عصر قم

آخرين مطالب

روایت آیت‌الله جمی از عمق خیانت بنی‌صدر به خرمشهر روحانیت

روایت آیت‌الله جمی از عمق خیانت بنی‌صدر به خرمشهر
  بزرگنمايي:

عصر قم - به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، آیت‌الله «غلامحسین جمی» از روحانیون مبارز و نماینده امام خمینی (ره) در آبادن و عضو مجلس خبرگان رهبری بود. مرحوم جمی در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی از یاران امام راحل بود به طوری که آبادان را به کانون ارتباط ایران و نجف تبدیل کرد. اعلامیه‌های امام خمینی (ره) توسط وی از نجف وارد ایران می‌شد و در دسترس مبارزان انقلابی قرار می‌گرفت.
تاسیس کمیته انقلاب اسلامی در آبادان و اقامه اولین نماز جمعه در این شهر از جمله اقدامات آیت‌الله جمی بعد از پیروزی انقلاب است. وی در طول جنگ تحمیلی خدمات بی‌شماری انجام داد و به نحوی در استان خوزستان رهبر معنوی مردم به شمار می‌رفت که حضورش قوت قلبی برای مردم خوزستان بخصوص آبادان بود.
متن زیر که در ادامه می‌خوانید روزنگاری‌های آیت‌الله جمی است که قسمت سوم آن را در ادامه می‌خوانید.
** خرمشهر قربانی خیانت بنی‌صدر
صبح روز پنجم آبان 1359 روز عجیب و فراموش ناشدنی است. خرمشهر سقوط کرده، نیروی دشمن در خرمشهر استقرار یافته است، بندر زیبا و مهم خرمشهر با همه موقعیت‌هایش از دست رفته، مردم خرمشهر تماماً از یک ماه قبل تدریجاً شهر را ترک کرده‌اند؛ امّا وسایل خانه را نبرده‌اند. خرمشهر با میلیارد‌ها ثروت به دست غارتگران بعثی افتاده و حالا چه بر سر این شهر می‌‎آورند؟ غصه دردآور این است که شنیده می‌شود چند دختر مسلمان که خدمت به جبهه می‌کرده‌اند هم اسیر شده‌اند. امروز را آغاز کرده‌ام با این ماجرا‌های خونین و دردناک. 
آخر مگر خرمشهر چقدر باید مقاومت کند، حدود 40 روز است که این شهر با هر سختی زایدالوصفی ایستادگی کرده، چقدر خون داده. از پیرزن و پیرمرد و طفل صغیر زیر آوار رفته تا جوانان عزیز و نیرومند انقلابی که در سنگر‌ها دل و روده و مغزشان طعمه خمپاره‌های حیوانات وحشی صدامی شده است و راستی چه روحی بلند و عزمی راسخ داشتند و چه حماسه و تاریخی آفریدند که برای همیشه در سینه تاریخ، چون لؤلؤیی می‌درخشد. داستان خرمشهر و مقاومتش بی‌گمان در تاریخ جنگ‌ها و داستان فداکاری‌ها اگر بی‌نظیر نباشد، جداً کم نظیر است.
اندکی فکر کنیم یک شهر غیر نظامی بدون هیچ‌گونه اعلام قبلی غافل‌گیرانه چنین مورد تهاجم نیرو‌های اهریمنی قرار گیرد و دشمن ناجوانمردانه و بر خلاف کلیه موازین و اصول جنگی از زمین و هوا بر او بتازد و او در برابر چنین دشمنی این گونه بایستد و دشمن را بیش از یک ماه زمین‌گیر کند. مرحبا به خرمشهر و فرزندان سرفرازش که با خون خود افتخار و شرف آفریدند و درس مقاومت و پایداری را به آزادگان جهان آموختند.
خرمشهر بیش از هفت بار در آستانه سقوط قرار گرفت و همین نیرو‌های ازجان‌گذشته نجاتش دادند و هر بار فریادشان بلند که ما برای تار و مار کردن و سرکوب دشمن احتیاج به پشتیبانی و نیرو‌های کمکی داریم؛ نیاز به توپخانه داریم که ما را زیر پوشش بگیرد؛ که متأسفانه این فریاد‌ها را جدی نگرفتند و تأکید می‌کردند که مقاومت می‌کنید تا نیرو‌های کمکی برسد.
