عصر قم

آخرين مطالب

5 دلیل که نباید غذا را بیرون از یخچال نگه دارید اقتصادی

5 دلیل که نباید غذا را بیرون از یخچال نگه دارید
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین /اگر سلامت خود و خانواده‌تان برایتان اهمیت دارد، غذای تازه پخته‌شده را بیشتر از 2 ساعت بیرون از یخچال نگه ندارید.
خیلی از افراد، غذای تازه پخته‌شده را ساعت‌ها بیرون از یخچال نگه می‌دارند و استدلال‌شان هم این است که "تا الان که اتفاق بدی برایمان نیفتاده است." اما موضوع این است که به قول قدیمی‌ها اتفاق یک بار می‌افتد و ممکن است در بدترین وجه ممکن هم بیفتد.
بنابر گزارش همشهری آنلاین، واقعیت این است که نگهداری غذا بیرون از یخچال به مدت طولانی می‌تواند خطرات جدی برای سلامت داشته باشد. این کار به خصوص در مورد غذاهایی که حاوی مواد فاسدشدنی هستند، خیلی خطرناک است. مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، غذاهای حاوی تخم‌مرغ، لبنیات و حتی برنج پخته‌شده که خیلی‌ها آن را بی‌خطر می‌دانند. در ساعت‌هایی که غذا بیرون از یخچال می‌ماند، به باکتری‌های مضر این فرصت را می‌دهد که به سرعت در آن رشد کنند و تنها طی چند ساعت، احتمال مسمومیت غذا را بالا ببرند.
باکتری هایی که 2 ساعته خطرآفرین می‌شوند
اگر دقیق بدانید که چه فعل و انفعالاتی در غذایی که بیرون از یخچال مانده، رخ می‌دهد، هیچ وقت غذاها را بیرون از یخچال رها نمی‌کنید یا به آن غذا لب نمی‌زنید.
غذاهایی که در دمای بین 4 تا 60 درجه سانتی‌گراد (دمای اتاق) نگهداری می‌شوند، در معرض رشد سریع باکتری‌های مضر مانند سالمونلا و ... قرار می‌گیرند. این باکتری‌ها می‌توانند در عرض 2 ساعت به سطح خطرناکی برسند و باعث مسمومیت غذایی شوند.
بعضی از باکتری‌ها سم‌هایی تولید می‌کنند که حتی با گرم کردن مجدد غذا هم از بین نمی‌روند. چون این سموم مقاوم به حرارت هستند و می‌توانند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شدید شوند و حتی خطر مرگ را در پی دارند.
یک موضوع مهم این است که چربی‌های موجود در غذا در دمای خانه/آشپرخانه می‌توانند اکسید شوند و باعث ایجاد طعم و بوی نامطبوع شوند. همچنین مواد مغذی غذاها مانند ویتامین‌ها ممکن است از بین بروند. درضمن در غذای مرطوب و گرم، کپک‌ها می‌توانند به سرعت رشد کنند و سموم خطرناکی تولید کنند که برای سلامت مضر است.
غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات و غذاهای با رطوبت بالا مثل برنج پخته و خورش‌ها و حتی غذایی مثل ماکارونی بسیار مستعد فاسد شدن هستند و اگر بیرون از یخچال بمانند، خیلی خطرناک‌ترند.
کودکان، سالمندان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف، بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار دارند و ممکن است عوارض شدیدتری را تجربه کنند.
راه‌های درستِ نگهداری غذا
درست است که غذای تازه‌پخته‌شده کاملا تازه است اما تازگی آن چیزی از فسادپذیر بونش کم نمی‌کند. بنابراین بهتر است راه‌های نگهداری درست آنها را بدانیم و رعایت کنیم. مثلا غذای تازه پخته‌شده را فقط تا 2 ساعت می‌توانید بیرون از یخچال نگه دارید. بعد از آن حتما باید آن را در یخچال بگذارید. اگر غذا داغ است و نمی‌خواهید با حرارت بالا در یخچال بگذارید، می‌توانید آن را در چند ظرف کوچک‌ بریزید تا سریع‌تر خنک شود.
غذا را در ظرف‌های دردار و تمیز نگهداری کنید تا از آلودگی آنها جلوگیری شود.غذا را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید تا باکتری‌های احتمالی موجود در آن از بین بروند. حتی اگر غذا داخل یخچال نگهداری شود، بهتر است 3 تا 4 روزه مصرف شود. برای غذاهای حساس‌تر و فسادپذیرتر مثل گوشت و مرغ این زمان باید کوتاه‌تر باشد.
پس چرا ما مریض نمی‌شویم؟
خیلی‌ها می‌گویند ما همیشه غذای تازه پخته‌شده را ساعت‌ها بیرون از یخچال نگه می‌داریم اما تا الان عارضه و خطری ما را تهدید نکرده است. به این افراد باید توضیح داد که این موضوع لزوماً به این معنی نیست که این کار بی‌خطر است. موضوع این است که بعضی از افراد سیستم ایمنی قوی‌تری دارند و ممکن است در مواجهه با مقدار کمی باکتری یا سموم، علائم شدیدی نشان ندهند. این باعث می‌شود که آنها تصور کنند مشکلی در بیرون نگه داشتن غذا از یخچال وجود ندارد. علاوه بر این، ممکن است شما همان روز دچار بیماری نشوید، اما این عادت می‌تواند در بلندمدت خطرناک و آسیب‌زا باشد.
درضمن برای اینکه فرد دچار مسمومیت غذایی شود، باید مقدار مشخصی از باکتری یا سموم وارد بدنش شود. اگر تعداد باکتری‌ها یا میزان سموم در غذا کم باشد، ممکن است فرد بیمار نشود. اما این موضوع قابل پیش‌بینی نیست و هر بار که غذا بیرون از یخچال می‌ماند، خطر افزایش پیدا می‌کند.
نکته دیگر در این ارتباط این است که اگر غذا در حین پخت به خوبی حرارت دیده باشد و مواد اولیه آن تازه و سالم باشند، احتمال آلودگی اولیه با باکتری‌های مضر کمتر است. در این حالت حتی اگر غذا چند ساعت بیرون از یخچال بماند، ممکن است تعداد باکتری‌ها به حدی نرسد که باعث مسمومیت غذایی شود. اما این موضوع همیشه قابل پیش‌بینی نیست.
شرایط محیطی هم خیلی اهمیت دارد؛ اگر هوا خنک باشد، رشد باکتری‌ها کندتر می‌شود و غذا دیرتر فاسد می‌شود. اما در هوای گرم و مرطوب - مثلاً تابستان - باکتری‌ها به سرعت تکثیر می‌شوند و خطر مسمومیت غذایی افزایش پیدا می‌کند.
بنابراین حتی اگر ساعت‌ها غذایتان را بیرون از یخچال نگه می‌دارید و تا الان دچار مسمومیت و هر عارضه دیگری نشده‌اید، به معنای ایمن بودنِ این کار نیست. یادتان باشد اتفاق یک بار می‌افتد. به خصوص اگر کودک در خانه دارید.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/704643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیکر دو مفقودی حادثه سقوط بهمن در کردستان پیدا شد

