«درهمخوری» و «پرخوری» در سحر و افطار ممنوع
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - ایسنا /رئیس گروه توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: مهمترین توصیه متخصصان طب ایرانی به روزهداران این است که از «درهمخوری» و «پرخوری» در وعدههای سحر و افطار پرهیز کنند.
دکتر زهره غلامی درباره توصیههای طب ایرانی به روزهداران اظهار کرد: پاکسازی بدن، یکی از برکات ماه مبارک رمضان به حساب میآید و به همین دلیل میبایست زمان کافی در اختیار بدن قرار دهیم تا امکان پاکسازی مهیا شود. با رعایت تمهیداتی که مبنی بر عدمپرخوری و درهمخوری است، فرایند پاکسازی را برای بدن تسهیل میکنیم.
وی درباره بهترین غذاها و نوشیدنیها برای سحر و افطار، گفت: روزهداران میبایست از مصرف غذاهای پرچرب و شیرین در وعدههای سحر و افطار خودداری کنند؛ چرا که شیرینی موجود در غذا سبب افزایش سطح قند خون میشود و انرژی افراد را طی روز کاهش میدهد. پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و شیرین در وعده غذایی سحر و افطار، یک قاعده کلی است.
رئیس گروه توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمکل وزارت بهداشت مصرف کربوهیدراتهای پیچیده به روزهداران توصیه میشود، گفت: مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مانند ترکیباتی که حاوی نشاسته هستند، میتواند سطح قند خون را در حالت پایدار نگهدارد. با مصرف کربوهیدرات پیچیده، انرژی کافی برای روزهدار ایجاد میشود و میتوانند به انجام امور روزانه خود بپردازد.
غلامی با بیان اینکه «یبوست» از مشکلات شایع به حساب میآید، خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری از یبوست توصیه میشود که از سبزی و زیتون در وعدههای سحر و افطار استفاده شود. استفاده از سبزی نه تنها منجر به تامین آب مورد نیاز بدن میشود، بلکه فیبر موجود در آن نیز مشکل یبوست را رفع میکند.
مصرف خاکشیر برای حفظ آب بدن
وی درباره تمهیدات طب ایرانی به منظور احساس تشنگی کمتر روزهداران گفت: مصرف برخی نوشیدنیها مانند «شربت خاکشیر»، «تخم شربتی» و «چای کمرنگ» به حفظ آب بدن کمک میکند اما شیرینی شربتها میبایست متعادل باشد.
رئیس گروه توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف مواد قندی نه تنها سبب چاقی میشود بلکه سیستم ایمنی را تصعیف کرده و در نتیجه مخاطراتی برای افراد به همراه دارند.
با نوشیدنی گرم افطار کنید
غلامی درباره چگونگی افطار کردن روزه گفت: روزهداران حدود 12 تا 16 ساعت از خوردن و آشامیدن اجتناب میکنند و با توجه به این شرایط، توصیه میشود که روزهداران روزه خود را با یک نوشیدنی گرم افطار کنند. همچنین به دلیل اینکه سیستم گوارش در حالت استراحت قرار دارد، هنگام افطار به روزهداران توصیه میشود که «نان و پنیری وسبزی» همراه با «سوپ کمچرب» یا «آش حبوبات» مصرف کنند.
وی همچنین این توصیه را هم کرد که روزه داران وعده غذایی شام را هم یک ساعت پس از افطار و سبک میل کنند.
-
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶:۴۲
-
۶ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/704797/