اجرای جشنهای نیمه شعبان در بیش از 542 مسجد قم
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر قم - رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم گفت: بیش از 542 مسجد در سطح استان برنامههای اختصاصی تدارک دیدهاند که از این تعداد، 432 مسجد در مناطق شهری و 110 مسجد در مناطق روستایی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام مرتضی شعبانزاده امروز در نشست خبری تشریح برنامههای محلهمحور جشن بزرگ نیمهشعبان اظهار کرد: در استان قم 50 آسیب فرهنگی را شناسایی کردهایم که بخش عمده آن از مسائل فرهنگی نشات میگیرند.
وی در ادامه افزود: مهاجرتهای نامتوازن، تغییرات نسلی و سبک زندگی متاثر از فضای مجازی، نسل آینده قم را در معرض بحران هویت قرار داده است.
شعبانزاده تصریح کرد: با این وجود، نشانههای امیدواری همچون حضور 40 هزار نفر در مراسم اعتکاف امسال نشان میدهد که ظرفیتهای اثباتی و تحکیم هویت دینی همچنان در قم فعال هستند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات فرهنگی، باید از پرداختن به معلولها فاصله گرفته و به سراغ ریشهها برویم. نمیتوان صرفاً با ایجاد کمپهای ترک اعتیاد، مشکل اعتیاد را حل کرد، بلکه باید عوامل زمینهساز این آسیبها شناسایی و مهار شوند.
وی اشاره کرد: همچنین توسعه شهری و صنعتی قم تأثیر مستقیمی بر فرهنگ دارد؛ اگر صنعت قم مبتنی بر صنایع خلاق، نشر و فناوریهای هوشمند باشد، نخبگان را جذب خواهد کرد، اما اگر به سمت صنایع کارگری و آلاینده سوق پیدا کند، چالشهای فرهنگی جدیدی ایجاد خواهد شد.
شعبانزاده در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم احیای هویت مساجد در محلات گفت:حرکت بهسمت شهر خانوادهمحور یکی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
در این راستا، برنامههای متعددی در سطح محلات قم در حال اجراست.
وی اشاره کرد: از جمله مهمترین اقدامات، تشکیل ستاد مردمی نیمهشعبان با محوریت مساجد است که با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و استانداری قم، برنامههای مردمی را هماهنگ و پشتیبانی میکند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم در ادامه به تشریح برنامههای نیمهشعبان پرداخت و گفت: برای برگزاری هرچه باشکوهتر این جشن، بیش از 542 مسجد در سطح استان برنامههای اختصاصی تدارک دیدهاند که از این تعداد، 432 مسجد در مناطق شهری و 110 مسجد در مناطق روستایی قرار دارند. همچنین 380 هیئت مذهبی برای برگزاری مراسم در محلات اعلام آمادگی کردهاند.
وی در ادامه ابراز کرد: امسال تلاش کردیم برای اقشار مختلف مردم برنامههای متعدد اجرا کنیم؛ برای مثال 57 برنامه اختصاصی ویژه بانوان در سطح استان تدارک دیدهایم.
وی تأکید کرد: سیاست اصلی سازمان تبلیغات اسلامی در مناسبتهای مذهبی، مشارکت حداکثری مردم و اجرای برنامهها توسط خود مردم است. بر این اساس، هزار نقطه در سطح شهر برای اجرای برنامههای فرهنگی نیمهشعبان برنامهریزی شده است.
شعبانزاده در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: ما بعد از دو سال مطالعه، نمونههای موفق مساجد ایران را بررسی و یک مدل جدید تحت عنوان «مسجد جامعهپرداز» را تعریف کردهایم. در این مدل، امام مسجد تنها یک پیشوای عبادی نیست، بلکه امام محله محسوب میشود و حلقههای میانی و کنشگران فرهنگی پیرامون او، خدمات اجتماعی به محله ارائه میدهند.
وی در پایان ابراز کرد: این رویکرد جدید، مسیر تحول فرهنگی و اجتماعی قم را تسریع کرده و امیدواریم زمینهساز تقویت هویت دینی و ملی در نسل آینده این شهر شود.
-
جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵:۳۵
-
۷ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/698550/