زمان شروع ماه رمضان در این کشورها اعلام شد

دفتر رهبر انقلاب: یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

بدون تعارف با رئیس دستگاه قضا و دیدار بی‌واسطه‌اش با مردم ارومیه

بیش از 4 هزار تخت اقامتی و هتلی در خدمت جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار  در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

اختتامیه نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزار شد

استفاده از ابزار هنری نقش مهمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد

ملوان برای دربی شمال ریکاوری کرد

تقدیم پیروزی مهم ذوب‌آهن به خانواده بازیکنان

بارسلونا به هدفش رسید؛ روکه در پالمیراس!

پیام زیبای سروش رفیعی به استقلالی‌ها

رکورد خاص ربیعی؛ 200 امتیاز لیگ برتری

پاس گل سردار آزمون؛ گل دوم شباب الاهلی به بنی یاس

ترکیب پرستاره النصر پیش از دیدار با استقلال

دلیل بهانه جویی رونالدو برای نیامدن به ایران

پاکدل: پیروزی دربی همیشه برایم شیرین است

خلاصه بازی شباب الاهلی 2 - بنی یاس 0

توسعه و نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی کیش با حضور معاون اجرایی رییس جمهور

بارداری و روزه داری/ مادران باردار از چندماهگی جنین می‌توانند روزه بگیرند؟

هدفون‌های نویزگیر به شنوایی ما آسیب می‌زنند؟

کاهش کلسترول خون با مصرف این نوع چای

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

چاپ کتابی برای درک معنای پارسی‌بودن

احتمال بارش برف در ارتفاعات

واژگونی خودروی پژو حامل اتباع غیرمجاز حادثه آفرید

این محصولات غذایی غیرمجاز را نخرید

وقوع بهمن در کردستان؛ 6 کوهنورد مفقود شدند

آماده‌باش هلال‌ احمر؛ سامانه بارشی جدید در راه است

آیت‌الله سیستانی روز یکشنبه را اول رمضان اعلام کرد

دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای نجات کوهنوردان مفقود شده

یوفا هم داور جنجالی انگلیس را محروم کرد

نایب قهرمانی نوجوانان پرسپولیس با برد 6 گله

ژابی: با پیروزی مقابل فرانکفورت آماده بایرن می‌شویم

ببر برزیلی به بارسلونا بازگشت

حمله تند به ستاره میلان؛ هیچ‌کس تو را نمی‌خواهد!

ایران بدون تغییر در رنکینگ جهانی بسکتبال

دنیا مالی: دختران تکواندو ما شانس مدال در المپیک آمریکا هستند

تورام: گلزنی مهاجمان نه، برد اینتر مهم است

پاسخ کمیته استیناف به ماجرای بیرانوند

اینزاگی: برای بردن تیم کونته باید بی‌نقص باشیم

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیست‌ و‌ یکم؛ فولاد از کورس جاماند

آغاز عملیات اجرایی بوتیک هتل زمستانی پنگوئن با حضور قائم پناه درکیش

دم کردن چای می تواند فلزات سنگین را از آب فیلتر کند

اگر تنها بودید، چطور خودتان را از خفگی نجات دهید؟

«به عبارت آفتاب» به چاپ چهارم رسید

بخشی از کتاب/ فضیلتهای ناچیز

توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش تعرفه غذای دانشجویی

آماری عجیب درباره مرگ‌ومیرهای مربوط به آلودگی هوا در ایران

عضو ستاد استهلال: هلال امشب با ابزار هم قابل رویت نیست