عصر قم

آخرين مطالب

دیپلماسی فرهنگی در دوره آیت الله رییسی از حالت شعار خارج شد روحانیت

دیپلماسی فرهنگی در دوره آیت الله رییسی از حالت شعار خارج شد
  بزرگنمايي:

عصر قم - به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت «روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان» همزمان با چهلمین روز شهادت شهدای خدمت، سالروز تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ثبت این مناسبت در تقویم رسمی کشور امروز یکشنبه 10 تیر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب فارسی و حجت الاسلام محمدمهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
دیپلماسی فرهنگی در دوره آیت الله رئیسی از حالت شعاری خارج شد
در ابتدای این گرامیداشت اسماعیلی گفت: امسال اولین سالی است که همزمان با 10 تیر سالروز تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این روز را با عنوان «روز دیپلماسی و تعامل با جهان» در تقویم کشورمان می‌بینیم. این اتفاق مهم را به همه رایزنان فرهنگی و مدیران، کارشناسان و کارکنان این سازمان که مجاهدان دیپلماسی فرهنگی هستند تبریک می گویم.
وی افزود: وقتی به سیر تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نگاه می‌کنیم شاهد نگاه مدبرانه رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در ابتدای شکل گیری این نهاد هستیم. تأسیس این سازمان مهم حاصل بیش از دو سال پیگیری و تاکید ایشان در ابتدای دهه هفتاد بود. رهبر معظم انقلاب در آن دوره همه نظرات و پیشنهادات را از افراد و نهادها شنیدند و نتیجه آن به تشکیل نهاد و ساختاری به نام «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» انجامید. این سازمان از معدود نهادهای داخل دولت است که اساسنامه آن با امضا و تنفیذ رهبر معظم انقلاب ساری و جاری می‌شود. این موضوع نشان دهنده اهمیت وافر این سازمان است؛ اکنون فرایند تعیین رئیس برای این سازمان نیز به اذن ایشان نیاز دارد. پس از پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی، حکم رئیس سازمان توسط رهبر معظم انقلاب تنفیذ می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: سازمان مورد اشاره برای یک مأموریت مهم و بی بدیل در حوزه دیپلماسی فرهنگی تأسیس شده است. البته عملکرد سی ساله سازمان و میزان موفقیت دولت‌های مختلف در رسیدن به اهداف اولیه آن، بحث جداگانه ای است که باید بررسی شود و اخیراً هم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به آن ورود کرده است.
اسماعیلی ادامه داد: در دولت سیزدهم به دلیل نگاه خاصی که آیت الله شهید رئیسی به این حوزه داشتند، بودجه سازمان که به دلیل نوسان‌های ارزی در دولت قبل پایین آمده بود، به بیش از 2 هزار میلیارد تومان رسید. با حمایت دولت و تلاش حجت الاسلام ایمانی پور و مدیران و همکارانشان ما آماده یک‌جهش بزرگ در عملکرد سازمان بودیم و هستیم. تأسیس نمایندگی‌های فرهنگی جدید و تقویت نیروی انسانی متخصص و ارتقای پشتیبانی از فعالیت‌های فرهنگی مدنظر سازمان بوده است.
وی افزود: در سفر آخری که با رئیس جمهور شهید به پاکستان رفتیم در چند شهر از جمله لاهور، کراچی و اسلام آباد وقتی همکاران خوب من در خانه‌های فرهنگ گزارش فعالیت‌هایشان را به رئیس جمهور ارائه کردند و ایشان با شعف و شوق فراوان از این توان بالای فرهنگی موجود یاد می‌کردند که باعث سربلندی ما شد. ما در دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به تعامل فرهنگی با همسایگان داشتیم و روابط دوجانبه و چندجانبه را در این عرصه احیا کردیم که کار دشواری بود. این وضعیت در تاجیکستان و ترکمنستان که در سال‌های قبل از دولت سیزدهم مشکلات فراوانی از حیث سیاسی و فرهنگی و اقتصادی با آنها داشتیم نیز رقم خورد. بنای ما حل مسائل مختلف در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود و گره‌هایی شکل گرفته بود که باید باز می‌شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دولت قبل، روز 23 