عصر قم

آخرين مطالب

در آسیا فعلا فقط تیم ملی را داریم! ورزشی

در آسیا فعلا فقط تیم ملی را داریم!
  بزرگنمايي:

عصر قم - ورزش 3 /تراکتور موفق‌ترین تیم باشگاهی این فصل ما در آسیاست که در لیگ قهرمانان (و نه نخبگان) به مرحله پلی‌آف رسیده است.
پرسپولیس ایران شب گذشته به مصاف تیم قدرتمند الهلال عربستان در ورزشگاه کینگدام آرنا شهر ریاض رفت که در نهایت بواسطه عملکرد ضعیف سرخپوشان ایرانی در نیمه اول، بازی با نتیجه 4 بر 1 به نفع نماینده کشور عربستان به پایان رسید تا اولین تجربه آسیایی اسماعیل کارتال به بدترین شکل ممکن سپری گردد.
نکته نگران‌کننده اینجاست که تلخی شکست سنگین پرسپولیس و تساوی ناامید کننده استقلال در ورزشگاه آزادی مقابل تیم سوم جدول لیگ ستارگان عراق، صرفا محدود به این دو بازی نیست و می‌تواند تاثیرات عمیق تری بر پیکر نحیف فوتبال ایران بگذارد. در همین راستا، در این مقاله قصد داریم ضمن بررسی وضع موجود فوتبال باشگاهی ایران (عملکرد نمایندگان ایران در آسیا، وضعیت سنی بازیکنان و میانگین گل زده در هر بازی) به این مسئله بپردازیم که عدم موفقیت تیم‌های ایرانی در رقابت‌های بین‌المللی چه تاثیراتی را بر آینده فوتبال ایران خواهد گذاشت.
همچنین، عملکرد تیم ملی ایران در رقابت‌های بین‌المللی باتوجه به وضعیت فوتبال باشگاهی ایران مورد بررسی قرار گرفته است.
عملکرد فاجعه بار: 5 هزار میلیارد تومان و تنها 2 برد
درحالی در آستانه هفته پایانی مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا هستیم که دو نماینده کشورمان در شرایط مطلوبی قرار ندارند و صعود آنها به اما اگر کشیده شده است و تنها عایدی دو تیم پرهوادار پایتخت از 14 بازی مرحله گروهی مقابل نمایندگان کشورهای عربستان، قطر، ازبکستان و عراق مجموعا کسب 2 برد و 6 تساوی بوده است. در حال حاضر، استقلال و پرسپولیس هر کدام با 6 امتیاز در رده‌های هشتم و نهم جدول 12 تیمی مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا هستند و حتی با وجود صعود 8 تیم از میان 12 تیم به دور حذفی لیگ نخبگان، دو نماینده کشورمان کار دشواری را در هفته پایانی برعهده دارند و برای اینکه بدون هیچ قید و شرطی به مرحله بعدی صعود نمایند، پرسپولیس بایستی النصر عربستان را در آزادی شکست دهد و استقلال هم در قطر الریان را از پیش روی خود بردارد.

به این موارد این نکته را هم اضافه کنید که سپاهان اصفهان که در 3 فیفادی گذشته 8 نماینده در تیم ملی ایران داشته است، در مرحله پلی آف لیگ نخبگان در مصاف با شباب الاهلی امارات در ایران شکست خورد و نتوانست به لیگ نخبگان راه یابد. گفتنی است عدم صعود سپاهان به لیگ نخبگان درحالی رقم خورد که شباب الاهلی در دور بعدی مرحله پلی آف به مصاف الغرافه رفت و درنهایت، برنده مصاف با سپاهان، به نماینده قطر بازی را واگذار کرد و نتوانست به لیگ نخبگان راه یابد.
در ادامه، سپاهان در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا2 پایین‌تر از شارجه امارات و الوحدات اردن قرار گرفت و نتوانست در گروه 4 تیمی در میان دو تیم برتر قرار بگیرد و درنتیجه، از صعود به مرحله بعد بازماند. نکته جالب اینجاست که سپاهان اصفهان در حال حاضر صدرنشین جدول 16 تیمی لیگ برتر خلیج فارس است و دو تیم شارجه امارات و الوحدات اردن در رده دوم لیگ سطح اول کشورهای خود قرار دارند.
در این میان تنها تراکتور بوده است که توانسته عملکرد خوبی را از خود به جای بگذارد و به عنوان تیم صدرنشین گروه خود به دور بعدی لیگ قهرمانان آسیا2 راه یابد.
اگر بخواهیم به واقعیات فوتبال ایران نگاهی بیاندازیم و ساده‌انگاری را کنار بگذاریم متوجه می‌شویم که بسیاری از تیم‌های فوتبال ایران بسیار بیشتر از سقف بودجه تعیین شده و اعلامی هزینه کرده‌اند و در خوشبینانه‌ترین حالت حداقل 5 تیم در فوتبال ایران چیزی در حدود هزار میلیارد تومان یعنی یک همت برای فصل جاری هزینه کرده اند که مجموعا می‌شود 5 هزار میلیارد تومان. اینجاست که چهره بی‌رحم علم آمار نمایان می‌شود و به ما می‌گوید که تنها خروجی این 5 هزار میلیارد تومان، 2 پیروزی در لیگ نخبگان بوده است. 
یکی از مشکلات بزرگ تیم‌های ایرانی در این رقابت‌ها ضعف گلزنی است که باز ریشه در سبک و سیاق خاص فوتبال باشگاهی ما دارد. اگر برشی به لیگ‌های سطح اول تمامی 18 کشور حاضر در مرحله پایانی مقدماتی جام جهانی 2026 در منطقه آسیا بزنیم، متوجه می‌شویم که لیگ فوتبال ایران با میانگین گل زده 1.89 در هر بازی، در رتبه آخر در میان 16 کشور (بدون درنظر کره شمالی و فلسطین) قرار دارد. درواقع، ایران تنها کشوری است که لیگ سطح اول آن میانگین گل زده کمتر از 2 گل در هر بازی را داشته است (این مطالعه در پایان نیم فصل اول فوتبال ایران انجام شده است.)
در این شرایط اما می‌توانیم به عملکرد فوتبال در رده ملی دلخوش باشیم. تیم ملی در حال حاضر با کسب 5 برد و 1 تساوی مقتدرانه با 16 امتیاز صدرنشین گروه خود در مقدماتی جام جهانی است، گروهی با حضور 4 تیم از ده تیم برتر رنکینگ آسیایی و در شرایطی که حمله‌وران ایران موفق به زدن 12 گل در شش بازی هم شده‌اند. تیم ملی با عملکرد مثبت لژیونرها و کادر فنی در بستری متفاوت، روی موج موفقیت سوار است اما پشتوانه باشگاهی و موفقیت در همه عرصه‌هاست که باید هدف نهایی فوتبال ایران باشد. چیزی که خوشحالی و رضایت دائمی علاقه‌مندان فوتبال ایران را در پی خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/698283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله قاضی و تیمسار بیدآبادی؛ جدالی بر سر یک راهپیمایی تاریخی

