عصر قم

آخرين مطالب

نماینده ترامپ در مذاکرات با ایران کیست؟ اقتصادی

نماینده ترامپ در مذاکرات با ایران کیست؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - تابناک / نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست. 
«استیو ویتکاف» یکی از نزدیکترین و موثرترین دوستان ترامپ در به قدرت رسیدن او به حساب می‌آید. اکنون ترامپ دوست قدیمی خود را در نقشی کلیدی به عنوان نماینده خود در امور خاورمیانه تعیین کرده است که می‌تواند در روند سیاست خارجی ایالات متحده بسیار تاثیر گذار باشد.
استیو ویتکاف، متولد 15 مارس 1957 در برانکس نیویورک، یکی از چهره‌های کمتر شناخته‌شده، اما پرنفوذ در حلقه نزدیکان دونالد ترامپ به شمار می‌آید. ویتکاف که در یک خانواده یهودی طبقه متوسط بزرگ شد، تحصیلات خود را در رشته حقوق در دانشگاه هوفسترا به پایان رساند و به عنوان وکیل تخصصی در حوزه املاک و مستغلات پا به دنیای حرفه‌ای گذاشت. او در سال 1997 شرکت بزرگ توسعه املاک خود با نام Witkoff Group را پایه‌گذاری کرد؛ شرکتی که امروزه با ده‌ها ملک بزرگ در شهرهایی، چون نیویورک، میامی و لاس‌وگاس شناخته می‌شود.
او سرمایه گذار املاک و مستغلات است و به عنوان نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه به شمار می‌رود. در توصیف ویتکاف گفته می‌شود که او فردی است که نه سیاست خوانده و نه تجربه‌ای قابل ذکری در این حوزه دارد، اما توانست در بدو ورود خود به کاخ سفید با اتخاذ روشی متمایز، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را مجبور کند تا توافق آتش‌بس میان حماس و تل‌آویو در غزه را تا قبل از 20 ژانویه به وقوع بپیوندد.
در آوریل 2022 جشن عروسی «زک ویتکاف»، فرزند جوان استیون ویتکاف سرمایه گذار املاک و مستغلات برگزار شد. اما این مهمانی در «پالم بیچ» فلوریدا، به غیر از یک جشن عروسی یادآور مسیری بود که استیون ویتکاف، در طول نزدیک به هفت دهه زندگی خود طی کرده بود تا به اوج تجارت املاک و مستغلات در نیویورک و فلوریدا صعود کرده بود و در طول این مسیر توانسته بود جایگاه ممتازی را نزد دونالد ترامپ به دست آورد.
رابطه ویتکاف و ترامپ
رابطه ویتکاف و دونالد ترامپ به سال 1986 بازمی‌گردد، زمانی که ویتکاف به‌عنوان وکیل املاک برای شرکت حقوقی Dreyer & Traub کار می‌کرد و ترامپ یکی از مشتریان این شرکت بود. این رابطه طی دهه‌ها عمیق‌تر شد.
ترامپ پس از مرگ اندرو، پسر ویتکاف، در سال 2011 در اثر مصرف مواد مخدر، به یکی از پشتیبان‌های اصلی او تبدیل شد. ترامپ و همسرش بعد از این ماجرا او را به کنفرانسی درباره بحران مواد مخدر دعوت کردند تا داستانش را با دیگران به اشتراک بگذارد.
ویتکاف نیز در لحظات دشوار سیاسی ترامپ، همچون دادگاه‌های اخیرش، در کنار او ایستاده است. او امسال در دادگاه کلاهبرداری مدنی ترامپ به‌عنوان شاهد متخصص در زمینه توسعه املاک به نفع ترامپ شهادت داد.
نکته قابل توجه دیگر در رابطه ترامپ و ویتکاف روایتی است او از آغاز دوستی و آشنایی با ترامپ روایت کرده است؛ او در شهادت خود در دادگاه تقلب مالی منهتن، روایت کرد که پس از یک جلسه کاری در یک اغذیه‌فروشی با ترامپ روبه‌رو شد و وقتی ترامپ پول نقد نداشت، او برایش یک ساندویچ ژامبون و پنیر خرید و این آغاز دوستی آنها بود.
او در ماه سپتامبر هنگام بازی گلف در مارلاگو، زمانی که ترامپ برای دومین بار هدف سوءقصد قرار گرفت، همراه او بود.
«ایلان ماسک» ممکن است از زمانی که اعتبار و پول خود را در خدمت کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور منتخب قرار داد «بهترین دوست» او به نظر برسد ولی ویتکاف یکی از نزدیکترین و موثرترین دوستان ترامپ در به قدرت رسیدن او به حساب می‌آید.
اکنون ترامپ دوست قدیمی خود را در نقشی کلیدی به عنوان نماینده خود در امور خاورمیانه تعیین کرده است که می‌تواند در روند سیاست خارجی ایالات متحده بسیار تاثیر گذار باشد. نقش مهمی که پیش از این «جرد کوشنر»، داماد ترامپ، در دوره اول ریاست جمهوری‌اش داشت.
او نیز مانند ترامپ مسائل سیاست خارجی را به عنوان یک سری معاملات بزرگ املاک و مستغلات می‌بیند. ویتکاف مانند ترامپ یک نیویورکی اصیل ثروتمند است که فرزندانش را وارد تجارت کرد و سپس برای سکونت به فلوریدا جنوبی نقل مکان کرد و مانند ترامپ به شدت به گلف علاقه دارد. صاحب نظران حوزه املاک ویتکاف 67 ساله را باهوش و فردی که می‌تواند با مردم عادی تعامل کند و نظر آنها را جلب کند توصیف می‌کنند.
«دان پیبلز»، یکی دیگر توسعه دهندگان کسب و کار مشهور می‌گوید، سبک مذاکره او هرگز خصمانه نیست، ویتکاف از آن دسته مذاکره کنندگانی نیست که بخواهد قبل از انجام معامله خشمگین شود تا مذاکرات را پیش ببرد، اما اینکه آیا او شرایط درهم و برهم و نکات ظریف خاورمیانه را درک کرده است یا خیر، سوال دیگری است.
ویتکاف یک یهودی و از حامیان سرسخت اسرائیل است. اگرچه او هیچ آموزش دیپلماتیک ندیده، اما توانسته با استفاده از تعاملات تجاری ارتباطات و دوستان خوبی در خاورمیانه ایجاد کند.
پیشتر نیز رسانه‌های آمریکای گزارش داده بودند که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه به زودی عهده‌دار مسئولیت پرونده ایران خواهد شد. هر چند ترامپ در آن مقطع زمانی این موضوع را رد کرده بود، اما با توجه به اعتماد زیاد ترامپ به توانایی ویتکاف در به نتیجه رساندن مذاکرات، احتمال می‌رود که او حتی شده به صورت غیر مستقیم در برنامه ترامپ برای ایران نقش کلیدی داشته باشد.
استیو ویتکاف در مصاحبه‌ای با تاکر کارلسون در 21 مارس می‌گوید آمریکا به دنبال توافقی مبتنی بر راستی‌آزمایی با ایران خواهد بود که بسیار فنی باشد - یعنی نه برچیدن لیبی بلکه چیزی شبیه‌تر به برجام.
باید توجه داشت «ویتکاف» در مقایسه با «مایک والتز» مشاور امنیت ملی ترامپ و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا موضع متعادل تری در خصوص برنامه هسته‌ای ایران دارد.
بازار
«ویتکاف» اخیرا نیز در واکنش به توئیت وزیر خارجه ایران که گفته بود «ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نخواهد بود» واکنش نشان داده بود و نوشته بود «عالی». هر چند بعدا این پاسخ را حذف کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/716688/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