تیر به عنوان روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان تعیین شده بود که واقعیات بعدی نشان داد جایگاهی ندارد. دیپلماسی فرهنگی روز دهم تیر است و تأسیس سازمان متولی آن است. در دولت آیت الله رئیسی که در همه حوزه‌ها کارآمد بود، دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته به چند کشور خارج کردیم. سال‌ها به ما القا کرده بودند که راه تعامل با دنیا از راه غرب و آمریکا می‌گذرد. اکنون ما عضو بسیاری از پیمان‌های تأثیرگذار منطقه‌ای و جهانی هستیم. ما در دولت با جدیت به دنبال گسترش نفوذ فرهنگی در کشورهای پرمخاطب بودیم. کشور چین دارای 83 هزار سالن سینما است. در بخش مهمی از توافق نامه 25 ساله با این کشور مربوط به برنامه‌های فرهنگی است و به دنبال نمایش آثار سینمای ایران در چین هستیم. دو سال پیش در روسیه یک پویانمایی سینمایی (پسر دلفینی) به نمایش درآمد که 2 و نیم میلیون دلار فروش داشت و نشان داد که این راه برای حضور فرهنگی ما باز است.
اسماعیلی در پایان گفت: گسترش صادرات فرهنگی از شعارها و برنامه‌های بنیادین اصلی سازمان در دوره جدید بود. دوستان ما در این سازمان برای این کار زحمت کشیدند و اتاق‌های فکری مختلفی تعبیه شد و اتفاقات مهمی رخ داد که ان شاالله این ریل گذاری باید ادامه پیدا کند و ارتقا پیدا کند. امروز فضای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی در آستانه یک‌جهش بزرگ قرار دارد. رایزنان عزیز ما گاهی کار چند نهاد دیگر در سایر بخش‌ها را هم انجام می‌دهند.
وی افزود: حضور این افراد متعهد و متخصص و انقلابی در این سازمان بسیار ارزشمند است. دولت آیت الله رئیسی در همه ابعاد کارآمدی را به منصه ظهور رساند. هم به دنبال پیشرفت و توسعه مادی و دنیوی بود و هم ایجاد بسترهای لازم برای سعادت اخروی جامعه را مدنظر قرار داده بود. تعریف حکمرانی دینی در نگاه اندیشمندان دولت دینی از فارابی و غزالی تا امام راحل که همانا تلاش برای سعادت مردمان در دنیا و آخرت است محور فعالیت‌های دولت قرار دارد. بستر اصلی این فرایند باید در بستر حوزه فرهنگ قرار بگیرد که حوزه فرهنگ هم از عرصه‌های افتخارآمیز دولت سیزدهم بود.
اشغال فلسطین با شعار «مردم بی سرزمین، سرزمینی بی مردم»
حدادعادل از سخنرانان دیگر این گرامیداشت در ادامه برنامه گفت: من شاهد به وجود آمدن و بالیدن و رشد این سازمان بوده ام. شهید رئیسی به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعتقاد داشت و از این سازمان حمایت جدی کرد. بنیاد سعدی را با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی راه اندازی کردیم و بنیاد سعدی خود را از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جدا نمی‌داند.
وی افزود: 75 سال پیش عده‌ای از آن سر دنیا به فلسطین آمده و این سرزمین را با حمایت دولت‌های آمریکا و انگلیس غصب کردند و همه روزه مردم مظلوم فلسطین را مورد ظلم و ستم قرار می‌دهند. اشغالگران با شعار «مردم بی سرزمین، سرزمینی بی مردم» کشور فلسطین را اشغال کردند. فلسطین با تاریخ و تمدنی و فرهنگی عظیم خود از نظر پشتیبانی بین المللی مردمی بی سرزمین است. داستان غزه یک امتحانی برای انسان و جهان امروزی است. بسیاری از کشورها در موضوع غزه با همه فلسفه‌ها و معیارهایی که وضع کردند و پشتیبانی سازمان‌های بین المللی مردود شده است. این جهان در اتفاقات شرمنده تاریخ است. به هیچکدام از اصولی که از آن دم زدند پایدار و وفادار نمانده است.
دنیا به یک فکر نو، فرهنگ نو و حرف متفاوت احتیاج دارد. باید طرح نویی در جهان افکنده شود. انقلاب اسلامی اهمیتش در این است که می‌تواند منادی این حرف نو باشد.
خدا را باید دوباره به صحن جامعه و عالم سیاست و حکومت برگرداند. خدا را باید پشتوانه اخلاق قرار داد. در دنیایی که خدا نیست هر کاری مجاز است. فرهنگ اسلامی باید این حرف را در جامعه بزند و رایزنان فرهنگی ما باید به این تفاوت فکری و بنیادی جامعه عنایت داشته باشند و این چراغ را روشن کنند.
کد خبر 6152647