آیت‌الله مروی: حضور هنرمندان در حرم رضوی فرصتی برای خلق آثار فاخر و ارتقای هنر اسلامی است

مجتمع قضایی شهید آیت‌الله رئیسی در خرم‌آباد افتتاح شد

افتتاح مجتمع قضایی شهید آیت الله رئیسی خرم آباد

ز مهر در تو نشانی ندیدم و نشنیدم!

بخشی از کتاب/ هیچ چیز قوی‌تر از صبر و زمان نیست؛

صفحه نخست روزنامه‌های قم پنجشنبه 18 بهمن ماه

در شب سوم جشنواره فجر در قم چه گذشت؟

ورود سامانه بارشی و نفوذ توده هوای سرد به قم

استقبال مردم قم از شب سوم جشنواره فجر‌

جشنواره لباس و غذاهای محلی در شهر قنوات

نگاهی به فیلم‌های روز چهارم جشنواره فجر در قم

وضعیت منابع آبی قم و چشم‌انداز تابستان پیش‌رو

پیشرفت قابل‌توجه نهضت ملی مسکن در قم

راز جنایت در سینه «تینیو»!

جنون هوس در قاب عاشقی!

265 نفر از زندانیان آزاد شدند

کاهش محسوس دما و یخبندان در همه مناطق استان قم

اختتامیه طرح ملی لاله های روشن ویژه شهدای فرهنگی مازندران برگزارشد

والورده: حالا آماده بردن اتلتیکو در دربی می‌شویم!

پیشنهاد 120 میلیون یوریویی توپچی‌ها به هم‌تیمی طارمی

تدیف: قاسم‌پور در 86 کیلوگرم موفق می‌شود

رکورد منفی حریف پرسپولیس، بدون حتی یک برد!

کنایه سنگین نیوکسل به آرتتا؛ باز هم توپ مقصر بود!

ناراحتم که هواداران رم مرا هو کردند!

صعود هاکی سالنی ایران به جمع 8 تیم برتر جام جهانی

رویای من گل زدن برای رئال مادرید بود!

افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات در پی مصرف این نوشیدنی

آیت‌الله علم‌الهدی: خیمه الانتظار شجره طیبه در خدمت امام زمان (عج) است

شاعرانه/ هرچه خواهی کن که ما را با تو روی جنگ نیست

سه هزار و 711 واحد خونی در قم اهدا شد

جدول خاموشی برق قم امروز پنجشنبه 18 بهمن

ارتفاع برف در گیلان به 40 سانتیمتر رسید

کلاهی که تامین اجتماعی بر سر بازنشستگان گذاشت

افزایش نرخ کرایه اتوبوس در قم

دیدار استاندار قم و مدیرکل بنیاد شهید با جانباز شیمیایی حسن فروزان

بدترین تولد افشین پیروانی در زندگی!

در آسیا فعلا فقط تیم ملی را داریم!

زهر چشم گرفتن از نیمار در بازی نخست برای سانتوس

عزیزی: میزبانی‌های بین‌المللی تنیس به ایران بازگشت

پرچمداران ایران در بازی‌های آسیایی زمستانی هاربین

میتروویچ یک روز بعد از پرسپولیس برگشت

اعلام اسامی دعوت‌شدگان به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی

روش‌های درمان آستیگمات چشم کودکان

کلاهی که اتمین اجتماعی بر سر بازنشستگان گذاشت

تصمیم امنیتی و مشکل زیست محیطی

افزایش تعرفه بهای خدمات و نرخ کرایه اتوبوس

سفر تیم ملی والیبال نشسته به آمریکا

هفته بیستم لیگ دسته اول؛ تلاش مدعیان برای ماندن در کورس

درگیری لفظی مودریچ با وینیسیوس