افزایش مصرف برق در قم/ احتمال تکرار خاموشیها
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - معاون شرکت برق قم با هشدار نسبت به رشد مصرف برق گفت: در صورت ادامه این روند، احتمال تکرار خاموشیهای سال گذشته وجود دارد. - اخبار استانها -
سید محمد ارجمندزاده در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم با اشاره به روند مصرف برق در سال گذشته اظهار داشت: تابستان 1403 اوج مصرف برق استان به یکهزار و 165 مگاوات رسید، در حالیکه تنها توانستیم حدود یکهزار و هشت مگاوات را تحویل دهیم.
این در حالی است که در سال پیش از آن، اوج مصرف برق استان 937 مگاوات بود. وی با تاکید بر اینکه رشد مصرف برق در قم نرخی بالاتر از نرم جهانی دارد، اظهار کرد: با بررسی گزارش مصرف برق در 15 روز ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و با در نظر گرفتن تعطیلات نوروز، ماه رمضان و عید فطر، شاهد رشد 6.8 درصدی مصرف برق در قم هستیم؛ رقمی که حدود 0.8 درصد بالاتر از میانگین کشوری اعلامشده است.
ارجمندزاده هشدار داد: این رشد، نهتنها نگرانکننده بلکه در صورت تداوم، میتواند منجر به اعمال خاموشی در بخش مولد مانند صنعت شود.
وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از این افزایش مصرف، مربوط به حوزههای غیرمولد است که کارکرد تولیدی یا اقتصادی مستقیمی ندارند.
معاون شرکت برق قم با اشاره به پیامدهای ملی این روند افزود: اگر کشور با رشد 6 درصدی مصرف روبهرو شود، پاسخگویی به این نیاز، مستلزم ساخت حدود 6 هزار و 500 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی است؛ یعنی حدود 13 تا 14 نیروگاه 500 مگاواتی. این در حالی است که کشور با محدودیتهای مالی، گازی، زیرساختی و انتقالی جدی مواجه است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در راستای سیاستهای کلان، برنامه توسعه 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را در دستور کار دارد که سهم قم از این برنامه حدود 580 مگاوات است. تلاش میکنیم امسال بین 50 تا 100 مگاوات آن را وارد مدار کنیم، اما بخش عمده این ظرفیت برای جبران رشد مصرف استفاده خواهد شد.
ارجمندزاده همچنین به ناترازی برق در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در بازه نیمه خرداد تا اوایل مهرماه، استان قم حدود 28 روز با اعمال برنامههای مدیریت بار مواجه بود؛ وضعیتی که احتمال تکرار آن در تابستان امسال نیز وجود دارد.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ مدیریت مصرف نهادینه شود. مدیریت مصرف به معنای صرفهجویی مطلق یا قطع مصرف نیست، بلکه یعنی استفاده هوشمندانه و بهینه از انرژی. برای مثال، روشنایی اضافی در فروشگاههای بینراهی که نه تنها مصرف بالایی دارد، بلکه آزار بصری هم ایجاد میکند، نمونهای از مصرف نادرست است.
معاون شرکت برق قم در پایان از رسانهها خواست تا در مسیر آگاهسازی و ترویج فرهنگ صحیح مصرف برق نقش فعالتری ایفا کنند و افزود: با همافزایی رسانهای و مشارکت عمومی، میتوان از بروز خاموشیها و بحرانهای آتی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/.
-
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۴:۰۰
-
۷ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/724699/