عصر قم

آخرين مطالب

انگلیس با تکرار ادعاهای سیاسی: ایران باید مسیر دیپلماسی و تنش‌زدایی را انتخاب کند اقتصادی

انگلیس با تکرار ادعاهای سیاسی: ایران باید مسیر دیپلماسی و تنش‌زدایی را انتخاب کند
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه رویکرد غیرسازنده غرب درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، ضمن نادیده گرفتن خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بی‌عملی اروپا در اجرای تعهداتش، بار دیگر ادعاهای سیاسی علیه تهران را تکرار کرد و خواستار آن شد که ایران مسیر تنش‌زدایی و دیپلماسی را در پیش بگیرد.
دیوید لمی روز دوشنبه (27 اسفند 1403) طی سخنانی در مجلس عوام انگلیس گزارشی درباره نشست اخیر وزرای خارجه گروه هفت در کانادا ارائه کرد. او مدعی شد: «ما درباره افزایش فشار علیه ایران متحد بودیم. تهران در حال تولید اورانیوم با غنای بالا با نرخی است که محدودیت‌های تعیین‌شده در برجام را به سخره می‌گیرد.»
وی درحالی که مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید کرده‌اند که تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران جایگاهی ندارد، ادعا کرد: «ایران هرگز نباید اجازه یابد که سلاح هسته‌ای توسعه دهد و به دست آورد.»
وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه، با اشاره به نامه اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا به رهبر معظم انقلاب اسلامی و حملات اخیر آمریکا علیه یمن، تلاش کرد فشارهای غرب بر ایران را توجیه کند و گفت: «ایران اکنون باید مسیر خود را تغییر دهد، تنش‌زدایی کرده و مسیر دیپلماسی را انتخاب کند.»
اظهارات وزیر خارجه انگلیس در حالی مطرح می‌شود که دولت این کشور در سال‌های اخیر، همراه با متحدان آمریکایی و اروپایی خود، به‌جای عمل به تعهدات برجامی، سیاست فشار حداکثری را ادامه داده است. پس از خروج یکجانبه دولت ترامپ از برجام در سال 1397، کشورهای اروپایی، از جمله انگلیس، وعده دادند که با ایجاد سازوکارهای مالی مانند اینستکس، آثار تحریم‌های آمریکا را جبران کنند اما در عمل هیچ‌گونه اقدام مؤثری انجام ندادند.
ایران در واکنش به این بدعهدی‌های مکرر، در چارچوب ماده 36 برجام، به‌صورت گام‌به‌گام و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سطح تعهدات هسته‌ای خود را کاهش داد. با این حال، مقامات ایران بارها تأکید کرده‌اند که در صورت پایبندی طرف‌های غربی به تعهدات خود، تهران آماده بازگشت به اجرای کامل توافق است.
از سوی دیگر، در ماه‌های اخیر، مقامات غربی، از جمله انگلیس، با امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به دنبال اعمال فشارهای بیشتر علیه تهران هستند.
در تازه‌ترین اقدام، آمریکا و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) در نشست اخیر شورای حکام، قطعنامه‌ای را به تصویب رساندند که خواستار گزارش جامع‌تر مدیرکل آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران شد. تهران این قطعنامه را سیاسی و غیرسازنده خوانده و تأکید کرده است که همکاری‌های ایران با آژانس فراتر از تعهدات پادمانی بوده و هیچ انحرافی در برنامه هسته‌ای کشور وجود ندارد.
ایران بارها تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی تنها در صورتی نتیجه‌بخش خواهد بود که طرف‌های غربی اراده واقعی برای اجرای تعهدات خود داشته باشند و از سیاست‌های فشار و تهدید دست بردارند.
بازار
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه پیشتر در واکنش به بیانیه ضد ایرانی گروه هفت تاکید کرد که فعالیت‌های هسته‌ای ایران متناسب با نیازهای فنی و صنعتی کشور، و مطابق با حقوق و تعهدات بین‌المللی کشورمان ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه پادمان طراحی و در حال اجرا است. وی ابراز نگرانی ‌گروه هفت در این‌خصوص را بی‌مبنا و صرفا ناشی از رویکرد سیاسی برخی کشورهای عضو گروه هفت دانست.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/710020/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام آیت الله نوری همدانی در پی جنایات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی

مادر مثل یک نامه عاشقانه است!

