عصر قم

آخرين مطالب

وضعیت زیرسویه‌های جدید کرونا / بیشترین درگیری در مجاری تنفسی فوقانی علمی

وضعیت زیرسویه‌های جدید کرونا / بیشترین درگیری در مجاری تنفسی فوقانی
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /عضو کمیته علمی کشوری کرونا به تشریح زیرسویه‌های غالب کرونا در دنیا و کشورمان پرداخت و گفت: در حال حاضر جامعه جهانی نگرانی زیادی از همه‌گیری کرونا با زیرسویه‌های جدید اُمیکرون به ویژه XEC ندارد.
دکتر مجید مختاری با بیان اینکه مطالعات زیادی بر رفتار و جهش‌های ویروس کرونا تا کنون انجام شده است، افزود: نوعی از جهش ویروس کرونا، حالت ترکیبی دارد؛ بگونه‌ای که در بدن فردی با سابقه به ابتلا به یک نوع از کرونا، ممکن است نوع متفاوتی از ویروس کرونا وارد و پروتئین و مواد داخلی ساختار این دو ویروس در بدن میزبان، ترکیب و تبدیل به زیرسویه جدیدی از کرونا شود.
وی ادامه داد: در شش ماه اخیر در زیرشاخه‌های اُمیکرون انواع مختلفی از زیرسویه‌ها ظاهر یا ناپدید یا ترکیب شدند. زیرسویه JN.1 اصلی‌ترین شاخه اُمیکرون است و انواع متفاوتی از زیرسویه‌های ترکیبی مانند KP.1، KP.2، KP.3 و KP.4 در ماه‌های اخیر از زیر مجموعه‌های JN.1 ایجاد شده‌اند.
این فوق تخصص ریه و فلوشیپ مراقبت های ویژه افزود: اخیرا زیرسویه‌های KP.3.3 با KS.1.1 ترکیب شده و منجر به ایجاد زیرسویه FLiRT شده و زیرشاخه‌های جدیدی از جمله KP.3.1.1 از فلرت ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: زیرسویه جدید XEC در ماه‌های گذشته ابتدا از ایتالیا ظاهر شده و در حال حاضر 27 کشور دنیا به ویژه کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلستان، فرانسه و حتی آمریکای شمالی را درگیر کرده است و به نظر می رسد این زیرسویه رفته رفته تبدیل به زیرسویه غالب اُمیکرون تبدیل می‌شود. این زیرسویه سرایت‌پذیری بسیار سریعی دارد و خودش را با سویه‌ها و زیرسویه‌های قبلی، جایگزین می‌کند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: با کمک شایان و قابل توجه انستیتو پاستور ایران، زیرسویه های جدید در ایران به دقت بررسی و شناسایی می شود و خوشبختانه تعداد موارد ابتلا به زیرسویه جدید کرونا در کشورمان زیاد نیست.
مختاری تاکید کرد: باتوجه به سرایت پذیری سریع، افرادی که بیماری های زمینه ای و بدخیم و دارای ضعف سیستم ایمنی و حتی افراد با چاقی مفرط، سالمندان و کودکان دارای بیماری های زمینه ای مادرزادی می توانند مستعد ابتلا به زیرسویه XEC و نوع شدید بیماری باشند اما رفتار زیرسویه های جدید بر خلاف سویه دلتا که ریه را درگیر می کرد، بیشتر در مجاری بالای تنفسی است.
وی ادامه داد: دانشمندانی که بر روی زیرسویه جدید XEC مطالعه و تمرکز کرده اند به این نتیجه رسیده اند که این زیرسویه به صورت زیرکانه قصد دور زدن سیستم ایمنی بدن را دارد تا بیشتر ریه را درگیر کند اما خوشبختانه چنین توانایی در این زیرسویه فعلا وجود ندارد.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه جامعه جهانی در حال حاضر نگران همه گیری گسترده کرونا همانند دلتا نیست، افزود: باید هوشیار باشیم که افراد دارای بیماری های زمینه ای می توانند به نوع شدید کرونا مبتلا شوند. زیرسویه XEC با کیت های تشخیصی قبلی مانند PCR قابل شناسایی است.
مختاری با اشاره به لزوم تامین واکسن های جدید کرونا باتوجه به سویه های جدید اُمیکرون، گفت: واکسن هایی که در برخی کشورها که بر اساس زیرسویه JN.1 ساخته شده بر روی زیرسویه XEC کاملا موثر است و خیلی از کشورها در مورد تزریق واکسن آنفلوآنزا و کرونا به صورت رایگان در یک روز، در بین جوامع خودشان تبلیغ می کنند.
وی یادآور شد: علائم ابتلا به کرونای XEC مشابه آنفلوآنزاست اما تفاوت این زیرسویه با آنفلوآنزا و زیرسویه های قبلی این است که تب به صورت ناگهانی شروع می شود و به دنبال آن، بدن درد، سرفه های خشک و حتی اسهال و استفراغ و خستگی مفرط نیز ظهور می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در زیرسویه XEC حس بویایی و چشایی کاهش می یابد که یکی از تفاوت های آن با آنفلوآنزا محسوب می شود. در حال حاضر بستری بیماران مبتلا به زیرسویه XEC در بیمارستانها و بخش های مراقبت های ویژه، مقداری افزایش یافته اما هنوز به مرحله سخت و درگیر شدن بخش زیادی از ظرفیت بخش های مراقبت های ویژه نرسیده‌ایم.
وی با اشاره به افزایش بیماریهای تنفسی در فصول پاییز و زمستان، یادآور شد: مطالعات زیادی انجام و اثبات شد که استفاده از ماسک به ویژه در نیمه دوم سال باعث می شود تعداد حمله های آسم، بیماران با سینوزیت حاد و آسم منجر به بستری، کاهش پیدا کند و می دانیم که ماسک باعث عدم ورود آلاینده ها، باکتری ها و ویروس ها به سیستم تنفسی می شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، عضو کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: در مراکز درمانی و اماکن با ازدحام زیاد جمعیت به ویژه در محیط های بسته که فاصله کمتر از 1.5 متر است و یا در وسایل نقلیه عمومی به ویژه اتوبوس، قطار و مترو استفاده از ماسک توصیه می شود و استفاده از ماسک به ویژه برای افرادی که مستعد بیماری هستند، نه الزامی بلکه ضروری است.
مختاری اظهار داشت: در فضای باز نیازی به استفاده از ماسک نداریم؛ حتی در محیط‌هایی که فاصله افراد با همدیگر بیشتر از یک تا 1.5 متر است؛ اما در مجموع سبک زندگی به ویژه تغذیه سالم به ویژه مصرف میوه و سبزیجات، کاهش مصرف چربی‌ها و تهویه مناسب در منازل و محیط‌های کار و اداری در مقابل بسیاری از ویروس ها و بیماریها موثر است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/656763/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابراز همدردی آیت الله اعرافی با مردم بوسنی و هرزگوین