وعده می‌دادند 72 ساعت یا 48 ساعت و گاهی 24 ساعت مقاومت کنید که نیرو‌ها برسند. یک بار شخصاً با رئیس جمهور (بنی صدر) تماس گرفتم؛ گفت 48 ساعت مقاومت کنید تا نیرو‌های اعزامی برسند و خرمشهر به جای 72 ساعت یا 48 ساعت 40 روز مردانه ایستاد و نیرو‌های تازه نفس و مجهز صدامی را منکوب کرد؛ ولی افسوس که به دادش نرسیدند و از نیرو‌های اعزامی خبری نشد. 
سرباز تکاور و پاسدار دلیر نیرو‌های رزمی روحیه خود را از دست داده و متفقاً می‌گویند ما با تفنگ ژ-3 نمی‌توانیم به جنگ توپ و خمپاره برویم. راست هم می‌گویند؛ هنوز هم مقام‌های بالا وعده می‌دهند. آری، امروز را با چنین وضعی آغاز کرده‌ام. درونم غوغا است از تصورات و خیالات گوناگون. آیا آبادان به همین زودی سقوط می‌کند و به دنبال سقوط آبادان، دزفول و مخصوصاً اهواز چه وضعی خواهند داشت؛ یا این که عنایات الهی شامل حال شده و حقیقت این مرد خدا امام امت بار دیگر انقلاب را نجات می‌دهد؟ همگی چشم امیدشان به عنایت و الطاف غیبی الهی است.
ساعت 6 صبح صدای آمریکا را گرفتم. با آب و تاب، خبر سقوط خرمشهر و پیامد‌های آن را تحلیل می‌کرد. علمای خرمشهر دارند دست و پای خود را جمع و جور می‌کنند که از آبادان خارج شوند. امروز نامه مفصلی خدمت امام نوشتم و به آقای جوادی از مسئولان سپاه دادم که عازم تهران بود و قضایا را به تفصیل در آن نامه معروض داشتم. حدود صبح به هنگ ژاندارمری اتاق جنگ رفتم، جنب و جوش ظاهری بد نبود؛ اما روحیه‌ها خیلی پایین آمده و حالت جنگی در افراد کمتر می‌بینم قدری با بعضی‌ها صحبت کردم؛ آنها را دلداری دادم فرمانده عملیات خوب بود. مشغول فعالیت بود که نیرو‌ها را جمع و جور کند. با او صحبت کردم و بعد سری به اداره رادیو زدم دیدار بچه‌های رادیو برایم لذت‌بخش است.
ساعت 11 به منزل آمدم تا 12 منزل بودم و بعد طبق معمول به مسجد قدس برای نماز رفتم. بعد از نماز سری به هنگ ژاندارمری زدم و با سرهنگ حسنی سعدی فرمانده عملیات گفت‌وگو کردم. آقای صفاتی در ژاندارمری بود ایشان را برداشته به اتفاق به منزل آمدیم. ناهاری را صرف کرده و اندک استراحتی کردم. آقای مزارعی هم منزل هستند و می‌خواهند سری به منزلشان در ذوالفقاری بزنند. به برادرم رسول گفتم او را به منزلش برد. 
آقای شیخ علی طرفی فرزند حجت‌الاسلام حاج شیخ عیسی طرفی به منزل آمد. نزدیکی‌های غروب با ماشین ایشان به مسجد رفتم. نماز مغرب و عشاء را به جا آورده به منزل مراجعت کردم. منزل امشب خلوت است. فقط آقای صفاتی و و رسول برادرم و فرزندانم مهدی و محمود هستند. 
منبع: نوشتم تا بماند / خاطرات آیت‌الله جمی
انتهای پیام/ 161

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/661218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله سید حافظ ریاض نجفی: منفی اندیشی انسان را از انسانیت دور می کند

