عصر قم

آخرين مطالب

افزایش 5 برابری تولید زباله در تعطیلات نوروز اقتصادی

افزایش 5 برابری تولید زباله در تعطیلات نوروز
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با رونمایی از پویش «سفر بی‌زباله» در کنار پویش «نه به تصادف»، به حجم زباله تولیدی در مقاصد سفر، گفت: در تعطیلات نوروزی شاهد افزایش 2 تا 5 برابری تولید زباله در بسیاری از مقاصد گردشگری کشور هستیم.
محمد جهانشاهی گفت: بحث پسماند یکی از معضلات جدی در کشور ماست؛ چرا که جدا از به هدر رفتن بخش زیادی از منابع، عامل آلودگی‌های جدی بهداشتی و زیست‌محیطی محسوب می‌شود.
او افزود: روزانه به طور متوسط بیش از 58 هزار تن تولید زباله عادی و خانگی داریم که متاسفانه بیش از 90 درصد آن، دفع غیر بهداشتی می‌شود.
بازار
جهانشاهی با بیان اینکه زباله یکی از چالش‌های جدی در بسیاری از مقاصد گردشگری کشور است، گفت: در تعطیلات نوروزی شاهد افزایش 2 تا 5 برابری تولید زباله در بسیاری از مقاصد گردشگری کشور هستیم. به طور مثال سرانه تولید روزانه زباله در مازندران در شرایط عادی، روزانه بین 3000 تا 3500 تن است که با توجه به وجود عرصه‌های جنگلی و ساحلی استان، مدیریت همین حجم هم برای استان یک چالش جدی است و محدودیت‌های جدی دارد.
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و گردشگری سبز افزود: این آمار در تعطیلات نوروز به بیش از 20 تن در روز یعنی 7 برابر شرایط معمول می‌رسد. در جنوب کشور هم به همین ترتیب، سرانه تولید زباله در جزیره کوچک هرمز از 6000 کیلوگرم در روز به بالای 10 هزار کیلو رسیده و گاه شاهدیم تا دو برابر شرایط معمول تولید زباله می‌شود که مشکلات جدی برای جوامع محلی و پایداری مقصد ایجاد می‌کند.
جهانشاهی یادآور شد: هدف کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز استفاده از ظرفیت اطلاع‌رسانی ستاد هماهنگی خدمات سفر و کاهش این حجم تولید و همچنین بهبود فرآیندهای مدیریت پسماند در مقاصد گردشگری کشور است. به نوعی بهبود شاخص‌های پایداری در مقاصد است.
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و گردشگری سبز ادامه داد: هفته گذشته با کمک و تلاش جوامع محلی و نهادهای دولتی و غیر دولتی، 670 مقصد گردشگری کشور در قالب پویش مقصد بی‌زباله، پاکسازی شدند و امیدواریم در ادامه این پویش سبز، پویش سفر بی‌زباله، عامل مؤثری برای بهبود وضعیت در مقاصد گردشگری کشور باشد.
جهانشاهی گفت: از همه هموطنان و دوست‌داران سرزمین‌مان خواهش می‌کنم به عنوان یک حامی، این پویش را تقویت کنند. هدف ما استفاده از فضای مجازی است تا خود این پویش عامل تولید زباله و پسماند تازه‌ای نشود. در گروه‌ها، کانال‌ها و از طریق فضاهای شخصی خود، حمایتگر این حرکت جمعی باشند تا هم چهره زیباتری از مناطق شهری و روستایی، مناطق طبیعی و نیز جاده‌های کشورمان باشیم.
به گفته دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز استفاده کمتر از ظروف یکبار مصرف و به‌ویژه پلاستیک و شیشه، عدم رهاسازی زباله در محیط، نگهداری زباله تا انتقال به سطل‌ها و محل جمع آوری، مهمترین و ساده‌ترین کارهای موثر در این پویش و حرکت جمعی است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/709967/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام آیت الله نوری همدانی در پی جنایات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی

مادر مثل یک نامه عاشقانه است!

