برپایی جشنهای نیمه شعبان در بیش از هزار نقطه استان قم
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - نشست خبری تبیین برنامههای محلهمحور جشن بزرگ نیمه شعبان امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین مرتضی شعبان زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم، برگزار شد.
او در این نشست به تشریح برنامههای فرهنگی ویژه این مناسبت پرداخت و راهبردهای اساسی برای حل چالشهای اجتماعی و فرهنگی استان را مطرح کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با تأکید بر اینکه مشکلات فرهنگی باید از ریشه حل شوند، گفت: مدیریت و حل مسائل فرهنگی و اجتماعی نیازمند تغییر رویکرد است.
ما نباید فقط با معلولها مواجه شویم، بلکه باید به علل اصلی مشکلات بپردازیم و زیرساختهای فرهنگی را اصلاح کنیم.
او افزود: اگر در قم هزار مرکز ترک اعتیاد ایجاد کنیم اما عوامل اصلی اعتیاد را شناسایی نکنیم، همچنان با این معضل مواجه خواهیم بود. به همین دلیل، باید نگاه عمیقتری به هویت و آینده فرهنگی قم داشته باشیم.
شعبانزاده با اشاره به اهمیت هویت محله و نقش آن در حل مسائل فرهنگی تصریح کرد: ما برای برگزاری برنامههای نیمه شعبان در بیش از هزار و 44 نقطه استان قم برنامهریزی کردهایم. این برنامهها در 432 مسجد شهری و 110 مسجد روستایی برگزار خواهد شد.
او ادامه داد: همچنین 380 هیئت مذهبی برای برگزاری جشنهای نیمه شعبان اعلام آمادگی کردهاند؛ علاوه بر این، 57 برنامه ویژه بانوان، 67 موکب محلی و 210 مسجد برای احیای شب نیمه شعبان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم با بیان اینکه مسجد باید محور برنامههای فرهنگی باشد، اظهار داشت: ما بعد از دو سال مطالعه و بررسی نمونههای موفق مساجد ایران، به این نتیجه رسیدیم که باید مساجد را به مراکز جامعهپرداز تبدیل کنیم. در این مدل، امام جماعت نهتنها رهبر مسجد، بلکه رهبر فرهنگی محله خواهد بود.
او افزود: در سه سال اخیر، 200 مسجد در قم اصلاحات ساختاری و فرهنگی را آغاز کردهاند و نتیجه آن افزایش مشارکت مردم در برنامههای محلهای بوده است.
شعبانزاده با تأکید بر لزوم تقویت برنامههای مردمی بیان کرد: حاکمیت باید پشتیبان حرکتهای مردمی باشد. ما به دنبال این هستیم که مناسبتهای مذهبی، انقلابی و ملی را به محلات ببریم و آنها را تقویت کنیم. به همین دلیل، برنامههای نیمه شعبان بهصورت محلهمحور برگزار خواهد شد.
او با اشاره به نقش خانواده در هویتبخشی به جامعه تصریح کرد: محور اصلی برنامههای ما، احیای نقش خانواده و مادران است. اگر بتوانیم جایگاه مادر را در خانواده تقویت کنیم، فرهنگ محله و در نهایت فرهنگ شهر ارتقا خواهد یافت.
او افزود: در این راستا، 300 مدرسه ابتدایی در قم برای تقویت سبک زندگی مادران در مقطع ابتدایی تحت پوشش برنامههای مشاورهای قرار گرفتهاند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم با اشاره به تشکیل کمیته صیانت از مساجد گفت: این کمیته با همکاری دستگاههای انتظامی، امنیتی و قضایی تشکیل شده است. هر مسجدی که با تفاهم و اقناع مشکلات آن حل نشود، از طریق این کمیته اصلاح خواهد شد.
او با اشاره به مشکلات زیرساختی برخی مساجد بیان کرد: ما باید دستگاههای مختلف را برای تأمین نیازهای مساجد پای کار بیاوریم. حمایت از تأمین امکانات آموزشی، تجهیزاتی و زیرساختی مساجد از اولویتهای ما است.
شعبانزاده با بیان اینکه نیم تا یکسوم مردم قم در این ایام به طریقالمهدی میروند، گفت: یکی از اهداف اصلی ما، تقویت برنامههای محلهای برای نیمه شعبان است. در همین راستا، عملیات مشترکی برای دعوت از تمام مردم قم جهت حضور در راهپیمایی نیمه شعبانی انجام خواهد شد.
او با اشاره به اینکه قم با 50 آسیب فرهنگی مواجه است، اظهار داشت: ما در بررسیهای خود به 28 علت اصلی و هشت ریشه اساسی این آسیبها رسیدهایم. برای حل این مشکلات، باید برنامههای فرهنگی را از مسیر مردم دنبال کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای اجتماعی گذشته بیان کرد: یکی از رویکردهای ما در حل مسائل اجتماعی، احیای فرهنگ ریشسفیدی است. ما باید افراد با تجربه و مورد اعتماد محلات را با مبانی مشاوره آشنا کنیم تا مشکلات اجتماعی از این طریق حل شود.
شعبان زاده خاطر نشان کرد: همچنین در 3 شب منتهی به شب نیمه شعبان، در 56 مسجد استان، اسکان رایگان برای زائران و دلدادگان حضرت مهدی(عج) در نظر گرفته شده است.
-
جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵:۳۶
-
۵ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/698551/