روایت آیت‌الله جمی از عمق خیانت بنی‌صدر به خرمشهر

واکنش آیت الله نوری همدانی به برخی صحبت های مطرح شده در خصوص کشور مستقل صهیونیست ها

شخصیت میرزا یوسف خان دیلماج خیالی است

آیین چهلمین روز درگذشت استاد محمدعلی‌ بهمنی در بندرعباس

زبور مقاومت؛ نگاهی نو به زندگی و مجاهدت‌های سیدحسن نصرالله

بازخوانی تحولات امامت‌پژوهی در 100 سال حوزه علمیه قم

200 میلیارد تومان برای تکمیل جاده قم اختصاص یافته است

معرفی برگزیدگان یازدهمین دوسالانه نگارگری استان قم

درخواست مجمع طلاب حوزه علمیه قم درباره حادثه نماز جمعه کازرون

آغاز سرشماری کشاورزی در قم از 12 آبان

راه اندازی رشته «فرهنگ و ارتباطات» در دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم

تحولات امامت پژوهی در یکصد سال حوزه علمیه قم بازخوانی می‌‎شود

امروز، آخرین مهلت نام نویسی متقاضیان دکتری

تصاویر خصوصی دختر 14 ساله در فضای مجازی

انسداد 10 روزه محور کندوان لغو شد

توصیه‌های پلیس فتا درباره لینک‌های آلوده

تشریح ضوابط صدور معافیت تحصیلی پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها

واکنش غذا و دارو به فروش کالای قاچاق: «در پارک لاله هم تریاک می‌فروشند!»

کشف جسد زن جوان در یک کمد دیواری

بانوانی که طلا و جواهرات خود را برای نجات جان مردم غزه و لبنان اهدا کردند

تصاویری از بارشی برف و باران در شمال و شرق ایران

ورود کمیسیون اصل 90 به افزایش شهریه رشته‌های پزشکی دانشگاه آزاد

گوشه‌ای از مجاهدت دلاورمردان پدافندی ایران

انتصاب «سرپرست سازمان اقتصادی کوثر»

سامانه «نظام پیشنهادات ایثارگران» راه اندازی شد

طاهرخانی: در زمین مقابل استقلال حرفمان را می‌زنیم

مسابقات جهانی کشتی در اوزان غیر المپیکی از دوشنبه آغاز می‌شود

اسکوچیچ: با تمام توان برای شکست آلومینیوم تلاش می‌کنیم

یونایتد به دنبال مربی لیگ برتری

پیش‌بینی رییس لالیگا: شانس بارسا از رئال بیشتر است

والیبال ایران و یک مورد باورنکردنی

اینتر و میلان در انتظار قیمت‌گذاری سن‌سیرو

ادامه روزهای شیرین گل‌گهر با نقش پررنگ اخباری

8 سال محرومیت برای ورزشکار پاورلیفتینگ ایران

علیرضا بیرانوند در دیدار تراکتور - آلومینیوم محروم است؟

ژاپن صاحب بهترین لیگ والیبال جهان می‌شود

کدام ماده غذایی فشارخون را سریع پایین می‌آورد؟

آب یخ برای افراد دیابتی مضر است

مهارتی که از پیری زودرس جلوگیری می‌کند

عسل در بدن انسان تبدیل به انرژی می‌شود

فقط قند خون در دیابت افزایش پیدا نمی‌کند

خوردن غذاهای فست فودی، برق سلول‌ها را ضعیف می‌کند

بازدید استاندار قم از پروژه 560 هکتاری طرح نهضت ملی مسکن

پیام تسلیت آیت الله دژکام در پی شهادت روحانی مردمی و ولایت مدار ، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ محمد صباحی امام جمعه شهرستان کازرون

حراج نسخه‌ کمیاب «شازده کوچولو»

ویژگی داستان فخرالسادات موسوی و همسرش در کتاب "پاییز آمد" به چه صورتی است؟

کتاب "دیلماج" رمان تاریخی بسیار جالبی است که از دوران امیر کبیر نوشته شده است

تصاویر/ بازدید دانش‌آموزان از ادوات نظامی موزه دفاع مقدس قم

قم موقعیت ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری در صنایع نوین دارد