عصر قم

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/618395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نگاه آیت الله رئیسی این بود که هر کجا کمتر توجه شده، توجه مضاعف شود

همایش خیران مساجد و هیئات مذهبی در قم برگزار شد

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از جلیلی حمایت کرد

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از «سعید جلیلی» حمایت کرد

وحیدی: چرخ تولید 10 هزار واحد با پیگیری‌های آیت‌الله رئیسی احیا شد

آیت الله رئیسی به دنبال تشکیل استان کرمان جنوبی بود

پیام آیت‌الله مظاهری به سوّمین کنگرۀ بین‌المللی نهج‌البلاغه

معرفی مجموعه «قند و عسل»

برداشت توت در قاهان استان قم

اهدای 120 سری جهیزیه به نیت شهدای خدمت در قم

بیانیه مجمع مدرسین حوزه علمیه قم درباره اعزام طلاب برای جهاد تبیین: اخبار رسیده حاکیست اعزام‌ برای تبلیغ یک کاندیدا و تخریب کاندیدای دیگر است

کشف سیگار و تنباکوی قاچاق در بازرسی از یک منزل در قم

دستگیری پنج سوداگر مرگ در قم

راهکاری برای کنترل سردرد در هنگام عصبانیت

حکم رای‌ندادن به‌دلیل عملکرد مسئولان چیست؟ | پاسخ حضرت آیت الله خامنه ای

به مناسبت سالروز وفات نویسنده کتاب الغدیر، عبدالحسین امینی

سارق به عنف گوشواره‌های طلا در دام پلیس قم

واژگونی تریلی حاوی اسید در قم

آلودگی شدید بر اثر واژگونی تانکر حامل مواد شیمیایی در قم

خروج حدود 60 درصد زائران ایرانی از مکه

احیای دوباره عروس دریاچه‌های ایران

درخواست طلاق بعد از افشای راز خیانت شوهر

قاتل بخشیده‌شده: همه دارایی‌ خانواده‌ام را دادم تا رضایت بگیرم

ویار‌های عجیب و غریب در دوران بارداری

«راز دریاچه نامرئی» در کتابفروشی‌ها برملا شد

هشدار به متقلبین آزمون سراسری

تنهایی می تواند احتمال سکته مغزی را در سالمندان افزایش دهد

فیلم| آیین چهلمین روز شهادت آیت‌الله رئیسی با سخنرانی سردار سلامی در حرم رضوی

به مناسبت سالروز وفات شاعر، نویسنده و روزنامه‌نگار، میرزاده عشقی

کتاب «جوجه گشت و گشت» روانه بازار نشر شد

رونمایی از سند جهانی جنبش تعهد به خانواده

میانگین بارش‌های کشور عادی شد

دروغ‌پردازی رسانه‌های معاند درباره یک بلاگر ‌در قزوین

سارق به عنف گوشواره‌های طلا در قم دستگیر شد

اگر اختلال خواب دارید، عملکرد این غده را چک کنید

توصیه های مهم برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی؛ از کرم‌های مخصوص استفاده کنید

تاثیر گوشی هوشمند مادر بر رشد زبان کودک

"موی دماغ" در ادبیات مسوولان و علما: از امام راحل(ره) و آیت الله جنتی تا رئیس دفتر رهبری و سردار سپاه

آیت الله توکل، عضو مجلس خبرگان: اصل رأی دادن از نماز واجب‌تر است/ مشارکت مردم در انتخابات خوب بود، اما ایده‌آل نبود

آیت‌الله اراکی: حقوق بشر غرب تمدن بشر را به ویرانه تبدیل کرده است

آیت‌الله محقق داماد برای پزشکیان پشت تریبون رفت | او چه شعری سر داد؟ (فیلم)

«زمین‌شناسی زیرسطحی» به کتابفروشی‌ها رسید

دستگیری سارق به عنف گوشواره های طلا در قم

وزارت حج عربستان جزئیات صدور ویزای عمره را اعلام کرد

مرگ 107 نفر هندی در جریان یک مراسم مذهبی

تلاش شبانه‌روزی برای یافتن پیکر 2 کارگر معدن شازند

اطلاعیه شماره 2 دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی در خصوص نحوه ثبت سفارش خودرو جانبازان 50% و بالاتر مشمول

جایگزین های گوشت برای قلب سالم تر هستند

مجموعه کتابی که با شعر به کودکان شکرگزاری را یاد می دهد

وزش باد شدید همراه با گردوخاک در قم‌ ادامه دارد