عصر قم

آخرين مطالب

5 راه برای یک خوابِ شیرین اقتصادی

5 راه برای یک خوابِ شیرین
  بزرگنمايي:

عصر قم - خراسان /راه‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توان بدون دارو و مکمل، سطح هورمون ملاتونین در بدن را بالا برد و یک خواب خوش و آسان داشت
فصل بهار که از راه می‌رسد خیلی‌وقت‌ها دوست داریم بیشتر بخوابیم یا حداقل در ایام تعطیلات خواب کم‌دردسرتری داشته باشیم اما موفق نمی‌شویم، چون راه درستش را نمی‌دانیم. به همین دلیل قیدش را می‌زنیم و بی‌خیال یک خواب آرامِ بهاری می‌شویم. موضوع خواب این‌قدر برای آدم‌ها اهمیت دارد که در سال‌های اخیر، مکمل‌های حاوی ملاتونین-‌هورمونی که به خواب کمک می‌کند‌-محبوب شده‌اند، با این حال برخی نمی‌دانند این هورمون در مغز به طور طبیعی تولید می‌شود و می‌توان بدون دارو و مکمل و به طور طبیعی هم به افزایش سطح این هورمون در بدن کمک کرد. متخصصان پیشنهاد می‌کنند قبل از این که سراغ این مکمل‌ها بروید، روش‌های طبیعی افزایش ترشح ملاتونین را امتحان کنید. ملاتونین هورمونی است که باید با ریتم شبانه‌روزی بدن هماهنگ باشد و برای بهینه‌سازی آن به شکل طبیعی چندین راه وجود دارد. اما آن راه‌ها چه هستند؟
​​​​​​​
1 آفتاب گرفتن
ممکن است کمی غیرمنطقی به نظر برسد، اما قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول روز به بدن کمک می‌کند تا بفهمد زمان خوابیدن کی است. در واقع نور طبیعی روز به تنظیم ساعت داخلی بدن کمک می‌کند و به آن علامت می‌دهد که کی زمان ترشح ملاتونین است. یک جورهایی در روشنایی روز بدن تولید ملاتونین را که هورمون خواب‌آور است کاهش و در نتیجه هنگام شب تولید آن را افزایش می‌دهد.
بازار
2 خوراکی‌های ملاتونین و تریپتوفان‌دار
آلبالو، موز، گردو و جو دوسر حاوی ملاتونین‌اند که آن‌ها را به تنقلات عالی برای شب تبدیل می‌کند که علاوه بر کمک به تولید ملاتونین، برای سلامتی نیز فواید زیادی دارند. تریپتوفان‌- اسید آمینه‌ای که به تولید سروتونین کمک می‌کند‌- در بسیاری از غذاهای خوشمزه و مناسب رژیم غذایی یافت می‌شود. خوراکی‌هایی مانند بوقلمون، تخم‌مرغ، مغزها و دانه‌ها به تولید سروتونین که به ملاتونین تبدیل می‌شود، کمک می‌کنند. همچنین خوراکی‌های حاوی منیزیم، کلسیم، ویتامین دی، روی و چندین نوع ویتامین ب هم در بهبود کیفیت خواب موثرند.
3محدود کردن نور آبی
نور صفحه‌‌ نمایش‌ گوشی‌ها، تبلت‌‌ها، رایانه ها ‌و تلویزیون‌ تولید ملاتونین را سرکوب می‌کنند. این نور، هوشیاری را افزایش می‌دهد، به حافظه و عملکرد شناختی کمک می‌کند و باعث بهبود خلق‌وخو می‌شود، با این حال می‌تواند تولید ملاتونین‌ را هم سرکوب کند. توصیه می‌شود تنظیمات این دستگاه‌ها را طوری فعال کنید که نور آبی را فیلتر کند. به این ترتیب که به بخش تنظیمات گوشی بروید، گزینه دسترسی (accessibility) را انتخاب کنید. اندازه نمایش و متن (display and text size) را انتخاب کنید. روی فیلترهای رنگی (color filters) کلیک و یک طیف قرمز (red shade) انتخاب کنید.
4 پایبند بودن به برنامه خواب
در حالی‌ که بیشتر بزرگ سالان یک «زمان خواب ایده‌آل» دارند، ساعات خوابیدن و بیدار شدن شما به اندازه‌ای باشد که به طور منظم به آن‌ها پایبند باشید. رفتن به رختخواب و بیدار شدن در یک زمان مشخص، بدن شما را به‌طور طبیعی به تولید ملاتونین عادت می‌دهد. به‌خصوص در ایام تعطیلات که با ماه رمضان همزمان شده است خیلی‌ها این مورد را جدی نمی‌گیرند و بعد از ایام تعطیلات خواب‌شان به‌ هم می‌ریزد و مدت‌ها طول می‌کشد دوباره به یک برنامه خواب منظم برسند.
5 اهمیت آخرین وعده غذایی قبل از خواب
هضم غذا زمانی که بدن شما باید آرام شود، آن را فعال نگه می‌دارد و می‌تواند به عوارض جانبی مختل‌کننده خواب مانند سوزش سر دل و رفلاکس اسید منجر شود. همچنین می‌تواند باعث افزایش وزن شود، زیرا با ریتم شبانه‌روزی طبیعی بدن تداخل دارد. متخصصان توصیه می‌کنند قبل از خواب از مصرف کافئین و غذاهای سنگین یا تند هم خودداری کنید. همچنین استرس و سطح بالای کورتیزول با تولید ملاتونین تداخل دارند، بنابراین فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق یا یک حمام گرم می‌تواند کمک‌کننده باشد. کارهایی مثل نوشتن در دفترچه خاطرات، خواندن کتاب و گوش دادن به پادکست هم اثر مشابهی دارند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/709864/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار رئیس و محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با آیت الله جواهری

