آموزش بهداشت دهان و دندان به دانشآموزان در مدارس
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - تسنیم / سرپرست اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از ارائه اصول آموزشی عملی بهداشت دهان و دندان به دانشآموزان در قالب تفاهمنامه مشترک بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش خبر داد.
زهرا قربانی، سرپرست اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از ادامه اجرای تفاهمنامه مشترک بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان کودکان خبر داد و گفت: این تفاهمنامه شامل آموزش، ارتقاء سلامت، ارائه خدمات، غربالگری و پژوهش است که با همکاری هر دو وزارتخانه در حال پیگیری است.
سرپرست اداره سلامت دهان و دندان افزود: در این راستا، برنامههایی همچون "وارنیش تراپی" در مدارس که از گذشته آغاز شده بود، همچنان ادامه خواهد داشت اما برنامه جدید ما بیشتر بر آموزش عملی بهداشت دهان و دندان به دانشآموزان تمرکز دارد.
قربانی توضیح داد: هدف اصلی، گنجاندن مفاهیم بهداشت دهان و دندان، از جمله مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، تغذیه مناسب و پیشگیری از پوسیدگی دندان در برنامه درسی مدارس است.
به گفته وی، در کنار کتب درسی، ما قصد داریم این مفاهیم را به کودکان آموزش دهیم تا این آموزشها به صورت یکپارچه با برنامه درسیشان همگام شود.
او همچنین به تقویت رفتارهای بهداشتی در مدارس اشاره کرد و گفت: ما قصد داریم در مدارس روشهای صحیح مسواک زدن را به دانشآموزان آموزش دهیم و به صورت گروهی تحت نظارت معلمان، آنها را تشویق به مسواک زدن نماییم. این برنامه در سال آینده اجرا خواهد شد و به ویژه برای دانشآموزان کلاسهای اول و دوم دبستان اهمیت ویژهای دارد.
سرپرست اداره سلامت دهان و دندان توضیح داد که دندانهای 6 سالگی، که اولین دندانهای دائمی هستند، در این سنین شروع به رویش میکنند و اهمیت زیادی در سلامت دهان و دندان دارند. اگر این دندانها زود از دست بروند، ممکن است مشکلات ارتودنسی و نیاز به درمانهای گرانقیمت به وجود آید.
قربانی بر استفاده از خدمات پیشگیرانه همچون فیشور سیلانت برای دندانهای 6سالگی تأکید کرد و گفت: این درمان به عنوان پیشگیری از پوسیدگی، شیارهای دندان را پر میکند تا از تجمع پلاک و پوسیدگی جلوگیری شود.
وی افزود: این برنامههای پیشگیرانه میتوانند تا حد زیادی از بروز پوسیدگی دندان در کودکان جلوگیری کنند و با انجام مراقبتهای شخصی همچون مسواک زدن با خمیر دندان فلوراید دار، استفاده از نخ دندان و فیشور سیلنت، میتوان سلامت دهان و دندان کودکان را بهبود بخشید.
سرپرست اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت همچنین به شاخص پوسیدگی دندان در کشور اشاره و بیان کرد: طبق برنامه هفتم توسعه، هدف ما کاهش شاخص پوسیدگی دندان در کودکان دوازدهساله از 2.1 به 1.4 است. این شاخص که نشاندهنده دندانهای پوسیده، کشیدهشده یا پر شده است، در حال حاضر در کشور ما بالاست و ما در تلاشیم تا با اجرای این برنامهها، از پوسیدگی دندانهای دائمی که تازه در حال رویش هستند جلوگیری کنیم.
او در پایان تأکید کرد که اجرای این برنامهها در مدارس و مراکز جامعه خدمات سلامت میتواند به پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان کمک شایانی کند و از هزینههای بالای دندانپزشکی در آینده بکاهد.
-
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴:۲۰
-
۶ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/698122/