جولان هوای ناسالم در قم/ چهارمین روز آلودگی در هفته اخیر
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - برای چهارمین روز در هفته اخیر هوای قم در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، برای چهارمین روز در هفته اخیر هوای قم در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت تا همانند فصل بهار و تابستان مردم همچنان شاهد هوای آلوده باشند.
براساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، با توجه به اطلاعات اداره کل حفاظت محیط زیست، امروز 22 آذرماه، شاخص کیفیت هوای شهر قم با عدد 163 به علت آلاینده ذرات معلق PM2.
5 در وضعیت ناسالم قرار دارد.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان مبتلایان آسم و زنان باردار باید از فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب ورزند و سایر افراد بایستی فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
محمدحسین بازگیر امروز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، در توصیف آلودگی هوا در استان قم اظهار داشت: آلودگی هوا در قم در دو بخش تابستان و گردوغبار و بخش دیگر مربوط به زمستانه و فعالیتهای متحرک صنعتی کارخانجات، خودروها و موتورسیکلتها است.
بازگیر گفت: چند روز گذشته مبتلا به بخش دوم و فعالیتهای متحرک استان اتفاق افتاده است. در زمینه حل بحران گردوغبار کارهای زیادی ازجمله مطالعه برای شناسایی منشأ این عوامل انجام شده است. در استان قریب به 300 هزار هکتار عرصه شناسایی و با نقشهها و اطلاعات دقیق تهیه شده است.
مدیرکل محیطزیست استان قم بیان کرد: از سطح این عرصهها 13 هزار تن گردوغبار تولید میشود که برای مدیریت آنها یک برنامه عمل و بعلاوه شرح وظایف همه دستگاهها اجرایی احصا شده است. مراحل مختلف این برنامه برای تصویب در ستاد ملی گردوغبار کشور و شورای برنامهریزی استان طی کرده و به تصویب رسیده است.
وی در بیان اولویتبندی پیشبینی شده برای عرصههای گردوغبار استان عنوان کرد: ما در بخش اولویتدار به حدودی 30 الی 40 هزار هکتار از این عرصه 300 هزار هکتاری معادل 10 درصد، به عنوان کانونهای بحرانی و فوق بحرانی معرفی شدند. این عرصهها بیشترین آثار و پیامدها را برای استان ایجاد میکنند.
بازگیر با تاکید بر این که عرصههای بحرانی و فوق بحرانی قالبا در شرق استان قرار گرفتهاند، تصریح کرد: تنها 10 درصد از این عرصههای شناسایی شده که عامل ایجاد گردوغبار 60 تا 70 روز در سال استان هستند. این محدودههای بحرانی در مسیر قالب از شرق استان به سمت مرکز قرار دارند.
بازگیر عنوان کرد: با توجه به اختصاص نیافتن حقابهها و وجود خشکسالی، برگردان این وضعیت به حالت طبیعی یک کار پرهزینه، پردامنه و همهگیر است
مدیرکل محیط زیست استان قم در پاسخ به این پرسش که چرا محیط زیست در این زمینه کوتاهی کرده است، گفت: ما در حوزه تکالیف و اختیارات قانونی دستگاهی خود، باید با منابع آلاینده برخورد کنیم، از همین رو تا امروز بیش از 100 منبع آلاینده را شناسایی کرده و پیگیریهای لازم را در حدود اختیارات خود انجام دادهایم.
انتهای پیام/
-
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲:۳۹
-
۷ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/678428/