عصر قم

آخرين مطالب

جان باختن 26 بیمار هموفیلی به دلیل تحریم و کمبود دارو گفتگو

جان باختن 26 بیمار هموفیلی به دلیل تحریم و کمبود دارو
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران با بیان اینکه 26 بیمار هموفیلی(رده سنی 9 تا 50 سال) سال گذشته به دلیل کمبود دارو و تحریم های اعمال شده در این زمینه، جان خود را از دست دادند، گفت: ضرورت دارد سازمان غذا و دارو در خصوص تامین و توزیع عادلانه دارودهای موردنیاز این بیماران در شرایط فعلی بیش از پیش اهتمام داشته باشد.
امین افشار روز سه‌شنبه در نشست خبری گرامیداشت روز جهانی هموفیلی (28 فروردین)، افزود: کمبود داروهای فاکتور 8 و 9 برای بیماران هموفیلی در کشور کاملا مشهود است و در سال گذشته نیز با کمبودهای مقطعی این داروها و سایر اقلام دارویی موردنیاز این بیماران مواجه بودیم.
وی تصریح کرد: 14 هزار بیمار هموفیلی تحت پوشش کانون هموفیلی ایران هستند و در این راستا، مطالبه گری از سیستم بهداشت و درمان، مددکاری و اجتماعی برای بهبود وضعیت زندگی این بیماران بسیار ضروری است.
بازار
افشار با تاکید بر ضرورت دسترسی پایدار بیماران هموفیلی به داروهای موردنیاز، اظهار کرد: مشکل اینجاست که جدای از بحث کمبودها به دلیل برخی مشکلات در سامانه توزیع و نبود نظارت های دقیق، داروها به صورت کامل و کافی در دسترس این بیماران قرار نمی‌گیرد که در نتیجه شاهد بروز مشکلات حاد از جمله معلولیت برای بیماران هموفیلی هستیم.
به گفته رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران، از سال 1401 بحران بی سابقه کمبود دارویی به ویژه در خصوص بیماران هموفیلی را در سال 1401 تجربه کردیم که داروی فاکتور 8 و 9 از مهم‌ترین این داروها محسوب می شود.
افشار با تاکید بر اینکه باید توزیع و سطح دسترسی به دارو در تهران و شهرستان یکنواخت باشد، گفت: توزیع های ناعادلانه دارو به خصوص در شهرستان‌ها باعث می‌شود بیمار هموفیلی تعویض مفصل انجام دهد که برای انجام این عمل باید فاکتور انعقادی خون تزریق کنند که حدود 9 میلیارد تومان هزینه دارد.
وی تصریح کرد: انتظار داریم دولت در حوزه سیاست گذاری دارو از کانون هموفیلی ایران به عنوان نهاد ذینفع استفاده کند تا هزینه های بیماران کاهش یابد.
افشار ادامه داد: سازمان غذا و دارو نیز باید ذخیره 6 ماهه داروهای بیماران هموفیلی را در اولویت های برنامه های امسال خود قرار دهد تا بیماران با کمبودهای مقطعی مواجه نشوند و منجر به مرگ و میر آنها نیز نشود.
به گفته وی، در سال‌های اخیر 2 شرکت دارویی فاکتور 8 نوترکیب تولید می کنند که کمک زیادی به نیاز بیماران هموفیلی کرده و سطح دسترسی به این دارو فراهم شده اما این دارو کافی نیست زیرا برخی بیماران نمی‌توانند آن را استفاده کنند و باید فاکتور 8 پلاسمایی مصرف کنند.
دارو را تحریم کرده اند و به دروغ می‌گویند، نیست
احمد قویدل مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران نیز در این نشست گفت: آمریکا موضوع دارو و واردات دارو به ایران را تحریم کرده و عدم دسترسی مناسب و به موقع بیماران از جمله هموفیلی به داروهای موردنیاز موجب شده بسیاری از آنها فوت کرده و یا با مشکلات زیادی مواجه شوند.
وی تصریح کرد: تحریم دارو از سوی آمریکا را در فدراسیون جهانی هموفیلی اعلام کردیم ولی متاسفانه ترتیب اثری داده نشده است.
قویدل گفت: آمریکا به علت تحریم دارو مسئول مرگ بسیاری از کودکان، زنان و مردان مبتلا به این بیماری در کشور است و البته که به دروغ می گویند ما دارو را تحریم نکرده ایم.
وی در ادامه با بیان اینکه همزمان با روز جهانی هموفیلی، همایش ملی چالش‌های مدیریت درمان بیماری‌های هموفیلی در روزهای 28 و 29 فروردین برگزار می شود، اظهار کرد: در این همایش مباحث مرتبط با بیماران هموفیلی از جمله دارو و درمان مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: سخنگوی دولت، یکی از مهمانان همایش روز جهانی هموفیلی خواهد بود که انتظار می‌رود مسائل بیماران هموفیلی در هیئت دولت، پیگیری شود.
قویدل با بیان اینکه اختلالات خون‌ریزی دهنده در زنان یکی از چالش‌های اساسی جامعه است، گفت: 14 هزار بیمار مبتلا به اختلالات انعقادی خون در کشور شناسایی شده اند و ازدواج فامیلی نیز به عنوان مهم‌ترین عامل ابتلا به این اختلال است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/719576/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله خاتمی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

