسایی و رفع موانع تولید و تسهیلگری فرایندهای تولیدی بخش خصوصی در دولت در سال گذشته انجام شده است.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات منظم شورای اقتصادی دولت و طرح‌های کلان و همچنین جلسات شورای عالی راهبری برنامه هفتم پیشرفت به منظور تصویب پروژه‌های کلان مانند طرح ضربتی افزایش 250 هزار بشکه‌ای تولید نفت، توسعه میادین نفتی آزادگان، آذر، سومار و دلاوران با هدف تسریع در پروژه‌های توسعه‌ای و مقابله با چالش‌های اقتصادی از دیگر برنامه‌های دولت برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در سال گذشته بود.
معاون اول رئیس‌جمهور بررسی و تحلیل سناریوهای مختلف مقابله با تحریم و شرایط اضطراری بودجه‌ای، طراحی و استراتژی مقابله با بحران‌های اقتصادی و تحریمی با هدف تقویت تاب آوری اقتصادی و مواجهه با بحران‌ها و همچنین مولدسازی دارایی‌های دولت و اجرای پروژه‌هایی به ارزش 36 هزار میلیارد تومان برای بهره‌برداری از دارایی‌های دولتی و بهبود عملکرد اقتصادی از طریق استفاده بهینه از دارایی‌ها و ایجاد منابع جدید را از دیگر برنامه‌های دولت در سال گذشته برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری عنوان کرد و ادامه داد: 30 هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر برای افزایش تولید انرژی و تامین برق پایدار در مناطق مختلف برای حمایت از تولید انرژی و تامین برق برنامه‌ریزی شده است.
وی در خصوص برنامه‌های دولت برای توسعه عدالت آموزشی، حمایت از معلمان و تقویت زیرساخت‌های نوآوری و فناوری تاکید کرد: اجرای طرح نهضت ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس در مناطق محروم کشور با حمایت‌های جدی و اقدامات اجرایی دکتر پزشکیان و استفاده و مشارکت منابع مردمی، حمایت از معلمان و پیگیری مطالبات باقی مانده، پیگیری برای حل مشکلات معلمان حق‌التدریس، اجرایی شدن کامل نظام رتبه بندی معلمان، پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته و تقویت انگیزه حرفه‌ای معلمان و افزایش رضایت شغلی در برنامه های آموزشی دولت گنجانده و با موفقیت اجرایی شد.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به فناوری‌های های تک به ویژه هوش مصنوعی تصریح کرد: اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی و سند تأسیس این سازمان جهت تنظیم حکمرانی و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی جهت آغاز روند تصویب در هیئت دولت با هدف توسعه حکمرانی هوشمند و زیرساختهای ملی فناوری تدوین شده است.
وی افزود: فعال سازی ظرفیت اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان، بهره‌برداری از ظرفیت اعتبار مالیاتی تا سقف 50 هزار میلیارد ریال در راستای توسعه طرحهای فناورانه و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تسهیل تأمین مالی طرحهای نوآورانه از طریق مشوق های مالیاتی از دیگر اقدامات و برنامه‌های دولت در زمینه تقویت زیرساخت‌های نوآوری و فناوری در کشور است.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات سیاست خارجی دستگاه دیپلماسی دولت چهاردهم و توسعه همکاری های بین‌المللی و منطقه‌ای گفت: سند عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به امضا رسیده است، قانون تجارت آزاد با اوراسیا تصویب و طی ماه‌های آینده عملیاتی خواهد شد. همچنین سومین همایش اقتصادی خزر با حضور نخست وزیران روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان در تهران برگزار شد و کمیسیون‌های مشترک با کشورهای مختلف تشکیل شده و برنامه‌ریزی توسعه همکاری های اقتصادی با قاره آفریقا صورت پذیرفته و سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا باحضور مقامات و کارآفرینان آفریقایی در سطح عالی و تخصصی در اردیبهشت ماه سال جاری برنامه ریزی ، پیگیری و اوایل اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.
عارف اهمیت اولویت دادن به توسعه روابط با کشورهای همسایه را خاطرنشان ساخت و گفت: برنامه‌ریزی برای توسعه روابط با اوراسیا و مبادله کالا و خدمات به صورت تهاتر و پیگیری جدی توسعه روابط با کشورهایی که تصمیم به توسعه روابط راهبردی با آنان داریم از جمله اقدامات دولت وفاق ملی در زمینه سیاست خارجی است که در این راستا می توان به به امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در تاریخ بیست و هشتم دی ماه سال گذشته اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/720051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره دیه جرح عمدی