شاعرانه/ هرکه با ما بود ما را عاقبت تنها گذاشت

250 المان نوروزی در قم نصب می‌شود

مسابقه زندگی با آیه‌ها در قم؛ سوال روز هفدهم و پاسخ روز شانزدهم

رئیس اتاق بازرگانی قم: تولیدکنندگان استان مشارکت چشمگیری در امور خیریه دارند

انفجار یک منزل مسکونی به دلیل نشت گاز در پایتخت

واژگونی اتوبوس بر اثر خواب آلودگی راننده در زنجان

مجروح واقعه تروریستی تفتان به برادر شهیدش پیوست

ازدحام مسافران نوروزی عتبات در مرز مهران

422 کیلومتر خط‌کشی در راه‌های استان قم اجرا شد

پاشایی: توهین به صادقی مایه تاسف است

ادامه خشم کومان علیه ستاره لیگ عربستان

جت اختصاصی سیتی برای بازیکنش بعد از بازی با ایران

حمله رجب‌زاده به بیاتلو: دهانت را باز کن!

حسین طیبی: با افتخار پرسپولیسی هستم

تمرین استقلال با حضور مجتبی جباری مربی جدید آبی‌پوشان

کلیپ باشگاه فولاد به بهانه تولد یحیی گل‌محمدی

ناهید کیانی: در اردوها والیبال و پانتومیم بازی می‌کنیم

ناهید کیانی: از بچگی پرسپولیسی بودم

ناهید کیانی: بعد از المپیک توکیو افسردگی شدیدی گرفتم

تاکید وزیر گردشگری تاجیکستان بر توسعه همکاری‌ها با جزیره کیش

افزایش خدمات دهی پمپ بنزین های کیش با رفع نقص نازل ها و افزایش کارت های سوخت جایگاه ها

موقعیت‌های اورژانسی چهارشنبه سوری

سنگ شکن سنگ بزرگ کلیه!

استاندار قم: وصول مالیات باید با عدالت و انصاف انجام شود

تدوین برنامه چهار ساله استان قم رو به اتمام است

دریادار سیاری: این توانمندی را داریم که هرجا که لازم باشد جواب دشمن را با اقتدار بدهیم

واکنش عراقچی به تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن

واکنش خبرنگار صداوسیما به خبر رهگیری پهپاد آمریکایی و اظهارنظرها در مورد ناوشکن زاگرس

اتهام‌زنی وزیر خارجه اوکراین به ایران درباره پرونده هواپیمای اوکراینی

دبیری: به معاون پارلمانی ربطی ندارد که جلوی استیضاح را بگیرد

آیت‌الله علم‌الهدی: نشاط بزرگ‌ترین سرمایه جوانی/ شکرگزاری زمینه افزایش نعمت‌ها را فراهم می‌کند

داستانک/اسب و خاک

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

سرپرست جدید اداره کل آموزش و پرورش استان قم معارفه شد

کمک 500 میلیون‌ تومانی به خانواده زندانیان قم

سقوط هواپیما در هندوراس؛ هفت نفر کشته شدند

امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور

جنگل‌های مازندران طعمه حریق شدند

آمار سخنگوی اورژانس از فوتی‌ها و مصدومان حوادث چهارشنبه‌سوری

آغاز بارش باران در کشور از فردا

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها و اعلام محورهای مسدود

سرپرست جدید اداره کل آموزش‌وپرورش استان قم معارفه شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بخشی‌زاده»

تغییرات احتمالی در ترکیب تیم ملی امارات برای دیدار با ایران

ستاره فوتبال ساحلی ایران در بین برترین های آسیا

گزارش AFC از لژیونرهای فوتبال آسیا؛ طارمی تنها نماینده ایران

تغییر وزن حسن یزدانی و بازگشت کامران قاسمپور به وزن 86 کیلوگرم کشتی

اعزام ملی‌پوش دوومیدانی به مسابقات جهانی داخل سالن

هموطن کارتال بهترین مربی لیگ عربستان شد