تاکید بر تدوین سند جامع فرهنگی در نشست معاونان فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد کشور
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه مناطق آزاد کشور، بر اهمیت استمرار در مسیر فعالیتهای فرهنگی تاکید داشت.
به گزارش روابط عمومی واموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، مهدی مزینانی در نشستی که با حضور مدیران فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، مشاور گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، معاونان و مدیران فرهنگی ، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش، مشاور دبیر و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و معاونان حوزه های فرهنگی، اجتماعی وگردشگری مناطق آزاد کشور در مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد اظهار داشت: با توجه به لزوم ریل گذاری در مسیر فرهنگی، اجتماعی وگردشگری مناطق آزاد و رویکرد دولت وفاق وهمدلی ، تدوین یک مسیر اصولی برای این سه حوزه مهم ضروری است. از این رواقدامات خود را برای تهیه وتدوین سند راهبری فرهنگی، اجتماعی وگردشگری مناطق آزاد با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز کردیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور با تأکید بر نگاه ملی به برنامههای فرهنگی مناطق آزاد تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم تصمیماتی که در این حوزه گرفته میشود، تأثیر مستقیم بر زندگی بومیان و ساکنان این مناطق دارد. بنابراین تدوین این سند باید با نهایت دقت و انسجام همراه باشد تا به رشد فرهنگی واقعی در این مناطق بیانجامد.
در ادامه، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، با اشاره به اولویتهای فرهنگی تیم مدیریتی جزیره کیش گفت: در چند ماه گذشته، تمرکز ویژهای بر سیاستگذاری های حوزه فرهنگی با بهره گیری حداکثری از زیرساختها و ظرفیتهای موجود در چارچوب قوانین و اسناد بالادستی، بهویژه ماده 65 احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، صورت گرفته است.
مسعود رهبری درادامه افزود: بر اساس این قانون، بخشی از اختیارات نهادهای دولتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی به مدیران مناطق آزاد تفویض شده است. از این ظرفیت میتوان برای توسعه متوازن فرهنگی، تقویت دیپلماسی فرهنگی، افزایش نشاط اجتماعی و پویایی فرهنگی بهره برد. گامهایی که امروز و در آینده نزدیک برداشته میشود، میتواند به نقطه عطفی در حکمرانی فرهنگی مناطق آزاد تبدیل شود.
وی ادامه داد: این اقدامات باید از یک سو زمینهساز گفتوگو، ارتقاء حقوق شهروندی و تثبیت بسترهای حقوقی برای جامعهای پویا باشد، و از سوی دیگر پاسخی مؤثر به دغدغهها و نگرانیهای اقشار مختلف درباره وضعیت فرهنگی این مناطق، در چارچوب قانون و ضوابط مصوب کشور ارائه دهد.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز در بخش پایانی نشست، با اشاره به شرایط خاص مناطق آزاد و ضرورت توجه ویژه به موضوعات فرهنگی، اجتماعی و گردشگری گفت: امید است برگزاری این نشست بتواند گامی مؤثر برای رشد مناطق آزاد باشد. چرا که این مناطق به دلیل شرایط خاص، نیازمند نگاه دقیقتر و برنامهریزی جدیتری در این سه حوزه هستند.
وی با اشاره به ساختار مناطق آزاد توضیح داد: معاونتهای فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد در اصل از یازده بخش تخصصی تشکیل شده و به همین دلیل نیازمند سندی جامع است که بتواند تمام بخشها را به صورت یکپارچه هدایت کند. ایجاد این سند، راه را برای چابکسازی ساختار و بازگشت به فلسفه اصلی مناطق آزاد، یعنی کاهش بروکراسی، هموار خواهد کرد.
حسنلو درپایان تأکید کرد: اگر نتوانیم روندها و فرآیندها را از پیچیدگیهای زائد پاک کنیم، مناطق آزاد هیچ تفاوتی با سایر مناطق کشور نخواهند داشت. تدوین سند جامع فرهنگی میتواند نه تنها به حل این مشکلات کمک کند، بلکه تأثیرگذاری واقعی مناطق آزاد را نیز در سطح ملی تقویت خواهد کرد.
-
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۹:۵۷
-
۶ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/724521/