قم قطب نوظهور در حوزه گردشگری درمانی
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - _قم با تکیه بر هویت مذهبی، زیرساختهای پزشکی پیشرفته و موقعیت جغرافیایی استراتژیک (نزدیکی به تهران و فرودگاه بینالمللی امام خمینی)، پتانسیل تبدیل شدن به پایتخت گردشگری درمانی ایران در سطح جهانی را دارد. این شهر نه تنها برای شیعیان، بلکه برای تمامی علاقه مندان سلامت جسم و روح، مقصدی بینظیر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قم به دلیل موقعیت مذهبی و استقبال سالانه میلیونها زائر از سراسر جهان، همواره بستری مناسب برای توسعه خدمات جانبی مانند گردشگری درمانی بوده است و با ارائه خدمات پزشکی پیشرفته و مقرونبهصرفه، توجه بیماران خارجی را به خود جلب کرده است.قم امروز در حال تبدیل شدن به قطب نوظهوری در حوزه گردشگری درمانی با جذابیتهای بین المللی است.
قم؛ ترکیب معنویت و سلامت
مجید ستایش ،معان گردشگری اداره کل میراث قم گفت:امروز گردشگری درمانی تنها محدود به درمانهای فیزیکی نیست. بسیاری از گردشگران بینالمللی به دنبال تلفیق درمانهای مدرن با آرامش معنوی حاصل از حضور در شهرهای مقدس هستند.
او افزود: قم با دارا بودن بیمارستان های مجهز، مراکز طب سنتی و آبگرمهای درمانی، میتواند به مقصدی جذاب برای این گروه تبدیل شود.
او با اشاره به اهمیت توجه به گردشگری سلامت تصریح کرد : با توجه به کم هزینه و پر درآمد بودن این صنعت،بسیاری از کشورهای در حال توسعه، نظر خود را به این بخش متمرکز و برای آن برنامه ریزی می کنند.
گردشگری درمانی و بهداشتی با روبه رشد بودن در صنعت گردشگری ،دارای اهمیت بالایی بوده و علاوه بر جاذبه های طبیعی وروش های درمانی به دلایل اقتصادی مورد توجه بیشتر قرار گرفته است زیرا که صادرات خدمات پزشکی یک اصل شناخته شده برای تقویت ساختار بهداشت و درمان کشور است.
با اشاره به تاسیس مرکز گردشگری سلامت گفت:برای تاسیس آن 4میلیارد تومان هزینه شده است زمینه اشتغال 32نفر بطور مستقیم فراهم شده است برنامه توسعه ای این مرکز نیز در دست انجام است. درحال حاضر ظرفیت پذیرش واسکان 35گردشگر را به صورت شبانه روزی دارا است.
گردشگری درمانی، پنجرهای نو برای معرفی قم به جهان او مشارکت در نمایشگاههای بینالمللی پزشکی در کشورهای عربی، آسیای میانه و اروپا. صدور ویزای درمانی سریع برای بیماران خارجی. ادغام گردشگری مذهبی با خدمات درمانی (مانند اقامت در هتلهای نزدیک حرم + چکاپ کامل پزشکی).
از جمله راهکارهای توسعه گردشگری سلامت و ناآشنایی گردشگران خارجی با ظرفیتهای پزشکی قم. نیاز به توسعه زیرساخت های پذیرش گردشگران خارجی از جمله چالش ها یاد کرد.
به گفته او قم با برنامهریزی برای جذب 50 هزار گردشگر درمانی تا سال 1405، در حال توسعه همکاری با آژانسهای مسافرتی بینالمللی و بیمههای درمانی جهانی است. همچنین، ساخت «شهرک سلامت قم» با تمرکز بر خدمات پزشکی لوکس و مرکز همایشهای بینالمللی پزشکی، از پروژههای کلیدی آینده است.
زیرساختهای پزشکی بینالمللی قم دارای 25 بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی، از جمله بیمارستانهای قلب، مراکز ناباروری و مراکز طب سنتی است که برخی از آنها مطابق با استانداردهای جهانی (مانند JCI) فعالیت میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، در اینباره میگوید: *«ما در سالهای اخیر سرمایه گذاری قابل توجهی روی تجهیز مراکز درمانی و آموزش پرسنل به زبانهای خارجی انجام دادهایم. و پذیرای پذیرای بیمارانی از کشورهای عراق، آذربایجان، لبنان و حتی اروپا بوده ایم
خدمات منحصربهفرد برای گردشگران خارجی مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم با بهرهگیری از فناوریهای روز دنیا و رعایت موازین شرعی (مطابق فقه شیعه)، توجه مسلمانان کشورهای مختلف را جلب کرده است.
کلینیکهای تخصصی طب ایرانی در قم، با ارائه خدمات حجامت، زالودرمانی و گیاهدرمانی، بهویژه برای گردشگران خلیجفارس و جنوب آسیا جذابیت دارد.
چشمه های آبگرم «کهک» در حومه قم، با خواص درمانی برای بیماریهای پوستی و مفصلی، سالانه میزبان هزاران گردشگر است.
گردشگری سلامت محور ارتباطات اقتصادی قم - بغداد رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم با بیان اینکه گردشگری سلامت نقطه عطف ارتباطات اقتصادی قم - بغداد است بر لزوم ارتباطات بیشتر بین این دو استان با انعقاد تفاهمنامه همکاری تاکید کرد.
شهاب علی عرب گفت: در سالهای اخیر استان قم در حوزه گردشگری سلامت و به ویژه خدمات مربوط به حوزه درمان ناباروری پیشرفتهای چشمگیری داشته است و استان قم با توجه به ظرفیت بالای خود باید از این فرصت استفاده کند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی قم در تلاش است تا با استفاده از ظرفیتهای خود، از این فرصت برای گسترش روابط با کشور عراق و همچنین تقویت بخش خصوصی استان بهره ببرد.
او در بخش دیگری از سخنان خود، به لزوم ارتباطات بیشتر بین دو استان بغداد و قم اشاره کرد و گفت: کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم برای افزایش ارتباطات اقتصادی و گردشگری بین این دو استان تفاهمنامه همکاری برای امضاء بین دو اتاق قم و بغداد را تدوین خواهد کرد.
راه اندازی 1500 تخت ویژه گردشگری سلامت در قم رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم توسعه گردشگری سلامت را از اولویتهای مهم نظام درمان استان یاد کرد و گفت: 1500 تخت ویژه گردشگری سلامت و توریست درمانی در 2 مرکز درمانی جدید قم در دست احداث است.
ابرازه گفت: بیمارستان نور و نسیم خاتم با دارابودن یکهزار و 500 تخت و بهرهمندی از آخرین استانداردهای درمانی و بهداشتی در حوزه گردشگری سلامت ایفا نقش خواهند کرد.
قم مقصد گردشگری مذهبی و سلامت
استاندار قم گفت: به برکت وجود حرم حضرت معصومه(س) و مراکز درمانی متعدد، استان قم به مقصد گردشگران مذهبی و سلامت تبدیل شده است.
هم اکنون از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس، گردشگران سلامت به قم سفر میکنند که در رونق گردشگری قم موثر بوده است.
افزود: در حال حاضر 70 هزار دانشجو از ایران و کشورهای دیگر در قم مشغول به تحصیل هستند.
وجود بیمارستانها، مراکز درمانی و درمانگاههای تخصصی متعدد و همچنین پزشکان حاذق در قم، فرصتی مغتنم برای توسعه گردشگری سلامت در این استان فراهم کرده است. این مسئله گامی مهم در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استان خواهد بود.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۲:۲۰
-
۴ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/697828/