آیت الله اعرافی با مردم بوسنی و هرزگوین ابراز همدردی کرد

آیت‌الله علم‌الهدی: فعالیت خالصانه خیرین حرم‌ساز مصداق جهاد فی‌سبیل‌الله است

آیت الله اختری: ساختار مستحکمی که شهید سید حسن نصرالله بوجود آورده متزلزل نخواهد شد+فیلم

آیت‌الله اختری: رژیم صهیونیستی ریشه فساد در منطقه است

آیت‌الله اختری: طوفان‌الاقصی قدرت جریان مقاومت را به نمایش گذاشت

آیت‌الله اختری: اسرائیل ریشه فساد در منطقه است

سید حسن نصرالله در یک کتاب

‏ امید یه همچین چیزیه...

«یک دست گلف با پدرم» در کتاب‌فروشی

شعری زیبا از مولانا با خوانش همایون شجریان

نظر مولانا پیرامون اشعارش از زبان بهمن بنی‌هاشمی

شعرخوانی زیبای باران نیکراه

قم کوچک کجاست؟ + تصاویر

عدم تعادل در ساخت فضاهای آموزشی مناطق مختلف قم

تقدیر رئیس جامعه المصطفی از فرمانده انتظامی استان قم

تحویل بیش از 400 واحد صنفی در شهرک خودرویی قم

نشست صمیمی فرمانده ناحیه امام رضا(ع) با فرمانده انتظامی شهرستان قم

اجرای پویش مهر علوی در قم با توزیع 1500 بسته لوازم‌التحریر

صادرات بیش از 5 هزار تن محصولات لبنی از قم

افزایش 60 درصدی سهم عابر پیاده در تلفات تصادفات شهری قم

(تصاویر) برداشت پسته در قم

ضرورت توسعه کلانتری‌ها در شهر قم

پویش مهر علوی در قم اجرا شد/ توزیع 1500 بسته لوازم‌التحریر

طلای سبز قم به بازار رسید؛ برداشت 3 هزار تُن گردو از باغات

امام جمعه قم: شهدای خلیج فارس ابهت امریکا را فرو ریختند

آمار جرائم در قم نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است

صادرات محصولات خام دامی قم به کشورهای حوزه خلیج‌فارس

تصادفات منجر به فوت عابران پیاده در قم 69 درصد است

کمبود کلانتری در برخی مناطق شهری قم محسوس است

10 هزار تبعه غیرمجاز ساکن در قم، به کشورشان بازگردانده شدند

سرقت در قم 16 درصد کاهش یافت

ساخت زیرگذر امام موسی صدر قم در مدت 3 سال

قم امن‌ترین شهر کشور برای زنان است

10 هزار تن انواع فرآورده‌های خام دامی از قم صادر شد

قم، مبدا 10 درصد از تخم مرغ صادراتی کشور

استان قم رتبه دوم احساس امنیت شهروندان کشور را دارد

ابلاغ قانون ممنوعیت کاربری زمین‌های کشاورزی به دستگاه‌های استان قم

برگزاری جشنواره روستا، میراث ماندگار در روستای کهک

اعلام حمایت مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم از سپاه پاسداران

طرحهای آب‌رسانی به روستاهای قم پیشرفت خوبی دارد

بهسازی محور قدیم قم- کاشان تا پایان مهر به سرانجام می‌رسد

اختصاص 40 میلیارد تومان برای تجهیز دوربین هوشمند در سطح شهر قم

دیدار مدیرعامل رسا با فرمانده انتظامی استان قم بنماسبت هفته نیروی انتظامی

ساخت هنرستان در قم یکی از اولویت های نوسازی مدارس استان است

نیروی پلیس خانم در قم افزایش یابد

آیین خطبه خوانی عوامل نیروی انتظامی استان قم در حرم بانوی کرامت

وجود برخی مشکلات در بولوارهای قم سبب افزایش تصادفات شده است

تناسبی بین هزینه و درآمدهای قم وجود ندارد

اختصاص یک و نیم همت برای حل معضل ریزگرد‌های قم