همایش بینالمللی تفسیر تسنیم برگزار میشود
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - فارس / رئیس دبیرخانه همایش تفسیر تسنیم از برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم با حضور آیتالله عبدالله جوادی آملی خبر داد.
ابوالقاسم مقیمی حاجی، رئیس دبیرخانه همایش بینالمللی تفسیر تسنیم عنوان کرد: بر اساس برنامهریزیها آیین رونمایی از تفسیر ارزشمند تسنیم در تاریخ ششم اسفندماه برگزار خواهد شد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه پیرامون شخصیت آیتالله العظمی جوادی آملی، تاریخ و سیر نگارش و چاپ تفسیر تسنیم، شاخصهای آن و آیین رونمایی از این اثر نفیس قرآنی، با اشاره به اینکه حضرت آیت الله جوادی آملی از تحصیلکردگان حوزه علمیه تهران و حوزه قم هستند، گفت: ایشان در تهران از علمای بزرگی همچون محمدتقی آملی، شهرانی، فاضل تونی و محیالدین الهی قمشهای (رحمهمالله) بهره بردهاند.
مقیمی حاجی افزود: حضرت استاد جوادی آملی تحصیلات عالیهشان را در محضر اساتیدی همچون آیتالله العظمی بروجردی، علامه طباطبایی، حضرت امام خمینی و آیات عظام محقق داماد و میرزاهاشم آملی در شهر مقدس قم گذراندهاند.
رئیس دبیرخانه همایش تفسیر تسنیم با بیان اینکه شخصیت ویژه و جامعیت علمی حضرت آیتالله جوادی آملی در فقه و اصول و فلسفه و عرفان و تفسیر سبب شد که بُعد مباحث قرآنی ایشان در تفسیر تسنیم خود را نشان بدهد، افزود: این تفسیر با نگاه و رویکردی جامع به آیات قرآن کریم از سوی استاد بیان و نگاشته شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: به تبع شخصیت جامع حضرت استاد جوادی آملی، تفسیر تسنیم نیز سعی کرده به کشف معانی و آموزههای قرآن و ژرفای عمیق مفاهیم قرآنی با رویکردی جامع بپردازد، آنها را کنکاش و جستجو کند و به تشنگان معرفت عرضه نماید.
مقیمی حاجی با اشاره به اینکه آیتالله جوادی آملی تدریس تفسیر ترتیبی خود را از سال 1361 آغاز کردند، افزود: نگارش تفسیر موضوعی ایشان مربوط به قبل از این تاریخ است که به مرور نسبت به انتشار آن اقدام فرمودند.
وی با اشاره به استمرار دروس تفسیر حضرت استاد جوادی آملی در طی چهار دهه گفت: کلاسهای استاد ادامه پیدا کرد تا پایان سال 1399 که دوره تدریس تفسیر ایشان به سرانجام رسید. لذا دروس تفسیر آیتالله جوادی آملی از سال 1361 تا 1399 به صورت یک درس مستمر ادامه داشته است.م
عاون پژوهش حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: طی چهار دهه گذشته، در کنار زحماتی که آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیتالله العظمی سبحانی و بزرگان دیگر کشیدهاند، یکی از استوانهها و پایههای بار تفسیر قرآن در حوزه علمیه بویژه در بُعد آموزشی آن برعهده حضرت آیتالله جوادی آملی بوده است.
مقیمی حاجی عنوان کرد: در طول این مدت، کسانی که علاقمند بودند در کنار رشتههای دیگر به درس تفسیر بپردازند بویژه کسانی که به صورت تخصصی وارد عرصه تفسیر میشدند، از دروس تفسیر حضرت استاد جوادی آملی بهرههای فراوان بردند.
وی با اشاره به اینکه انتشار اولین جلد از مجلدات تفسیر تسنیم از سال 1375 آغاز و آخرین جلد آن در سال 1403 به پایان رسید، گفت: تفسیر تسنیم محصول تدریسهای حضرت آیتالله جوادی آملی و حوزه علمیه است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه عنوان کرد: مشارکت طلاب که موجب استمرار دروس استاد طی چهار دهه شد و همچنین همکاری فضلا و محققان در موسسه اسراء در نهاییسازی و به انتشار رساندن تفسیر تسنیم موجب شد که این تفسیر به مرور به حد بلوغ لازم خودش برسد.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۵:۵۵
-
۴ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/697736/