از کاهش چشم گیر جرائم تا اثرگذاری فرا استانی نیروی انتظامی استان قم

آمادگی قم برای چهارشنبه آخر سال، شب‌های قدر و زائران نوروزی

رعایت کامل استانداردهای فنی و تجهیزاتی برای بهره‌برداری از مترو قم / احداث مرکز مدیریت

چگونگی بنای مسجدی که به دستور امام زمان(عج) در قم ساخته شد

300 بنگاه املاک متخلف در قم پلمب شد

ساخت 50 مدرسه در قم

50 مدرسه در سال جدید در قم ساخته می شود

3 پرونده مهم قاچاق سوخت به دادگاه ویژه ارجاع شد

58 قطع عضو و مصدومیت 822 نفر در حوادث چهارشنبه سوری

زمان خدمات‌رسانی‌ مراکز شماره‌گذاری خودرو در سال آینده اعلام شد

اهدای مدال‌های ورزشی به مسجد جمکران برای شکرگزاری

برج فناوری نخبگان شاهدو ایثارگر آماده بهره برداری شد

بررسی تاثیر ماه رمضان و روزه گرفتن بر روی بازیکنان مسلمان فوتبال

فهرست نفرات اعزامی تیم ملی نوجوانان به عربستان اعلام شد

دو تصمیم کلیدی ناگلزمن برای بازی با ایتالیا

کلیپ زیبای معرفی پیراهن جدید تیم ملی آلمان

گزارش تکان‌دهنده؛ رئال کابوس واقعی را دید

واکنش احساسی رحمتی برای مجتبی جباری

حضور بوکسورهای ایران در مسابقات ارمنستان و تایلند

هانسی فلیک، چسب بینی را برای بازیکنان بارسلونا اجباری کرد

اعلام زمان نشست خبری سرمربیان ایران و امارات

شزنی: یا خداحافظی از فوتبال یا تمدید

لگد جنجالی مسی روی پیراهن بارسلونا!

تاج: سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

آیا ماهی‌های ارزان قیمت، ارزش غذایی کمتری دارند؟/ ماهی بیش از حد درشت نخرید!

واکنش سخنگوی حزب اعتماد ملی به رفع حصر کروبی: به فال نیک می‌گیریم

دستخط محرمانه رهبرانقلاب خطاب به روحانی یک ماه پیش از افزایش قیمت‌ها در سال 98

پزشکیان سخنران مراسم شب بیست و یکم رمضان در حرم امام شد

گزارش هم میهن از 10 چهره تاثیرگذار سیاست داخلی ایران در سال 1403

سخنگوی جبهه اصلاحات: ایجاد ‎همبستگی ملی و پمپاژ ‎امید بازنده ندارد

بقائی: آمریکا مسئول مستقیم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است

هشدار مجری آمریکایی درباره تبعات حمله به ایران

آذری جهرمی: ریال در حال احتضار است

آرزوهای بزرگ به همین دلیل عملی نمی شوند!

مرگ نویسنده‌ برجسته

فاصله تصمیم تا اجرا در شهرداری قم کاهش پیدا کرده است

گزارش دیدار قاریان و حافظان برگزیده کشور با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در قم

6 هزار واقعه ازدواج در قم ثبت شد

جمع آوری محل غیرمجاز عرضه و ذبح غیرمجاز دام در قم

فرمانده سپاه قم با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرد

هفت سین بربام نخجیر / راهنمای سفر از قم تا خوانسار

استفاده تخصصی از پهپادها و ریزپرنده‌ها در ماموریت‌های نوروزی پلیس

حرم امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) سیاه‌پوش شد

جزئیات مجموعه‌های امتحانی آزمون دکتری 1405 اعلام شد

هشدار سخنگوی آتش‌نشانی تهران درباره خطرات بالن‌های آرزوها

کاروان نوروزیِ اقوام ایرانی در بازار

عید نیامده 62 نفر در تصادفات جان باختند

پنجاه و نهمین شماره نشریه خط زندگی منتشر شد