عصر قم

آخرين مطالب

آیت‌الله نوری‌همدانی: امام سجاد اسلام را از انحراف جدا کردند اقتصادی

آیت‌الله نوری‌همدانی: امام سجاد اسلام را از انحراف جدا کردند
  بزرگنمايي:

عصر قم - چهاردهمین کنگره بین المللی امام سجاد علیه السلام با پیام آیت الله العظمی نوری همدانی در بندرعباس آغاز به کار کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، آیت‌الله ‌حسین نوری‌همدانی در پیامی به چهاردهمین کنگره بین المللی امام سجاد (ع‌) اظهار داشت: یکی از دوران مهم تاریخی حوادث زندگی حضرت علی بن الحسین (علیه السلام) است.
اگر چه چهره درخشان و ممتاز امام سجاد (ع) توسط برخی از دوستان ناآگاه و دشمنان آگاه تحریف شده و آن حضرت را به عنوان چهره‌ای پیوسته بیمار و دور از مسائل سیاسی معرفی کرده‌اند، اما به گواه تاریخ یکی از نقاط روشن زندگانی حضرت سازش‌ناپذیر در مقابل حکام ستمگر بود که خطبه‌های آن حضرت در کوفه و شام خود دلیلی روشن بر این مدعاست.
افشاگری ظلم و جنایت حکومت اموی و مهم‌تر از آن معرفی خاندان پیامبر (ع) به عنوان هدایتگران راستین، سبب بیداری مردم کوفه و شام گردید. اگر چه آن حضرت در بدترین شرایط زمانی می‌زیست و از سوی حاکمان جور، زیر شدیدترین فشارها به سر می‌برد، اما در گسترش ایمان و احیای اسلام ناب محمدی و سیره جد بزرگوارش منحصر به فرد بود، هر چند حاکمان وقت مستبدانه و ریزبینانه مراقب تحرکات امام بزرگوار بودند و اجازه اصلاح را نمی‌دادند.
بسیاری از دانشمندان و محققان مسلمان، عصر امام سجاد (ع) را به لحاظ سیاسی و فرهنگی، تاریک‌ترین عصرها می‌دانند و از آن، به دوره سقوط فرهنگ اسلام یاد می‌کنند. در آن دوران علاوه بر شکنجه، کشتار و اختناق، ارزش‌های اسلامی نیز به نازل‌ترین حد خود رسیده بود و تنها نامی از اسلام باقی مانده بود، که آن هم به جهت کسب قدرت و جلب نان، نام برده می‌شد و کسی را رغبت بر دانستن دستورات اسلام نبود.
امام سجاد (ع) درباره وضع خود می‌فرماید: روزگار ما در میان قوم خود، چون روزگار بنی اسرائیل در میان فرعونیان است که پسران را می‌کشتند و دختران را زنده به گور می‌کردند. امروز وضع بر ما به قدری تنگ و دشوار است که مردم به سبب ناسزاگویی به بزرگ و سالار ما، بر فراز منبرها به دشمنان ما تقرب می‌جویند.
امام سجاد (ع) تلاش کردند تا اسلام را از انحراف جدا کنند و از دعا که تا آن زمان تنها وسیله‌ای برای ارتباط با خداوند سبحان شناخت می‌شد، به عنوان بهترین وسیله برای مبارزه با انحرافات و بدعت‌های دستگاه اموی استفاده نمود و بسیاری از معارف ناب را در این قالب به جامعه اسلامی و شفیتگان حقیقت آموخت، به طوری که صحیفه سجادیه یادگار آن دوران می‌باشد.
اگر چه عدالت و برابری یکی از ارکان مهم اسلام است، اما در دوران امامت آن حضرت تبعیض و بی عدالتی شدیدی توسط حاکمان اموی بر جامعه اسلامی تحمیل شده بود، رساله حقوق امام سجاد یکی از نمونه‌های بسیار مهم در احیا ارزش‌های اسلام و نمود عدالت‌گرایی و اهتمام به مساوات و برابری و بر حذر داشتن مردم از تعدی و تجاوز به حقوق هم‌نوعان است
ایشان در این رساله حاکمیت را موظف می‌داند عدالت‌پیشه کرده‌، همچون پدری مهربان و خیرخواه، پوینده خیر عمومی برای همه مردم باشد. در این انگاره، نظام حاکمیتی نه فقط برای دوستانش، بلکه برای همگان باید خیرخواه باشد و نه قیّم‌مآب، بلکه دلسوزانه و پدرانه در خدمت مردم باشد و از بی عدالتی و تبعیض و ضایعه شدن حق محرومان جلوگیری کند.
در پایان لازم می‌دانم از همه دست‌اندرکاران این همایش محترم، خصوصاً نماینده محترم ولی فقیه در استان هرمزگان که با همت بلند در طی این سال‌ها نسبت به این موضوع را پی گرفتند تشکر نمایم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.
انتهای پیام/864/.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/697614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنگره بین‌المللی "اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای" در افغانستان برگزار شد

