هوای قم همچنان آلوده است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - شاخص کیفیت هوای قم امروز هم به علت آلاینده ذرات معلق (PM2.5) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، بر اساس اطلاعات اداره کل حفاظت محیط زیست استان، امروز 14 بهمن شاخص کیفیت هوا با عدد 142 در شهر قم به علت آلاینده ذرات معلق (PM2.5) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا ریوی ، کودکان و سالمندان و مبتلایان به آسم و زنان باردار باید از فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب ورزند و سایر افراد نیز باید فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
جاری شاخص کیفیت هوا در شهر قنوات و قمرود نیز با عدد 157 به علت آلاینده ذرات معلق (PM2.5) در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار دارد.
از افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی، کودکان و سالمندان و مبتلایان به آسم و زنان باردار باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب ورزند و سایر افراد نیز با ید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
به گزارش تسنیم، قم در فصول مختلف سال با مشکلات جدی آلودگی هوا مواجه است. در تابستان، شهر با ریزگردها و گردوغبار دستوپنجه نرم میکند که معمولاً ناشی از خشکسالی، اختصاص نیافتن حق آبه و تبدیل شدن دشتها به کانون ریزگرد است. در مقابل، در پاییز و زمستان، پدیده وارونگی دما (اینورژن) باعث میشود آلایندههای ناشی از خودروها، صنایع و فعالیتهای شهری در لایههای پایینی جو باقی بمانند و کیفیت هوا را به شدت کاهش دهند.
در چنین شرایطی، خطر بروز مشکلات تنفسی و قلبی افزایش مییابد، بهویژه برای گروههای حساس شامل افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان، مبتلایان به آسم و آلرژیهای تنفسی، زنان باردار.
کارشناسان محیطزیست معتقدند که افزایش غلظت ذرات معلق در این روزها میتواند به دلایل زیر باشد:
پدیده وارونگی دما در پاییز و زمستان که مانع از پراکندگی آلایندهها میشود.
پایداری جوی و کاهش سرعت باد که باعث انباشت آلایندهها در سطح شهر شده است.
افزایش تردد خودروها و عدم کنترل انتشار گازهای آلاینده.
فعالیتهای صنعتی و سوختهای فسیلی که موجب افزایش ذرات معلق در هوا میشود.
انتهای پیام/
-
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۴:۵۶
-
۵ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/696940/