عصر قم

آخرين مطالب

جزئیات کامل واردات خودرو به کیش در مصاحبه با مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد کیش اقتصادی

جزئیات کامل واردات خودرو به کیش در مصاحبه با مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد کیش
  بزرگنمايي:

عصر قم - پس از سپری شدن شش سال از ممنوعیت واردات خودرو به مناطق آزاد، واردات خودرو به مناطق آزاد با ابلاغ آیین نامه های دولت در سال 1403 برای همه افراد حقوقی و حقیقی میسر شد به طوری که تاثیرات آن در گذر زمان بر احیای کسب و کارهای مربوط به این صنعت در جزیره مشهود است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، با توجه به پرسش های متعددی در زمینه واردات خودرو به جزیره کیش، بر آن شدیم تا پر تکرارترین سوالات را از مهدی ذوقی مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش پرسیده و به اطلاع عموم کیشوندان و بازرگانان برسانیم.
امکان واردات چه خودروهایی به منطقه وجود دارد؟
بطور کلی به استناد مصوبات هیات وزیران، خودروهای بنزینی صرفا باید نو با حجم موتور کمتر از 2500 سی سی و ارزش کمتر از 20 هزار یورو باشند و همچنین خودروهای هیبرید و برقی را می توان نو و کارکرده با حداکثر سن 5 سال و ارزش حداکثر 40 هزار یورو و حجم موتور کمتر از 2500 سی سی وارد نمود. در این راستا با دستور معاون محترم اقتصادی سازمان، فرآیندهای اجرایی در گمرک اصلاح شده و ترخیص خودرو در مقایسه با سایر مناطق آزاد بسیار سریع‌تر و آسان‌تر صورت می‌گیرد.
آیا افراد حقیقی نیز می توانند نسبت به واردات خودرو اقدام کنند؟
در خصوص واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده، افراد حقیقی هم مجوز واردات خودرو دارند ولیکن ترتیبات آن با دستور معاون محترم اقتصادی سازمان برای منطقه آزاد کیش در حال تنظیم و بررسی نهایی بوده و به زودی اعلام خواهد شد. در خصوص اشخاص حقوقی و شرکت ها نیز با تاکید مدیرعامل محترم سازمان هیچ انحصار و محدودیتی برای واردات خودرو وجود نداشته و پس از هماهنگی با واحد بازرگانی و گمرک سازمان می توانند نسبت به واردات اقدام نمایند. لذا پرداخت هر مبلغی تحت عناوینی مثل ثبت آماری، اسقاط، خدمات پس از فروش و امثالهم صرفا منوط به ارائه رسید پرداخت به مصرف کننده داشته و اساسا سازمان هیچ مبلغی را تحت این عناوین وصول نمی نماید.
آیا خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی، راه اندازی شده است؟
سازمان منطقه آزاد کیش طی فراخوانی از همه متقاضیان ارائه این خدمات دعوت بعمل آورده و هر مرکزی که بتواند استانداردهای مربوطه که مهمترین آن ISQI و 19117 است را احراز نماید، می‌تواند با اخذ مجوز از واحد بازرگانی شروع بکار نماید. لیست تمام متقاضیان به همراه شرایط احراز شده ایشان به واردکنندگان محترم رسما اعلام شده و در تابلوی اعلانات گمرک سازمان نیز اطلاع رسانی عمومی شده است و از سال 1404 نیز ترخیص خودروهای وارداتی بدون ارائه خدمات پس از فروش مقدور نخواهد بود.
اسقاط خودروهای فرسوده جزیره چگونه انجام می شود؟
به استناد ماده 9 مصوبه هیات وزیران، ترخیص و اسقاط و سایر ترتیبات واردات خودرو در مناطق آزاد صرفا در قالب مقررات مصوب منطقه است که توسط هیات مدیره سازمان با مشورت سایر سازمان‌ها و نهادهای ذی مدخل تصمیم گیری می شود. در حال حاضر به دلیل برخی مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران، خروج خودروهای فرسوده چه در قالب قطعات یدکی و چه در قالب ارکان قابل استفاده به سرزمین اصلی مجاز نمی باشد ولیکن جناب آقای دکتر کبیری مدیرعامل محترم سازمان به منظور اخذ مجوزات لازم در این خصوص با مقامات ذیربط در هیات دولت مکاتبه و مذاکراتی داشته‌اند. همچنین به منظور خروج خودروهای فرسوده به سایر کشورها نیز مقرر است با ورود خودروهای کافی برای نوسازی و اطمینان از عدم فشار مضاعف به مصرف کنندگان و ناوگان حمل و نقل عمومی که همواره مورد تاکید مدیران ارسد سازمان است، شیوه نامه ای با در نظر داشتن منافع عمومی تصویب و ملاک عمل خروج تدریجی خودروها با عنایت به قوانین قرار گیرد.
آیا خودروهای ورود موقت، قابل پلاک شدن به صورت دائم و قطعی هستند؟
همانطورکه قبلا بطور مکرر در رسانه‌ها به عرض عموم کیشوندان محترم رسیده است، خودروهای ورود موقت قطعا و به هیچ وجه پلاک دائم نخواهند شد. این خودروها صرفا برای مدت دو سال مجوز حضور در منطقه را دارند و برای رعایت این قانون، ضمن اینکه تعهدنامه‌ای به گمرک سازمان ارائه نموده‌اند، تضمینی به اندازه دو برابر ارزش خودروی وارد شده به امور مالی سازمان تحویل گردیده تا خروج خودرو از منطقه تضمین شود. وفق قوانین در صورت عدم خروج خودروها در زمان مقرر، وصول تضامین و توقیف خودرو به ظن قاچاق صورت می گیرد. توصیه ما همواره این بوده است که خودروی ورود موقت برای کسب درآمد از محل خودروی وارده و توسعه گردشگری با حجم موتور بیش از 2500 سی سی و ارزش بیش از 40 هزار یورو مناسب بوده و واردات بصورت موقت برای مصرف شخصی به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. تمدید مهلت خودروهای ورود موقت شده پس از دو سال منوط به وجود ظرفیت قانونی برای تمدید و همچنین تصمیم گیری هیات مدیره سازمان در تاریخ سررسید با عنایت به اقتضائات مدیریتی و عدم وجود منع قانونی در آن زمان دارد.
 میزان عوارض واردات خودرو به منطقه آزاد کیش چقدر است؟
در سال 1403 برای خودروهای هیبرید و برقی 5 درصد ارزش درج شده در سامانه TSC گمرک ایران و برای خودروهای احتراقی با توجه به ارزش آن اخذ عوارض شده است. ولیکن با پیگیری های معاون محترم اقتصادی و مساعدت مدیرعامل محترم سازمان، مقرر است از سال 1404 مبنای اخذ عوارض برای خودروهای برقی و هیبریدی همان 5 درصد ثابت مانده و مقیاس اخذ عوارض برای خودروهای بنزینی، حجم موتور آنها و حداکثر 25 درصد اخذ شود. همچنین برای همیاری و تسهیل نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، خودروهای هیبریدی تاکسی مشمول 1 درصد و تاکسی بنزینی 10 درصد عوارض گمرکی خواهند بود. همچنین عوارض واردات بصورت موقت نیز بصورت سالیانه در قالب هزینه‌های خدماتی دریافت و وصول می شود.
بر اساس این گزارش خودروی ورود موقت فقط شامل خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی سی و ارزش بیش از 40 هزار یورو می شود و از ورود هر گونه خودرو جهت اخذ پلاک موقت بدون داشتن این شرایط جلوگیری بعمل می آید.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/721352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

