عصر قم

آخرين مطالب

یک هشدار جدی به روزه داران/ در مصرف این نوشیدنی زیاده روی نکنید! اقتصادی

یک هشدار جدی به روزه داران/ در مصرف این نوشیدنی زیاده روی نکنید!
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین /چای، نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها، در ماه رمضان هم جایگاه ویژه‌ای دارد. اما آیا مصرف آن تشنگی را تشدید می‌کند یا روزه‌داری را آسان‌تر می‌سازد؟ علیرضا یارقلی، متخصص طب ایرانی، پاسخ می‌دهد.
ماه رمضان که از راه می‌رسد، عادات غذایی تغییر می‌کند و سبک زندگی روزه‌داران به‌گونه‌ای متفاوت از روزهای عادی رقم می‌خورد. ساعات طولانی روزه‌داری، مصرف کمتر مایعات و تغییر زمان صرف غذا، همه و همه بدن را در شرایط جدیدی قرار می‌دهند که نیازمند مراقبت و رعایت اصول تغذیه‌ای صحیح است. در این میان، چای همچنان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌هایی است که در وعده‌های افطار و سحر جایگاه ثابتی دارد. برای بسیاری، نوشیدن یک استکان چای بعد از افطار، حکم آرامش بعد از ساعات روزه‌داری را دارد و برخی دیگر نمی‌توانند از عادت نوشیدن چای در سحر چشم‌پوشی کنند.
بنابر گزارش ایرنا، اما آیا چای واقعاً بهترین انتخاب برای این ایام است؟ آیا مصرف آن در ساعات روزه‌داری، بدن را دچار کم‌آبی نمی‌کند؟ و آیا جایگزین سالم‌تری برای آن وجود دارد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها، با علیرضا یارقلی، دکترای تخصصی طب ایرانی، گفت‌وگو کردیم. او توضیح می‌دهد که چگونه نوشیدن چای، به‌ویژه در وعده سحر، می‌تواند تأثیرات غیرمنتظره‌ای بر بدن داشته باشد و چه گزینه‌هایی می‌توانند جایگزین بهتری برای آن باشند.
چای در سحر و افطار؛ انتخابی مناسب یا عامل تشنگی؟
علیرضا یارقلی، دکترای تخصصی طب ایرانی گفت: « چای یک نوشیدنی خوب است و به دلیل گرم بودن و تأمین بخشی از آب مورد نیاز بدن، می‌تواند انتخاب مناسبی برای ماه مبارک باشد. اما باید توجه داشت که چای ادرارآور است و ممکن است باعث کاهش آب بدن شود. به همین دلیل، برای شروع افطار، مصرف چای کمرنگ مناسب‌تر است. همچنین، می‌توان یک تا دو لیوان چای کمرنگ را حدود یک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار نوشید، اما در وعده سحری توصیه نمی‌شود، به‌ویژه چای پررنگ که می‌تواند منجر به افزایش دفع مایعات بدن و تشنگی در طول روز شود.»
یارقلی افزود: «با وجود اینکه در هوای خنک، احساس تشنگی ممکن است کمتر باشد، اما برای افرادی که به روزه‌داری عادت ندارند، مصرف چای در سحر می‌تواند شرایط را دشوارتر کند.»
چای و رفلاکس معده؛ یک هشدار مهم
وی در ادامه به نکته‌ای مهم درباره مصرف چای اشاره کرده و گفت:«چای اگر زیاد مصرف شود، می‌تواند باعث رفلاکس معده شود. در ایام روزه‌داری که معده ممکن است ضعیف‌تر شود، این موضوع می‌تواند منجر به ترش کردن و ناراحتی‌های گوارشی شود، به‌ویژه اگر چای بعد از سحری نوشیده شود.»
جایگزین‌های سالم برای چای در ماه رمضان
یارقلی پیشنهاد کرد که روزه‌داران برای کاهش تشنگی و بهبود وضعیت بدنی خود، به‌جای چای در وعده سحری از دمنوش‌های گیاهی استفاده کنند: «کسانی که به چای وابسته‌اند، معمولاً نمی‌توانند به راحتی جایگزینی برای آن پیدا کنند. با این حال، اگر کسی بخواهد نوشیدنی متفاوتی مصرف کند، دمنوش‌هایی مانند بادرنجبویه و به‌لیمو گزینه‌های مناسبی هستند که هم نشاط‌آورند و هم به آرامش و خواب بهتر کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال، می‌توان یک قاشق غذاخوری از هرکدام را دم کرد و نوشید. از سوی دیگر، نوشیدنی‌هایی مانند جلاب (ترکیب گلاب و زعفران) نیز انرژی‌بخش هستند، البته به شرطی که خیلی شیرین نشوند. انواع سکنجبین‌ها نیز می‌توانند انتخاب خوبی باشند؛ برای افطار، سکنجبین گرم توصیه می‌شود و در ساعات بین افطار تا سحر، می‌توان از سکنجبین‌های خنک مانند سکنجبین عنابی، زرشکی یا سماقی استفاده کرد که به‌ویژه در فصل بهار بسیار مفیدند.»
نکته طلایی برای کاهش تشنگی در روزه‌داری
این متخصص طب ایرانی توصیه کرد:« چه چای و چه هر نوشیدنی یا غذایی که در سحر مصرف می‌شود، بهتر است پس از آن حداقل تا یک تا دو ساعت از دراز کشیدن و خوابیدن پرهیز شود. خوابیدن بلافاصله بعد از سحری می‌تواند منجر به بوی بد دهان، هضم نامناسب غذا، کوفتگی و کاهش انرژی در طول روز شود. اگر کسی می‌خواهد در طول روز احساس خستگی، گرسنگی و تشنگی نداشته باشد و سرحال بماند، بهتر است پس از سحری تا طلوع آفتاب بیدار بماند.»
در نهایت، یارقلی تأکید کرد که رعایت این نکات ساده می‌تواند تأثیر بسزایی در تجربه بهتر روزه‌داری داشته باشد و به حفظ سلامتی بدن در طول ماه رمضان کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/705765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارتون حمید سحری؛ رئال مادرید 2-1 اتلتیکو مادرید

خولین آلوارز: حیف شد نبردیم، رئال بازیکنان بزرگی دارد!

براهیم: باید کار اتلتیکو را تمام می‌کردیم

طولانی‌ترین دریبل دو طرفه فوتبال آسیا!

خلاصه بازی رئال مادرید 2 - اتلتیکو مادرید 1

گل اول آیندهوون به آرسنال

گل پنجم آرسنال به آیندهوون توسط تروسار

گل چهارم آرسنال به آیندهوون توسط اودگارد

توضیح گلر نساجی درباره درگیری جنجالی ساکت و یحیی

گل اول لیل به دورتموند توسط هارالدسون؛ دورتموند 1-1 لیل

بریس اودگارد؛ گل ششم آرسنال به آیندهوون

گل هفتم آرسنال به آیندهوون توسط کالافیوری

برد بزرگ رئال مقابل اتلتیکو در شب درخشان آرسنال

خلاصه دیدار الریان و الاهلی

پولی: پیشنهاد از پرسپولیس و استقلال؟ فعلا نمی‌دانم...!

500مین بازی در لیگ قهرمانان

گل اول رئال مادرید به اتلتیکو مادرید توسط رودریگو

ضربه سایبری به تیر دروازه خورد؛ آیندهوون 0-0 آرسنال

گل اول آرسنال توسط تیمبر در دقیقه 18؛ آیندهوون 0 - آرسنال 1

ضربه به زیر طاق دروازه؛ آیندهوون 0-2 آرسنال

ضربه خودخواهانه وینیسیوس؛ رئال مادرید 1-0 اتلتیکومادرید

والورده یک گل را خرید؛ رئال مادرید 1-0 اتلتیکومادرید

گل اول دورتموند توسط آدیمی ؛ دورتموند 1-0 لیل

گل اول اتلتیکومادرید به رئال مادرید توسط خولیان آلوارز در دقیقه 32

گل سوم آرسنال توسط میکل مرینو در دقیقه 31

امید به خدا که منبع تمام آرامش هاست

هواشناسی هشدار داد؛ آغاز بارش‌های شدید و خطر وقوع سیلاب و بهمن

انتقاد به گزارش‌های حادثه واژگونی اتوبوس کرمان؛ با واقعیت تطابق ندارند

واژگونی تانکر سوخت در اتوبان 2 قربانی گرفت

فردیس از کرج جدا شد

داروی ایرانی SMA جایگزین داروی خارجی 4000 یورویی شد

آموزش و پرورش: 9 هزار مدرسه آماده اسکان نوروزی فرهنگیان است

دلیل محکومیت 2 وزیر سابق/ سخنگوی قوه قضائیه: کیفرخواست دوم چای دبش، 33 متهم دارد

گل دوم الاهلی توسط محرز ؛الریان 0-2 الاهلی

محمد العبدلی: از نتیجه بازی با تراکتور خیلی راضی هستم ولی توپ هنوز در میدان است

اسکوچیچ: از نتیجه بازی با التعاون خوشحال نیستم

عبدالقدوس عطیه: بازی مقابل تراکتور خیلی خوب بود و از جو تماشاگران لذت بردیم

اسکوچیچ: آماده پیروزی در خانه حریف هستیم

توفان 8 دقیقه‌ای شاگردان ربیعی

ضربه سر خطرناک واناکن؛ بروخه 1-1 استون ویلا

عزیزی: یک روز میگویم چرا نمی‌خواهند تراکتور قهرمان شود

گل دوم استون ویلا توسط میشل؛ بروخه 1-2 استون ویلا

موقعیت فیرمینو؛ الریان 0-2 الاهلی

یک هشدار جدی به روزه داران/ در مصرف این نوشیدنی زیاده روی نکنید!

تفاوت زیتون سبز و سیاه چیست؟

بخشی از کتاب/ چطور در عمق زمان زندگی کنیم؟

کتاب جهانگرد ترکیه‌ای درباره جاذبه‌های ایران منتشر شد

واژگونی خودرو سمند یک کشته برجا گذاشت

هزینه‌های درمان و بستری برای 4 گروه رایگان شد

دست‌درازی به دختر 21 ساله در بالای شهر