10 هزار تن انواع فرآوردههای خام دامی از قم صادر شد
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر قم - سید مهدی سرکشیک روز دوشنبه به مناسبت هفته دامپزشکی گفت: عمده محصولات صادر شده، تخممرغ به میزان پنج هزار تن و محصولات لبنی از جمله شیر خشک، کره و دنبه نیز به میزان پنج هزار تن بود.
مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: از این میزان 230 تن دنبه بوده که سال گذشته نیز یک هزار و 630 تن از این محصول صادر شد.
سرکشیک ادامه داد: صادرات محصولات و فرآوردههای خام دامی از قم به طور عمده به کشور عراق، کشورهای حوزه خلیجفارس، روسیه و کشورهای حوزه اوراسیا صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی قم بیان کرد: سال گذشته نیز 17 هزار و 200 تن انواع فرآوردههای خام دامی از این استان صادر شد که از این میزان 13 هزار و 200 تن معادل 10 درصد تخممرغ و پنج هزار تن محصولات لبنی بوده است.
به گفته مدیرکل دامپزشکی قم، سال گذشته 136 هزار تن تخممرغ و 25 هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید شده است.
او در ادامه گفت: در نیمه نخست امسال یکمیلیون و 500 هزار نوبت سم علیه بیماریهای مشترک انسان و دام از جمله هاری، تب مالت، بروسلولز، طاعون و شاربن تزریق شد.
مدیرکل دامپزشکی قم افزود: سال گذشته 2 میلیون و 900 هزار نوبت راس دام سبک و سنگین واکسینه شدند.
به گفته مدیرکل دامپزشکی قم، 550 هزار راس دام سبک و 100 هزار راس دام سنگین در استان قم وجود دارد که در نیمه نخست امسال، 31 هزار و 500 تن گوشت قرمز و 150 هزار تن شیر تولید شده است.
او ادامه داد: در استان قم چهار مجتمع دامپروری فعال است و مجتمع دامشهر نیز بهنوعی بارانداز دام کشور محسوب میشود.
به گفته مدیرکل دامپزشکی قم، در استان قم 2 واحد کشتارگاه دام و 2 واحد کشتارگاه طیور فعال است.
سرکشیک با بیان اینکه 550 واحد مرغداری در استان قم وجود دارد، اضافه کرد: از این تعداد، 440 واحد فعال است و با 80 درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
او ادامه داد: بیشترین تراکم مرغداری مرغ تخمگذار مربوط به قم است و این استان بهعنوان قطب تولید تخممرغ در سطح کشور شناخته میشود.
مدیرکل دامپزشکی قم بیان کرد: سال گذشته 20 هزار و نیمه نخست امسال 9 هزار و900 نوبت بازدید و نظارت بهداشتی از مراکز عرضه و بستهبندی فرآوردههای خام دامی در استان صورت گرفت.
سرکشیک افزود: 36 واحد بستهبندی گوشت مرغ و ماهی، 22 واحد کارخانه فرآوردههای گوشتی، 25 واحد کارخانههای خوراک دام و طیور، 37 مرکز درمانی و مایهکوبی دام و طیور، 22 باب داروخانه دامپزشکی، 14 واحد شرکت پخش دارو و مواد بیولوژیک و 40 واحد کلینیک و مجتمع درمانی در استان قم فعال است.
مدیرکل دامپزشکی قمگفت: 326 زنبورستان در سطح استان قم وجود دارد که سال گذشته 10 تن تولید عسل انجام شد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی قم، نظارت، هماهنگی و اقدامهای دامپزشکی در سطح استان توسط 600 همکار دکتر دامپزشک عمومی، متخصص، کارشناس ارشد، کارشناس، فوقدیپلم و اعضای نظام دامپزشکی صورت میگیرد که 100 نفر در بخش دولتی و 500 نفر نیز در بخش غیردولتی فعالیت میکنند.
مدیرعامل کشتارگاه طیور بهاران قم نیز با بیان اینکه این کشتارگاه شامل 22 سالن سردخانه است، گفت: ظرفیت نگهداری مرغ در این قفسهها، 10 هزار تن میباشد.
محمدرضا رجبی با بیان اینکه 20 نفر در کشتارگاه بهاران مشغول به کار هستند، افزود: مرغی که از استانهای مختلف وارد استان قم میشود، تحت نظارت دامپزشکی در سردخانه نگهداری و در بازههای زمانی مختلف جهت تنظیم بازار به چرخه مصرف منتقل میشود.
او با اشاره به اینکه کشتارگاه بهاران بهعنوان سردخانه مرکزی کشور محسوب میشود، اضافه کرد: مرغ بستهبندی شده برای صادرات به استانها و کشورهای مختلف نیز در سردخانههای این کشتارگاه نگهداری میشود.
به گفته او، دمای سردخانه باید 18 تا 20 درجه سانتیگراد زیر صفر باشد و مرغ موجود در سردخانه تا زمان مصرف یک سال قابلیت نگهداری دارد.
14 مهر روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است.
-
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷:۳۲
-
۱ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/656818/