جزییات برگزاری همایش یکصدمین سال باز تاسیس حوزه علمیه قم

زنگ ترویج فرهنگ پهلوانی در قم نواخته شد

سیو دیدنی زومر مانع از گل تساوی بخش بایرن مونیخ شد

ضرورت تدوین برنامه‌ جامع برای گذر از شرایط پیک مصرف انرژی در قم

خدمت‌رسانی گروه‌های جهادی اصناف قم در مناطق عملیاتی جنوب غرب کشور

مرجع تقلید شیعیان: حفظ عزت، وظیفه دینی ما در همه عرصه‌هاست

درگیری کارواخال و ساکا در ورودی تونل بین دو نیمه

گل اول بایرن مونیخ توسط هری کین در دقیقه 52

صحنه جالب؛ درگیری زوج خط میانی تیم ملی انگلیس در جریان دیدار رئال و آرسنال

گل اول اینتر توسط لائوتارو مارتینز در دقیقه 58

گل دوم اینتر توسط پاوارد در دقیقه 61

گل اول رئال مادرید توسط وینیسیوس در دقیقه 67

گل اول آرسنال توسط ساکا در دقیقه 71

فرصت سوزی اولیس در مقابل دروازه اینتر

گل دوم بایرن مونیخ توسط دایر در دقیقه 78

ورود مهدی طارمی به زمین در دقیقه 81

یاوه‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

غریب‌آبادی: اگر طرف مقابل با ادعاهای واهی به دنبال تعطیلی صنعت هسته‌ای ما باشد، نخواهیم پذیرفت

واکنش غریب آبادی به ماجرای خودکار طلایی در حاشیه‌ مذاکرات ایران و آمریکا

جزییات دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر خارجه

احیای حوزه توسط آیت‌الله‌حائری با ایجاد حکومت‌اسلامی برابری می‌کرد

در اشعار قدیم پهلوانی چگونه تعریف شده است؟

برگزاری همایش «یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم»در اردیبهشت‌ماه 1404

نوشیدنی‌های مناسب برای بی‌خوابی

کرملین: موضوع ایران در دستور کار مذاکرات پوتین و ویتکاف نبود

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

مردم صاحب صندوق صدقه الکترونیکی می‌شوند

آلودگی ذرات معلق در تهران 6 برابر استاندارد جهانی

مرگ مقنی جوان در داخل چاه

سازمان نظام پرستاری: سالانه 5 هزار پرستار از این حرفه خارج می‌شوند

سنگ جدید کمیسیون اصل 90 مجلس جلوی پای کلاهبرداران

آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در سال جاری از مناطق روستایی

ابوالفضل رزاق‌پور بازیکن گل‌گهر : گلر تیم حریف بهترین بازیکن این تیم بود

رامین رضاییان: تا امروز هیچکس برای فصل آینده با من صحبت نکرده است

ایمان عالمی سرپرست تیم استقلال: رامین رضاییان با ما قراراداد دارد و انشالله در باشگاه میماند

شعرخوانی رئیس جمهور در مراسم قهرمان ایران به زبان آذری

ابوالفضل جلالی: بیماری مادربزرگم کیفیت بازی‌ام را پایین آورده بود

جلسه مهم درویش و کارتال پیش از بازی سپاهان

تارتار: بهترین تیم دوران مربیگری‌ام را دارم

عالمی: ان‌شاءالله مدیران با رامین صحبت خواهند کرد

برای آخرین بازی‌ها برای لیورپول؛ آرنولد برگشت!

پزشکیان: مراسم ورزشی امروز خیلی قابل قدردانی بود

نخستین عامل مرگ در دنیا و ایران اعلام شد

لزوم تحقیق و پژوهش در خصوص پیشگیری از آسیب‌ های اجتماعی دانش آموزان

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از حیاط دولت امروز با دولتمردان

توییت گروسی پس از دیدار با عراقچی: در حال حاضر دیپلماسی به شدت نیاز است

رویترز: گروسی برای حضور در جلسات مذاکرات ایران و آمریکا به رُم دعوت شد

اظهارات معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT»