عصر قم

آخرين مطالب

توضیحات وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا اقتصادی

توضیحات وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / بنابر اعلام وزارت بهداشت؛ هر سال به طور معمول دو پیک آنفلوآنزا را در کشور تجربه می‌کنیم؛ پیک اول در ماه‌های آذر و دی و پیک دوم هم در روز‌های منتهی به فروردین ماه؛ اکنون نیز به اذعان مسوولان 30درصد عفونت‌های تنفسی کشور مربوط به آنفلوآنزاست و در عین حال هم گفته می‌شود که تقریبا سیر نزولی موج اول آن آغاز شده است.
در این مقطع زمانی در پیک آنفلوآنزای فصلی H 1 N 1 قرار داریم و هرچند به اذعان معاون بهداشت وزارت بهداشت «سیر نزولی بیماری تقریبا شروع شده»، اما همچنان خطر آن برای تمام گروه‌های سنی وجود دارد؛ هشدار متخصصان نیز بیشتر متوجه سالمندان، کودکان و بیماران زمینه‌ای است و بر ضرورت رعایت موارد بهداشتی تاکید دارند.
آنفلوآنزا؛ همچنان در صدر عفونت‌های تنفسی
در مجموع آنفلوآنزا همچنان در صدر عفونت‌های تنفسی در گردش در کشور است و البته به اذعان مسوولان وزارت بهداشت، شدت این بیماری در شهر‌های مختلف کشور، متفاوت است. پس از آنفلوآنزا نیز RSV‌ها (ویروس سینسیشیال تنفسی) در جایگاه دوم و بعد از آن هم سرماخوردگی و کرونا در جایگاه‌های بعدی قرار دارند و گفته می‌شود سهم کرونا از این عفونت‌های تنفسی حدود 2 تا 3 درصد است.

به اذعان متخصصان، شرایط محیطی فصل سرد سال برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی مطلوب است و بر همین اساس هم بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌های تنفسی در فصول پاییز و زمستان اتفاق می‌افتند. عوامل متعددی نیز می‌توانند سبب بیماری‌های تنفسی شوند؛ در این میان ویروس‌ها و باکتری‌ها به عنوان عوامل بیماری‌های تنفسی شناخته می‌شوند و می‌توانند سبب ابتلا به این بیماری‌ها شوند.
بر همین اساس هم در فصول سرد سال با اپیدمی آنفلوآنز به ویژه آنفلوآنزای فصلی در سطح جهانی رو‌به‌رو هستیم و طبیعی است که این روز‌ها شیوع آنفلوآنزای H 1 N 1 در ایران و برخی کشور‌ها نیز زیاد است؛ همچنین برخی کشور‌ها با آنفلوآنزای تیپ B و H 1 N 5 مواجه هستند.
به اذعان مسوولان وزارت بهداشت، برای امسال، رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور حاکی از آن است که میزان این بیماری‌ها از اوایل آذر ماه افزایش یافته است. الگوی کنونی ابتلا به آنفلوآنزا نیز شبیه به دوران پیش از پاندمی کرونا شده و در این میان رفتار انسان‌ها نیز شبیه به دوران پیش از پاندمی کرونا است؛ به طوری که مسائلی مانند پوشش ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی را که در روز‌های کرونایی تجربه می‌کردند، اغلب کنار گذاشته و به زندگی عادی بازگشته‌اند.
در مجموع به اذعان دکتر قباد مرادی – سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، علاوه بر افزایش مراجعات سرپایی به دلیل آنفلوآنزا از آذرماه تاکنون، تقریبا 40 درصد افرادی که در مراکز درمانی به دلیل عفونت‌های تنفسی بستری شده‌اند نیز به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا بوده است.
خطر آنفلوآنزا برای تمام گروه‌های سنی
از طرفی هم متخصصان همواره تاکید دارند که تمام گروه‌های سنی در معرض ابتلا به آنفلوآنزا هستند؛ اما قاعدتا علائم این بیماری در سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، زنان باردار و ... می‌تواند شدیدتر باشد و این افراد جزو گروه‌های پرخطر آنفلوآنزا محسوب می‌شوند؛ بنابراین گروه‌های پرخطر به ویژه مبتلایان به بیماری‌های مزمن لازم است مراعات بیشتری داشته باشند.
در همین راستا نیز در فصول سرد سال که با افزایش بیماری‌های تنفسی و شیوع آنفلوآنزا مواجه هستیم، توصیه می‌شود افراد از حضور بی‌مورد در مکان‌های با جمعیت زیاد خودداری کنند. همچنین بر استفاده از پوشش ماسک و شست‌وشوی مرتب دست‌ها بسیار تاکید می‌شود. تهویه مناسب هوا در ادارات و به ویژه مدارس و دانشگاه‌ها هم بسیار ضروری است و به مبتلایان آنفلوآنزا نیز توصیه می‌شود تا زمان بهبودی در خانه بمانند و پس از بهبودی، در محل کار یا تحصیل خود حاضر شوند.
توصیه تزریق واکسن برای گروه‌های پرخطر
و، اما واکسیناسیون آنفلوآنزا؛ به اذعان دکتر مرادی – سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور و مهر ماه است، اما برخی از متخصصان بیماری‌های عفونی توصیه می‌کنند که گروه‌های پرخطر بیماری آنفلوآنزا در صورت در دسترس بودن واکسن این بیماری، نسبت به تزریق آن در فصل سرد سال اقدام کنند. بر اساس منابع علمی، آخرین فرصت تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر آذر ماه است، اما تزریق واکسن کرونا برای گروه‌های پرخطر در این روز‌ها که شاهد شیوع این بیماری هستیم نیز به شرط اینکه در زمان تزریق، مبتلا به این بیماری نباشند، توصیه می‌شود.
واکسن در دسترس است
اما سوال آن است که واکسن آنفلوآنزا در این بازه زمانی در دسترس است؟ دکتر علی پیرصالحی – رییس سازمان غذا و دارو چندی پیش در این باره توضیح داد و گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا همزمان با شروع فصل این بیماری یعنی شهریور و مهر ماه است. بر همین اساس نیز عمده برنامه‌ریزی برای تولید و واردات واکسن برای همین ماه‌هاست.
او در عین حال با اشاره به نیمه عمر یک ساله واکسن‌های آنفلوآنزا نیز گفت: امسال هم طبق روال معمول سفارش‌ها صورت گرفت و مصرف شد. اکنون و در این فصل نیز برای مصرف باید سفارش‌گذاری شود. البته چندان نمی‌توان تعداد بالا سفارش داد و سفارش‌های کوچک انجام و وارد می‌شود؛ بنابراین سفارش‌هایی انجام شده که وارد داروخانه‌ها شده و در دسترس است؛ هرچند که ممکن است به دلیل سفارش‌های کوچک، امکان توزیع در همه داروخانه‌ها نباشد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/690874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین املاک واقع در مسیر خیابان 45 متری شهید آیت الله آل هاشم تملک شد