مصدومیت 13 نفر درپی آتش سوزی یک مجتمع اقامتی در قم + جزییات حادثه

2762 میلیارد تومان جریمه رانندگی در نوروز!

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

نصف بازیکنان استقلال با خداحافظی هواداران را خوشحال کنند!

درگذشت شاگرد سابق برانکو بر اثر تصادف در کرواسی!

رکورد مهمی که پرسپولیس از دست داد

پاسخ سفت و محکمی که بیرانوند می‌دهد

کدام قانون داد کارتال را در آورد

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

نیمار یک ماه خانه‌نشین شد

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان در روز شنبه 30 فروردین 1404

لاغری شیشه‌ای! پشت پرده مصرف قرص‌های پرطرفدار

سلیمی نمین: پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

گزارش "اعتماد" از تنبیه بدنی 13 دانش‌آموز در سنندج

عکس/ آتش‌سوزی مجتمع اقامتی در خیابان انقلاب قم

طاهرزاده: مدیران پرسپولیس بازیکنان تاریخ مصرف گذشته را به خدمت گرفته‌اند

چهارصدمین گل لیگ به تور پرسپولیس چسبید!

شافعی: تفکرات کارتال به درد پرسپولیس نمی‌خورد

شایان مصلح مرد همه فن حریف ذوب‌آهن!

آنچلوتی قصد کناره‌گیری ندارد

شایع‌ترین عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

وزیر خارجه ایتالیا: رم میزبان گفت‌وگوهای سطح بالا برای تسهیل یک راه‌حل مثبت خواهد بود

روایت خبرنگار اعزامی صداوسیما از جزئیات و زمان آغاز دور دوم مذاکرات

روایت شنیده‌نشده از عقد اخوت سردار حجازی با سردار سلیمانی و سیدحسن نصرالله

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی

اجرای طرح تکمیل بوم شورای دانش‌آموزی مدارس ناحیه یک قم

نقش آفرینی 230 گروه دانش‌آموزی برای اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مدارس قم

آتش سوزی قایق در کنگو؛ 148 نفر کشته شدند

معمای مرگ دختر جوان در جنگل های عباس آباد

سرمربی السد: قهرمان شدیم، این بهترین حس است!

رکورد تاریخی سپاهان چگونه ثبت شد

اختلال رایجی که احتمال سکته مغزی را 70 درصد افزایش می‌دهد

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص انتخاب محل و محتوای مذاکرات

هشدار سفیر ایران در لبنان نسبت به پروژه خلع سلاح

عراقچی: در اوج همکاری با روسیه در تاریخ روابط 500 ساله خود هستیم

سخنگوی وزارت خارجه درخصوص دومین دور مذاکرات: مسیر پیش رو هموار نیست

عراقچی وارد رم شد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

آتش‌سوزی در یکی از مجتمع‌های اقامتی قم/ 13 نفر مصدوم شدند

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد