عصر قم

آخرين مطالب

«نقطه دود» در روغن‌های سرخ‌کردنی چیست؟ گفتگو

«نقطه دود» در روغن‌های سرخ‌کردنی چیست؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /در دسته‌بندی روغن‌هایی که برای آشپزی خانگی استفاده می‌شوند، دو نوع روغن پخت و پز و روغن سرخ‌کردنی شناخته‌شده‌اند؛ روغنی که برای پخت و پز یا سس و سالاد استفاده می‌شود، برای سرخ کردن طولانی‌مدت و عمیق و با حرارت بالا مناسب نیست اما استفاده از روغن‌های سرخ‌کردنی که مقاومت بیشتری در برابر حرارت و گرما دارند برای این منظور توصیه می‌شود.
زهرا باقری کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه روغن سرخ‌کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی است، اظهار کرد: برای سرخ کردن مواد غذایی تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کرد و دیگر انواع روغن‌ها برای این کار مناسب نیستند.
تفاوت روغن سرخ‌کردنی با دیگر روغن‌ها
وی افزود: مهم‌ترین ویژگی روغنی که برای سرخ کردن انتخاب می‌شود، مقاومت در مقابل حرارت یا به اصطلاح، نقطه دود است، زیرا برای سرخ کردن، نیاز است که روغن خوب داغ شود و اگر از روغنی استفاده شود که نقطه دود پایین و در نتیجه مقاومت کمتری در مقابل حرارت داشته باشد، روغن خواهد سوخت و ترکیب‌های سمی و سرطان‌زا در آن ایجاد می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روغن‌های سرخ‌کردنی روغن‌هایی هستند که به صورت یک روغن یا ترکیبی از روغن‌های با مقاومت حرارتی بالا تولید می‌شوند. این روغن‌ها به شکلی تولید می‌شوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته باشند.
باقری عنوان کرد: آن چیزی که منجر به تفاوت در روغن سرخ‌کردنی با دیگر روغن‌ها می‌شود مقاومت حرارتی بالاتر آن‌ها است. به عبارت دیگر هر چه مقاومت حرارتی روغن‌ها بالاتر باشد مدت طولانی‌تری می‌توانند ساختار خود و در نتیجه نقطه دود خود را حفظ کنند و سالم باقی بمانند و با کاهش مقاومت حرارتی روند کاهش نقطه دود روغن‌ها هنگام سرخ‌کردن سریع‌تر و کوتاه‌تر می‌شود.
نقطه دود چقدر مقاوم است؟
وی افزود: دمای سرخ کردن عمیق حدود 170 تا 180 درجه سانتیگراد است و نقطه دود روغن‌های تصفیه شده پیش از مصرف حدود 220 تا 230 درجه سانتیگراد است. آن چیزی که منجر به افزایش مقاومت روغن‌ها و در نتیجه امکان استفاده از آن‌ها برای سرخ کردن می‌شود شامل چند پارامتر مهم است.
باقری عنوان کرد: نخست، میزان درجه اشباع یا جامد بودن روغن‌ها است. هر چه میزان اشباع بودن روغن بالاتر باشد، روغن دارای مقاومت حرارتی بالاتری است اما نکته منفی اشباع بالا این است که اگرچه مقاومت حرارتی بالایی دارد اما طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف روغن‌های اشباع مانند پالم باید به حداقل برسد.
وی بیان کرد: این نسل روغن‌ها با وجود مقاومت حرارتی مناسب به دلیل میزان اشباع بالا و ضررهای تغذیه‌ای آن از بازار خانوار کشور تقریبا حذف شده است و در مقطع کنونی صرفا در سرخ‌کردنی‌های صنف و صنعت در کشور استفاده می‌شود.
ویژگی‌های اسید چرب اولئیک
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در خصوص ویژگی‌های اسید چرب اولئیک یا به اصطلاح اسید چرب تک غیر اشباع موجود در این روغن‌ها گفت: این اسیدهای چرب که در روغن آفتابگردان اولئیک بالا و کانولا به وفور یافت می‌شوند عملکرد حرارتی مشابه اسیدهای چرب اشباع دارند اما ضررهای تغذیه‌ای آن‌ها را ندارند.
وی با بیان اینکه این اسیدهای چرب دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند، افزود: نسل جدید روغن‌های سرخ‌کردنی شفاف که در فرمولاسیون خود فاقد پالم هستند، در سال‌های گذشته در کشور رایج شده است.
باقری بیان کرد: با این حال تاکید می‌شود استفاده از غذاهای سرخ‌کردنی و مصرف روغن سرخ‌کردنی در مدت طولانی برای سلامت بدن مضر است، زیرا اسید چرب اشباع این روغن‌ها بیشتر است و سرخ کردن غذا در روغن غیر سرخ‌کردنی هم روش سالمی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/687331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله محمودی: دشمن به دنبال بدبین کردن مردم به نظام است