از کاهش چشم گیر جرائم تا اثرگذاری فرا استانی نیروی انتظامی استان قم

آمادگی قم برای چهارشنبه آخر سال، شب‌های قدر و زائران نوروزی

رعایت کامل استانداردهای فنی و تجهیزاتی برای بهره‌برداری از مترو قم / احداث مرکز مدیریت

چگونگی بنای مسجدی که به دستور امام زمان(عج) در قم ساخته شد

300 بنگاه املاک متخلف در قم پلمب شد

ساخت 50 مدرسه در قم

50 مدرسه در سال جدید در قم ساخته می شود

3 پرونده مهم قاچاق سوخت به دادگاه ویژه ارجاع شد

58 قطع عضو و مصدومیت 822 نفر در حوادث چهارشنبه سوری

زمان خدمات‌رسانی‌ مراکز شماره‌گذاری خودرو در سال آینده اعلام شد

اهدای مدال‌های ورزشی به مسجد جمکران برای شکرگزاری

برج فناوری نخبگان شاهدو ایثارگر آماده بهره برداری شد

بررسی تاثیر ماه رمضان و روزه گرفتن بر روی بازیکنان مسلمان فوتبال

فهرست نفرات اعزامی تیم ملی نوجوانان به عربستان اعلام شد

دو تصمیم کلیدی ناگلزمن برای بازی با ایتالیا

کلیپ زیبای معرفی پیراهن جدید تیم ملی آلمان

گزارش تکان‌دهنده؛ رئال کابوس واقعی را دید

واکنش احساسی رحمتی برای مجتبی جباری

حضور بوکسورهای ایران در مسابقات ارمنستان و تایلند

هانسی فلیک، چسب بینی را برای بازیکنان بارسلونا اجباری کرد

اعلام زمان نشست خبری سرمربیان ایران و امارات

شزنی: یا خداحافظی از فوتبال یا تمدید

لگد جنجالی مسی روی پیراهن بارسلونا!

تاج: سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

آیا ماهی‌های ارزان قیمت، ارزش غذایی کمتری دارند؟/ ماهی بیش از حد درشت نخرید!

واکنش سخنگوی حزب اعتماد ملی به رفع حصر کروبی: به فال نیک می‌گیریم

دستخط محرمانه رهبرانقلاب خطاب به روحانی یک ماه پیش از افزایش قیمت‌ها در سال 98

پزشکیان سخنران مراسم شب بیست و یکم رمضان در حرم امام شد

گزارش هم میهن از 10 چهره تاثیرگذار سیاست داخلی ایران در سال 1403

سخنگوی جبهه اصلاحات: ایجاد ‎همبستگی ملی و پمپاژ ‎امید بازنده ندارد

بقائی: آمریکا مسئول مستقیم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است

هشدار مجری آمریکایی درباره تبعات حمله به ایران

آذری جهرمی: ریال در حال احتضار است

آرزوهای بزرگ به همین دلیل عملی نمی شوند!

مرگ نویسنده‌ برجسته

فاصله تصمیم تا اجرا در شهرداری قم کاهش پیدا کرده است

گزارش دیدار قاریان و حافظان برگزیده کشور با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در قم

6 هزار واقعه ازدواج در قم ثبت شد

جمع آوری محل غیرمجاز عرضه و ذبح غیرمجاز دام در قم

فرمانده سپاه قم با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرد

هفت سین بربام نخجیر / راهنمای سفر از قم تا خوانسار

استفاده تخصصی از پهپادها و ریزپرنده‌ها در ماموریت‌های نوروزی پلیس

حرم امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) سیاه‌پوش شد

جزئیات مجموعه‌های امتحانی آزمون دکتری 1405 اعلام شد

هشدار سخنگوی آتش‌نشانی تهران درباره خطرات بالن‌های آرزوها

کاروان نوروزیِ اقوام ایرانی در بازار

عید نیامده 62 نفر در تصادفات جان باختند

پنجاه و نهمین شماره نشریه خط زندگی منتشر شد