آیین تکریم دو چهره ماندگار عرصه ستایشگری اهل‌بیت (ع) در قم برگزار شد

روزنامه‌های قم امروز شنبه 30 فروردین 1404

بازگشت ارز قاچاق به چرخه تولید در قم

نمایشگاه خودرو زمینه ساز حضور سرمایه گذاران در قم می شود / ظرفیت بالایی برای صنعت قطعه سازی داریم

انتقال 199 زندانی افغانستانی به کشورشان

دبیر شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور 8 برابر شده است!

هوای قم گرم‌تر می‌شود

مدافع اینتر از بایرن مونیخ عذرخواهی کرد

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند

جیمی کاراگر: تاتنهام به سندروم تن‌هاخ دچار شده است!

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین

پارسا فلاح به تیم بسکتبال کالج اوکلاهما استیت پیوست

مثلث آتشین فوتبال اروپا

خطر از بیخ گوش مدافع سپاهان گذشت

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی غیرمجاز را اعلام کرد

ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

ماهواره ناهید 2 تا دو ماه آینده پرتاب می‌شود

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

مصدومیت 13 نفر درپی آتش سوزی یک مجتمع اقامتی در قم + جزییات حادثه

2762 میلیارد تومان جریمه رانندگی در نوروز!

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

نصف بازیکنان استقلال با خداحافظی هواداران را خوشحال کنند!

درگذشت شاگرد سابق برانکو بر اثر تصادف در کرواسی!

رکورد مهمی که پرسپولیس از دست داد

پاسخ سفت و محکمی که بیرانوند می‌دهد

کدام قانون داد کارتال را در آورد

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

نیمار یک ماه خانه‌نشین شد

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان در روز شنبه 30 فروردین 1404

لاغری شیشه‌ای! پشت پرده مصرف قرص‌های پرطرفدار

سلیمی نمین: پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

گزارش "اعتماد" از تنبیه بدنی 13 دانش‌آموز در سنندج

عکس/ آتش‌سوزی مجتمع اقامتی در خیابان انقلاب قم

طاهرزاده: مدیران پرسپولیس بازیکنان تاریخ مصرف گذشته را به خدمت گرفته‌اند

چهارصدمین گل لیگ به تور پرسپولیس چسبید!

شافعی: تفکرات کارتال به درد پرسپولیس نمی‌خورد

شایان مصلح مرد همه فن حریف ذوب‌آهن!

آنچلوتی قصد کناره‌گیری ندارد

شایع‌ترین عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

وزیر خارجه ایتالیا: رم میزبان گفت‌وگوهای سطح بالا برای تسهیل یک راه‌حل مثبت خواهد بود

روایت خبرنگار اعزامی صداوسیما از جزئیات و زمان آغاز دور دوم مذاکرات

روایت شنیده‌نشده از عقد اخوت سردار حجازی با سردار سلیمانی و سیدحسن نصرالله

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی