عصر قم

آخرين مطالب

آغاز بزرگترین فصل کاوش‌ شهر تاریخی حریره کیش همزمان با نوروز اقتصادی

آغاز بزرگترین فصل کاوش‌ شهر تاریخی حریره کیش همزمان با نوروز
  بزرگنمايي:

عصر قم - سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش گفت: به منظور خواناسازی بدنه شهری و مستندسازی یافته‌ها برای ثبت جهانی این اثر در فهرست میراث فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی اسلامی ( آیسسکو) فصل جدید کاووش در شهر حریره کیش همزمان با رسیدن بهار 1404 آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، علی حسنلو خاطر نشان کرد: این اقدام، علاوه بر تقویت جایگاه تاریخی کیش، می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری فرهنگی و شناساندن اهمیت این منطقه در تمدن اسلامی ایفا کند.
وی با بیان این که شهر تاریخی حریره، با وسعتی حدود 120 هکتار در شمال جزیره کیش واقع شده است و یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی جنوب ایران محسوب می‌شود؛ افزود: مطالعات باستان‌شناسی در این منطقه از دهه 1340 شمسی آغاز شده و تاکنون منجر به شناسایی بخش‌های مختلفی از ساختارهای معماری، اجتماعی و تجاری این شهر تاریخی شده است. در طول شش فصل پیشین، کاوشگران توانستند اطلاعات ارزشمندی درباره هویت این منطقه در دوره اسلامی به دست آورند.
حسنلو تاکید کرد: با آغاز فصل هفتم کاوش‌ها که بزرگ‌ترین کاوش باستان‌شناسی از دهه 1370 تاکنون محسوب می‌شود؛ انتظار می‌رود پژوهشگران بتوانند ابعاد جدیدی از حیات شهری حریره، ازجمله ارتباطات تجاری، نظام معیشتی و نحوه تعامل این بندر با سایر مناطق خلیج فارس را کشف کنند.
سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده جهت حضور تیمی از متخصصان حرفه‌ای در فصل هفتم کاوش‌های حریره، آن را آغازگر مرحله‌ای نوین در شناخت و حفاظت از این شهر تاریخی دانست و افزود: یافته‌های این کاوش نه‌تنها به درک بهتری از تاریخ کیش کمک خواهد کرد؛ بلکه می‌تواند در تدوین راهکارهای مناسب برای توسعه و احیای این میراث ارزشمند نیز مؤثر واقع شود.
وی یادآور شد: علاوه بر جنبه‌های پژوهشی و حفاظتی، هفتمین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی حریره نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی به جزیره کیش ایفا خواهد کرد. کشف و احیای بخش‌های جدید این شهر تاریخی، به‌ویژه مناطق تجاری، مسکونی و بندری آن، فرصتی را فراهم می‌آورد تا بازدیدکنندگان بتوانند با تاریخ پرشکوه حریره و نقش آن در مبادلات فرهنگی و اقتصادی خلیج فارس از نزدیک آشنا شوند.
حسنلو با بیان این که ایجاد زیرساخت‌های مناسب گردشگری در این محوطه، ازجمله ساماندهی مسیرهای بازدید، مراکز اطلاع‌رسانی و ایجاد موزه تعاملی برای معرفی آثار مکشوفه و تاریخ کیش، می‌تواند به توسعه گردشگری فرهنگی و افزایش حضور علاقه‌مندان به تاریخ و باستان‌شناسی در جزیره کیش منجر شود؛ افزود: این روند، علاوه بر معرفی بهتر میراث فرهنگی ایران، به رونق اقتصادی منطقه نیز کمک خواهد کرد و کیش را به یکی از مقاصد مهم گردشگری تاریخی در جنوب کشور تبدیل خواهد کرد.
وی در پایان تاکید کرد: تمامی این فعالیت‌ها در کنار طرح های عمرانی مرمت و بازسازی بخش‌هایی از شهر تاریخی حریره، با رعایت اصول حفاظت پایدار و استانداردهای بین‌المللی، می‌تواند حریره را به یک قطب گردشگری فرهنگی-تاریخی در سطح منطقه خلیج فارس تبدیل کند و آن را در زمره مقاصد مهم گردشگری میراث فرهنگی ایران قرار دهد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/712112/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمره هوای تهران امروز قابل قبول است

(6 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ بارش برف و باران در 4 استان

آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای نیمه دوم فروردین از امروز

دیدار نوروزی استاندار و مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده شهدا

بازدید مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر از هتل کوثر رامسر

بهترین روغن برای بهبود خلق و خو

خبر سفر نوروزی معاون پارلمانی رئیس جمهور به قطب جنوب تکذیب شد

دعوت عراقچی از آذربایجان و ارمنستان برای امضای نهایی موافقتنامه جامع صلح

تبریک نوروزی فارسی‌آموزان قزاقستان

اختصاص 66 مدرسه به زائران نوروزی در ناحیه 3 آموزش و پرورش قم

دعای روز بیست‌وپنجم ماه مبارک رمضان با تفسیر آیت‌الله مجتهدی تهرانی + صوت

دمای هوای قم تا پایان هفته افزایشی است

اطلاعیه دفتر آیت الله العظمی مظاهری درباره میزان زکات فطره و کفّاره در سال 1404

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس قم: آتش نفرت مردم از رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری شعله‌ور‌تر شده است

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس قم: آتش نفرت مردم از رژیم صهیونیستی شعله‌ور‌تر شده است

اعلام میزان زکات فطره توسط آیت‌الله شبیری زنجانی

آیت‌الله شعبانی: نیارمند تولیدات رسانه‌ای قوی در عرصه جهاد تبیین هستیم

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری قم

استاندار قم: راهپیمایی روز قدس مقابله با ظلم و بی عدالتی در سراسر جهان است

تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه 6 فروردین 1404 به افق قم

اعلام میزان زکات فطره از سوی آیت‌الله شبیری زنجانی

میزان زکات فطره و کفاره از سوی آیت‌الله شبیری زنجانی اعلام شد

برپایی راهپیمایی روز قدس در قم از حرم حضرت معصومه (س) تا نماز جمعه

آمار تکان‌دهنده‌ رادان؛ 30 هزار تصادف از 25 اسفند تا امروز رخ داد

آیت‌الله شبیری زنجانی میزان زکات فطره را اعلام کرد

ماشاریپوف، اورونوف و بازیکنان ازبکستان بدون صحبت با خبرنگاران استادیوم را ترک کردند

بیرانوند: اشک‌های امروز را باید در بازی پرسپولیس و تراکتور می‌ریختم

جشن همراه با آب‌پاشی بازیکنان تیم ملی در کنفرانس خبری قلعه‌نویی

افاضلی، مشاور سرمربی تیم ملی: 2 بار برگشت به بازی نشان توانمندی ماست

علیرضا بیرانوند: یعنی چه روز خوب و بد؟! من به خودم ایمان دارم

قلعه‌نویی: الان استرس‌مان کمتر شده و می‌توانیم به جوان‌ها بیشتر بازی بدهیم

مهدی طارمی: صحبت‌های قلعه‌نویی جو خوبی در تیم راه انداخته است

تأثیر تغذیه بر سلامت روان

توجه ویژه دولت به آموزش و پرورش موجب ارتقای تعلیم و تربیت خواهد بود.

واکنش پزشکیان به صعود ایران به جام جهانی؛ قالیباف پیام صادر کرد

کنایه سنگین سخنگوی دولت اصلاحات به مجلس هفتمی‌ها

روایتی از فعالیت 6 ماهه دولت پزشکیان

دیدار پزشکیان با پدر شهید آل‌هاشم

ترامپ: ایران به هر صورت باید با ما مذاکره کند

پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه‌ریزی اقتصادی

اعلام آمادگی مردم قم برای حضور باشکوه در راهپیمایی روز قدس

دستورالعمل آیت‌الله بهجت برای دفع سحر، طلسم و چشم‌زخم

آیت الله نوری همدانی: مردم با شرکت در راهپیمایی روز قدس نفرت خود را از رژیم صهیونیستی نشان دهند

داستانک/سیرت زیبا

به این شعر زیبا گوش دهید

برگزاری رویداد رسانه‌ای «آیه نگار» با حضور بانوان هنرمند در قم

ویژه‌های حوادث/ قتل خونین دختر عکاس با 28 ضربه چاقو!

سعید عزت‌اللهی: باوجود مصدومیت تمام تلاشم را کردم به بازی ازبکستان برسم

طارمی بهترین بازیکن میدان شد

کاپادزه: تساوی بازی با ایران عادلانه بود