آیت الله اراکی: فقه نظام یکی از مهمترین وظایف حوزه‌های علمیه است

بعثت انقلاب | مصاحبه اختصاصی خبرگزاری رسا با آیت الله علما

ببینید| شرح حدیث اخلاق از حضرت سجاد (ع) توسط حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

چاپ دو کتاب از مجموعه «یک‌پرسش علمی»

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

شعر خوانی زیبای حسین پناهی

کتاب زندگینامه بیتا فرهی به چاپ دوم رسید

احیای هویت تاریخی قم با الزام کاربرد نمای آجری

جزئیات برگزاری همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم در قم

محکومیت 52 میلیارد ریالی برای قاچاقچیان موتورسیکلت در قم

تحولات بخش کشاورزی قم پس از انقلاب؛ تبدیل شدن به بارانداز و قطب‌ دام کشور

همایش بین‌المللی «تفسیر تسنیم» در قم برگزار می شود

سال آینده عوارضی تهران-قم منتقل می‌شود

تعطیلی مدارس قم فردا چهارشنبه 17 بهمن 1403 (به دلیل افزایش آلودگی هوای قم)

نشست مشترک مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز پژوهش‌ها در قم

آیا مدارس قم فردا چهارشنبه 17 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات و مدارس قم چهارشنبه 17 بهمن 1403

جزئیات قتل عام هولناک 2 خانواده؛ مردی که زن و بچه‌هایش را کشت

پاسخ چمران به پرسشی درباره ناز کردن چینی‌ها در تحویل واگن‌

دستگیری قاتل بعد از 13 سال

فیلمی از تعقیب و گریز پلیس و سارق

قتل هولناک خاله توسط پسر معتاد

تشکیل پرونده اقدام خلاف عرف 2 بازیگر در جشنواره فیلم فجر

دستگیری عاملان نزاع دسته جمعی در پارک پرواز

اخاذی 3 میلیاردی از 31 بیمار؛ کلاهبردار دستگیر شد

تعقیب و توقیف خودروی شوتی در محور زاهدان _ بم

قاچاقچی موتورسیکلت در قم 52 میلیارد ریال جریمه شد

آسمان ابری همراه با وزش ملایم باد در قم

جشن بزرگ علمداران انقلاب به مناسبت روز جانباز در بیجار برگزار شد

تکریم و تجلیل استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از جانبازان سرافراز نخاعی

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با سه تن از جانبازان سرافراز شهرستان سمنان دیدار و گفت و گو کرد.

آیین تکریم و تجلیل از جانبازان معزز قطع نخاعی آسایشگاه بقیه الله (عج) انجام شد

یک تیم از هفته نوزدهم لیگ برتر محروم شد!

مدیر زنان پرسپولیس: استاندارد ما مثل آقایان است

پرسپولیس بعد از بازی الهلال در ریاض می‌ماند

مدیرعامل استقلال راهی امارات شد

عباسی: یحیی به من لطف داشت اما الان روبروی او هستم

حلالی: باید بیرانوند را تشویق می‌کردید

بیانیه اعتراضی رئال به‌خاطر یامال بود!

الهلال مقابل پرسپولیس آبی پوش شد

سردار از لیست خط خورد!

سعید عزت منتظر تکرار بازی با النصر

الشرطه از استقلال به فیفا شکایت کرد

افزایش جهانیِ تشخیص سرطان ریه در افراد غیرسیگاری

گیاهی فوق‌العاده برای پاکسازی کبد

آنچه از روکش دندان و انواع آن باید بدانید

نکات مهم تغذیه‌ای برای مبتلا نشدن به این بیماری های کشنده

ویتامین‌هایی که شوره سر را کنترل می‌کنند

حمله تند آیت‌الله شب‌زنده‌دار به دست دادن بازیگران در جشنواره: شبه فحشاست، خجالت‌زده‌ام

انتقاد تند آیت‌الله شب زنده‌دار از حواشی جشنواره فجر: وزیر ارشاد باید اعتراض می‌کرد و جلسه را ترک می‌نمود