تصاویر | از هدیه کتابخانه‌های آیت الله سیستانی تا هدیه مدیران کتابخانه‌های ملی و مجلس

شعر انتخابی مجید آزارش در مرحله اول رقابت شاعران فصل سوم

ای هدهد صبا به سبا می‌فرستمت

داروهای درمان آنفلوانزا به اندازه کافی در قم موجود است

قیام مردم قم طلیعه انقلاب اسلامی

صدرنشینی شهر قم در جدول فراوانی تصادفات / اهمیت ایمن‌سازی معابر شهری

کتاب «باران گرفته است» در قم رونمایی شد

قیام مردم قم و طلیعه انقلاب اسلامی

دادستان تهران با 135 قاضی به زندان تهران بزرگ رفت

حضور 90 درصدی مهاجران غیرقانونی در میان زباله‌گردهای کشور

زلزله تبت دست‌کم 53 کشته برجای گذاشت

لحظه سقوط بهمن عظیم در ایالت یوتا

حجت‌الاسلام دانشمند: پر شدن زاینده‌رود را به 200 سال اضافه شدن عمرم ترجیح می‌دهم

نماینده مجلس: سازمان محیط زیست به حیاط خلوت دولت‌ها تبدیل شده

کاهش 17 درصدی تصادفات مرگبار در تهران با ایمن‌سازی جاده‌ها

ویدئویی از سیل در عربستان

بدشانس‌ترین سارق تهران به دام پلیس افتاد

سن ابتلای آلزایمر به 45 سال رسید

اینفوگرافی/ 6 راهکار مؤثر برای شکست دادن تنبلی

غلامرضا تختی چگونه جهان پهلوان ایران شد؟

آنالیز نیم فصل اول لیگ برتر با حمید درخشان

رای بازی نساجی و تراکتور اعلام شد

لحظه‌ شماری برای جدایی گزینه مدنظر استقلال

فرهاد مجیدی در مأموریت غیرممکن!

فعالیت نقل‌ و انتقالاتی سپاهان در آستانه سوپرجام

آنچلوتی: وینیسیوس ترحم نمی‌خواهد

زنده از نقل و انتقالات زمستانی ایران

خیز بایرن‌ مونیخ برای شکار آقای گل اروپا

طبقه دوم ورزشگاه آزادی پس از بازسازی منطقه غربی

راهکارهای پیشگیری از بیماری‌های ویروسی

شبیه‌سازی تأثیر آلودگی هوا بر بدن انسان

درمان خانگی خلط پشت گلو در دوران شیردهی

شعر انتخابی در مرحله دوم رقابت شاعران فصل سوم

پدرم وقتی مرد آسمان آبی بود!

ویدئویی از سرقت خشن موبایل

افزایش گرایش عمل‌های زیبایی دندان در نسل Z

بارش برف و باران در جاده‌های 8 استان کشور

برنده‌ بدشانس زندگی اش را پای تلفن باخت

وزیر آموزش و پرورش: معلمان مدارس غیردولتی را «کارگر» نبینیم

شناسایی 4 کانون اصلی تولید گردوغبار در قم

پیشنهاد جدید برای رونالدو از لیگ مولداوی رسید!

ستاره‌های تیم برانکو دوباره اوج گرفتند!

کونسیسائو: میلانِ من باید تشنه موفقیت باشد!

تئو هرناندز: اخراج فونسکا به نفعمان شد!

علت افت بازیکنان عربستان مشخص شد!

طارمی جهان عرب را به تحسین وادار کرد

پیشنهاد غیرمنتظره محمد صلاح به لیورپول

اینزاگی: شکست دردناکی بود

ماجرای عجیب مُهر فدراسیون وزنه‌برداری به کجا رسید؟