تأکید بر روایت تطور دانش در حوزه علمیه قم برای نسل آینده
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - دبیر اجرایی همایش «یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم» با اشاره به نقش راهبردی حوزه در تمدنسازی اسلامی، بر ضرورت روایت تطور تاریخی حوزه و جریان علمی برخاسته از حرکت حاج شیخ حائری برای نسلهای آینده تأکید کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی در نشست خبری همایش یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم با اشاره به پیشینه تاریخی حوزه علمیه قم، اظهار داشت: حوزه قم از قرن سوم هجری تاکنون، علیرغم فراز و نشیبهای گوناگون، جایگاه خود را در میان نهادهای دینی و علمی حفظ کرده است.
وی با بیان اینکه شهر قم از دیرباز مرکز فرهنگ، دانش و دیانت در جهان اسلام بوده، افزود: حضور عالمانی چون شیخ صدوق در قرون اولیه موجب بالندگی حوزه علمیه شد، هرچند در طول تاریخ، تغییر حکومتها و حوادث سیاسی، مسیر این نهاد را با چالشهایی همراه کرد.
دبیر همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، تأسیس دوباره این نهاد به دست آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی را نقطه عطفی در تاریخ آن دانست و گفت: ورود حاج شیخ به قم، بازطراحی ساختار آموزشی حوزه و ارائه خدمات اجتماعی، نقش مهمی در تثبیت جایگاه علمی حوزه علمیه قم ایفا کرد.
مقیمی با یادآوری اینکه مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی به مدت 15 سال در قم اقامت کرد گفت: ایشان ، در 70 سالگی وارد این شهر شد و با وجود سن بالا، این تحول، پایهگذاری و جریانسازی را انجام داد.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) نیز ادامهدهنده راه مؤسس حوزه در مسیر نهضت اسلامی بود و اگر پایهگذاری علمی و دینی حاج شیخ نبود، شکلگیری انقلاب اسلامی با چالشهای جدیتری روبرو میشد؛ چراکه احیای حوزه در آن زمان، در کنار مبارزه با ظلم، گامی در راستای تحقق آرمانهای اسلامی بود.
مقیمی از رونمایی «موسوعه محقق حائری» خبر داد و تصریح کرد: این مجموعه حاصل تلاش چهارساله یک تیم پژوهشی است که شامل 20 جلد از آثار فقهی و علمی، یک جلد ویژه درباره شرح حال ایشان و یک جلد دیگر شامل اسناد تاریخی مربوط به این فقیه برجسته میشود.
وی در ادامه افزود: مقالات مربوط به همایش سالهای گذشته در نشریات منتشر شده و میتوان تقریرات ایشان را به 30 جلد رساند، روایت تطور تاریخی حوزه علمیه قم و مجموعه رشتهها و دانشها نشان داد با تکیه بر سنتهای کهن میتوان بر علوم جدید دسترسی پیدا کرد و این ثمره رویکرد انقلاب است و روایت این تلاشها برای نسل آتی لازم و ضروری است و جریان حاج شیخ و تطور دانش در سده اخیر و عملکرد حوزه باید برای نسل جدید گفته شود.
مقیمی حاجی تصریح کرد: 300 مقاله و نویسنده به کار گرفته شد و 6 گروه عملکردی در بخش آموزش، پژوهش، تبلیغ و حوزه و نظام و بحث نهادها عهدهدار این مجموعه شدند.
وی همچنین از چاپ بخش قابل توجهی از محتوای علمی این همایش در نشریات تخصصی خبر داد و گفت: تاکنون 22 نشریه معتبر مقالات این همایش را منتشر کردهاند که گام مهمی در بازتاب و ترویج اندیشههای عالمان بزرگ شیعه بهشمار میرود.
انتهای پیام/
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵:۱۶
-
۱۲ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/721169/