آیت الله محمدی لائینی: شناخت ابعاد شخصیتی افتخارات ملی حق یک جامعه است

تصاویر/ دیدار اعضای ستاد بزرگداشت آیت الله صالحی مازندرانی با نماینده ولی فقیه در استان

داستان جالب «کودک حلوا فروش » در مثنوی معنوی

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

مراسم ویژه شهادت حضرت امام صادق(ع) در شهر کهک قم برگزار می‌شود

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا قم فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی قم 24 ساعت آینده + آب و هوای قم

قم در تراز خدمات ملی، اما با امکانات استانی اداره می‌شود

بیشترین علت تصادفات رانندگی در تهران

وزیر بهداشت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی نزدیک به 6 درصد است

اهمیت مدیریت زمان در رانندگی

سرعت بالای وانت، پاکبان را به گام مرگ کشاند

دستگیری سارقان حرفه‌ای کابل با 37 فقره سرقت

توقف قدرت‌نمایی؛ عاملان نزاع به صحنه جرم بازگردانده شدند

پپ: قدردان این بازیکنان هستم، یک دهه درخشیدند

جنون و کامبک، بارسلونا یک گام نزدیک‌تر به لالیگا

تقویم شش ماه نخست فوتسال ایران مشخص شد

برنامه نقل و انتقالات رئال مادرید در صورت روی کار آمدن ژابی آلونسو چگونه خواهد بود؟

برادر محبی را زدند و مصدوم کردند

فلیک: بارسا تسلیم نمی‌شود، این ذهنیت ماست

برد حداقلی پاری‌سن‌ژرمن در پارک‌دوپرنس

جهانبخش از بازی انتقامی بیرون شد!

به بهانهٔ تقابل اینتر و بارسلونا؛‌ چرا انتقال لائوتارو مارتینز به جمع کاتالان‌ها منتفی شد؟

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

درویش از مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس استعفا کرد!

روش های پیشگیری از بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: در مواجهه با ایران روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

نظر رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل درباره مذاکرات تهران-واشنگتن

لارنس نورمن: گروسی با ویتکاف دیدار کرد

خبرنگار وال‌استریت: اهداف مذاکرات آتی برای واشنگتن دردسر‌ساز است

مذاکره کننده ارشد سابق آمریکا: بدترین کابوس نتانیاهو ممکن است تحقق یابد

اعلام آمادگی شهرداری‌های اصفهان و قم برای تکمیل ایستگاه‌های قطار سریع‌السیر

عروسی که عزا شد؛ فوت جوان 25 ساله بر اثر تیراندازی

نجات دختر 16 ساله از دست هیولای هوسران

قتل مادربزرگ به‌ خاطر لپ‌تاپ

آمار قابل‌تامل آزمایش‌های پزشکی در ایران

یکی از نیروهای امنیتی در حین مأموریت شهید شد

پیکر غزاله بعد از حادثه چه شد؟

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

گل دوم منچسترسیتی توسط متئو کواچیچ به اورتون

غیبت غیرطبیعی حامد حدادی مقابل طبیعت

60 گل در 60 بازی؛ آمار فوق‌العاده هری کین در بوندسلیگا

هیچ‌کس او را جدی نگرفت؛ تا زمانی که بهترین بازیکن جهان شد

11 بازیکنی که حق فسخ یک میلیاردی دارند؛ از یامال و امباپه تا بلینگام

فصل 25-2024، بدترین فصل تاریخ منچستریونایتد در لیگ برتر انگلیس

تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ بارسلونا؛ با حضور مسی، ژاوی و جوردی آلبا

فقط 10 امتیاز تا قهرمانی؛ ترکیب احتمالی بایرن مونیخ مقابل هایدنهایم

سقوط تاریخی تحت مالکیت کیلیان امباپه؛ کان به لیگ دسته سه فرانسه سقوط کرد

مدیربرنامه طارمی: مهدی تا الان فقط بخشی از ارزش خود را نشان داده است

داوران 2 بازی معوقه هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند