عصر قم

آخرين مطالب

بارداری و روزه داری/ مادران باردار از چندماهگی جنین می‌توانند روزه بگیرند؟ اقتصادی

بارداری و روزه داری/ مادران باردار از چندماهگی جنین می‌توانند روزه بگیرند؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /یک فلوشیپ طب مادر و جنین (پریناتولوژی) تاکید کرد: مادران باردار باید قبل از روزه داری حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند تا روزه داری آسیبی به مادر و جنین وارد نکند.
دکتر سلمه دادگر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه قبل از روزه گرفتن خانم باردار حتما باید با پزشک مشورت کند، اظهار کرد: مهمترین مسئله در روزه داری این است که هیچ آسیبی به مادر یا جنین وارد نشود؛ از همین رو برخی از بانوان با توجه به شرایط جسمانی، بیماری زمینه ای و یا مسائل مربوط به جنین اجازه روزه داری ندارند. 
وی افزود: مجوز روزه داری بانوان باردار سالم منوط به مقطعی از بارداری است که در آن قرار دارند. اگر حاملگی به سه ماه اول، دوم و سوم تقسیم شود، سه ماه دوم بهترین زمان برای روزه داری مادران بارداری کاملا سالم است. 
دکتر دادگر روزه داری در هفته ١4 تا ٢٨ بارداری را در صورت عدم منع پزشکی، بدون مشکل دانست و گفت: سه ماه اول زمان بسیار حیاتی برای تشکیل ارگان جنین است بنابراین در این بازه زمانی، سطح نرمال قند خون مادر اهمیت دارد زیرا تکامل قلب و مغز جنین وابسته به گلوگز است. 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرسنگی طولانی مدت را باعث افزایش «کتون» در خون دانست و گفت: کتون روی ظرفیت رشدی و مغز جنین می تواند تأثیر گذار باشد. علاوه براین روزه داری سه ماه اول به دلیل تهوع واستفراغی که مادر در این دوره دارد می تواند این وضعیت را تشدید کند. 
وی با بیان اینکه بسیاری از صاحب نظران روزه داری در سه ماه اول را توصیه نمی کنند مگر اینکه با مشورت و تأیید پزشک انجام شود، گفت: در سه ماه سوم بدن در حال ذخیره انرژی برای نزدیکی به زمان زایمان است از همین رو بسیاری از صاحب نظران در این مقطع روزه داری را به خصوص بعد از هفته ٣6 بارداری توصیه نمی کنند زیرا علاوه بر تأثیرات منفی بر ظرفیت رشدی جنین، در برخی از مطالعات نیز خطر زایمان زودرس برای مادر بیان شده است. 
دکتر دادگر از سه ماه دوم بارداری به عنوان بهترین زمان روزه داری در مادران باردار یاد کرد و افزود: در طول روز استراحت منظم و کافی، پرهیز از انجام فعالیت شدید، مصرف آب کافی در وعده های افطار و سحر، پرهیز از مصرف وعده های سنگین در افطار و سحری و افزایش وعده های غذایی در این فاصله با حجم کمتر می تواند زمینه را برای روزه داری آسان تر مادر باردار فراهم کند. 
وی یادآور شد: مادران باردار بهتر است در زمان افطار مصرف میوه، سبزی، غلات، آب فراوان را در دستور کار قرار دهند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی نیز می توانند از عسل، شیره انگور، خرما، توت استفاده کنند همچنین مصرف آش و حلیم غیر چرب ایرادی ندارد اما باید از مصرف سرخ کردنی ها پرهیز شود. 
براساس گزارش وبدا و به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در وعده سحری نیز غلات سبوس دار، میوه، سبزی، حبوبات، آب فراوان و آجیل کم نمک می تواند مورد استفاده مادران باردار روزه دار در طول سه ماه دوم بارداری قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/704740/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی اشتوتگارت 1 - بایرن مونیخ 3

آثار برگزیده نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شد

گل دوم بایرن مونیخ به اشتوتگارت توسط لئون گورتزکا

نوری: داور پنالتی صد درصد ما را نگرفت!

صحبت‌های هوادار روشن‌دلی که به پروین توهین کرده بود

خلاصه بازی الهلال 2 - الاهلی 3

بررسی هفته 21 لیگ برتر با حسین سیدصالحی

خلاصه بازی العروبه 2 - النصر 1

معرفی برگزیدگان کتاب سال و رونمایی از تقریظ تازه مقام معظم رهبری

چاپ مجموعه دوجلدی «آشپزهای گرسنه» برای روزه اولی‌ها

کی رفته‌ای ز دل که تمنا کنم تو را

داستانک/ پدر پیوند کبد جهان

عروس و دامادهای دانشجو در خیابان‌های مشهد جشن به‌پا کردند

رویداد ملی استارتاپی گردشگری با رویکرد فنآوری نوین در رشت برگزار شد

درخشش ایثارگران در رویداد گردشگری با رویکرد فناوری های نوین

گل اول النصر توسط البوشیل؛العروبه 1-1 النصر

گل اول الاهلی توسط تونی ؛الهلال 0-1 الاهلی

فرار از تله آفساید؛ اشتوتگارت 1-1 بایرن مونیخ

رونالدو موقعیت تک‌به‌تک را از دست داد؛ العروبه 1-1 النصر

گل دوم العروبه توسط گودمونسون ؛ العروبه 2-1 النصر

بریس در 5 دقیقه؛ الهلال 0-2 الاهلی

کار تیمی دیدنی؛ الهلال 1-2 الاهلی

ضربه آزاد خطرناک رونالدو؛ العروبه 2-1 النصر

هت‌تریک تکمیل شد؛ الهلال 2-3 الاهلی

گل دوم الهلال توسط لئوناردو؛الهلال 2-2 الاهلی

8 نکته در مورد سنگ کلیه که خوب است بدانید

پیکر دو مفقودی حادثه سقوط بهمن در کردستان پیدا شد

زمان شروع ماه رمضان در این کشورها اعلام شد

دفتر رهبر انقلاب: یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

بدون تعارف با رئیس دستگاه قضا و دیدار بی‌واسطه‌اش با مردم ارومیه

بیش از 4 هزار تخت اقامتی و هتلی در خدمت جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار  در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

اختتامیه نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزار شد

استفاده از ابزار هنری نقش مهمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد

ملوان برای دربی شمال ریکاوری کرد

تقدیم پیروزی مهم ذوب‌آهن به خانواده بازیکنان

بارسلونا به هدفش رسید؛ روکه در پالمیراس!

پیام زیبای سروش رفیعی به استقلالی‌ها

رکورد خاص ربیعی؛ 200 امتیاز لیگ برتری

پاس گل سردار آزمون؛ گل دوم شباب الاهلی به بنی یاس

ترکیب پرستاره النصر پیش از دیدار با استقلال

دلیل بهانه جویی رونالدو برای نیامدن به ایران

پاکدل: پیروزی دربی همیشه برایم شیرین است

خلاصه بازی شباب الاهلی 2 - بنی یاس 0

توسعه و نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی کیش با حضور معاون اجرایی رییس جمهور

بارداری و روزه داری/ مادران باردار از چندماهگی جنین می‌توانند روزه بگیرند؟

هدفون‌های نویزگیر به شنوایی ما آسیب می‌زنند؟

کاهش کلسترول خون با مصرف این نوع چای

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

چاپ کتابی برای درک معنای پارسی‌بودن