پل شهید هاشمی اهواز مسدود شد

پاسخ آیت‌الله جوادی آملی به سوالی درباره مانع بودن جوهر خودکار در وضو

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

اشعاری که در آن نام مولا علی (ع) استفاده شده است

وز تو جهان پر است و جهان از تو بی خبر

جریمه 12 میلیارد و 351 میلیون ریالی قاچاقچیان پارچه در قم

نهمین یادواره شهدای مدافع حرم در قم برگزار می‌شود

استاد دانشگاه ادیان و مذاهب قم: اعتکاف را تشریفاتی نکنیم

برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در مساجد و محلات قم + عکس

تعطیلی ادارات و بانکهای قم فردا پنجشنبه 27 دی 1403 به دلیل آلودگی هوا شدید

ایران جزو چند کشور اول دنیا در مصرف آنتی‌بیوتیک

استفاده سخنگوی دولت از کلمه «هفتک» بجای «تیک»

وزیر علوم: تلاش داریم عوامل و مشکلاتی که باعث مهاجرت نخبگان می‌شود را کاهش دهیم

کلاهبرداری‌های جدید در بازار ریجستری گوشی‌های موبایل

اخاذی پسر 13 ساله از دانش‌آموزان در شبکه شاد

بلایی که آلودگی هوا بر سر مغزمان می‌آورد

سکه‌های قاچاق شده از ایران در حراج نیویورک فروخته شد

برنامه‌های دولت در حوزه مهاجرت معکوس

مشاهده 3 قلاده یوزپلنگ آسیایی در توران

آمار وحشتناک از پوسیدگی دندان در ایران

خرید خدمت سربازی منتفی است

نشاط‌ آوری را به‌ صورت جمعی و مشارکتی ایجاد کنیم/ ورزش‌ های باستانی سلامت را تامین و تضمین می‌کند

تئو: باورم نمی‌شود از مالدینی جلو زدم!

رئال: حتی وینیسیوس هم فروشی است!

اعلام زمان نشست خبری کارترون و باقری

مدیر ورزشگاه آزادی: آماده میزبانی از بازی استقلال و شمس‌آذر هستیم

جزئیات جدید درباره زندگی عاشقانه گواردیولا!

دومین شوک بزرگ به دورتموند وارد شد

بیفوما: جاه‌طلب هستم و می‌خواهم در آسیا بازی کنم

امباپه دوباره به پی‌اس‌جی باخت!

لحظه به لحظه با نقل و انتقالات ایران

عزت‌اللهی: می‌خواهیم همه جام‌ها را به دست بیاوریم

ادامه واکنش‌ها از هدیه جنجالی برنامه تلویزیونی به هادی عامل

غیبت 5 بازیکن سپاهان در سوپرجام قطعی شد

غیبت ایرانی‌ها در تیم منتخب سال 2024 آسیا

اعتراف سعودی‌ها به ضرر 400 میلیون یورویی از نیمار

بازدید نمایندگان AFC از آزادی و ابهام در بازگشت میزبانی به ایران

کمبود آهن دارید؟/ با این مواد غذایی خوشمزه جبران کنید

پیشگیری از ابتلا به بیماری HPV؛ غربالگری یا تزریق واکسن؟

ویروس‌ها باعث مقاوم شدن بدن می‌شود

ماست و ترشی را در ظرف فلزی نگهداریم یا نه؟

آرد سفید عمر را کم می‌کند

فواید بی‌نظیر سرکه سیب؛ از کاهش وزن تا کنترل دیابت

کم مصرفی دارو در دیابت و فشارخون / ایران جزو چند کشور اول دنیا در مصرف آنتی‌بیوتیک

پیام آیت الله نوری همدانی به اختتامیه دهمین دوره جایزه جهانی اربعین

آیت الله احمد مبلغی: اربعین حسینی پر از وحدت و مبارزه با ظلم است

توصیه‌های آیت اللّه فقیهی به جاماندگان از مراسم معنوی اعتکاف

مسدود شدن پل سردار هاشمی اهواز به مدت 3 روز

در سوگ رضا قلاجوری؛ شاعری که ستاینده زندگی و عشق بود