عصر قم

آخرين مطالب

حقیقت‌پور: آمریکا باید روزی 500 میلیون دلار خسارت را به ما بازگرداند تا به عنی سازی 3.6 درصد بازگردیم اقتصادی

حقیقت‌پور: آمریکا باید روزی 500 میلیون دلار خسارت را به ما بازگرداند تا به عنی سازی 3.6 درصد بازگردیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / معاون پیشین سپاه قدس می‌گوید که توافق احتمالی ایران و آمریکا تاثیری در روابط راهبردی تهران با مسکو و پکن ندارد.
نیروهای مقاومت در منطقه و نوع روابط ایران و مقاومت بعد از حصول توافق احتمالی ایران و آمریکای یکی از موارد حساسیت برانگیز در روند مذاکرات اخیر است.
منصور حقیقت پور، معاون پیشین سپاه قدس و عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در گفت و گو با خبرآنلاین می گوید که مقاومت حرکت مستقلی در منطقه است و اگرچه دکترین و آموزه های خود را از انقلاب اسلامی گرفته اما توافق ایران و آمریکا تاثیری در فرم ارتباط جمهوری اسلامی و مقاومت ندارد.
مشاور علی لاریجانی در زمان ریاست بر مجلس دهم همچنین می گوید که روند کلی مذاکرات نشان از مثبت بودن فضا و حرکت رو به جلو است.
او تاکید دارد که باید امیدوار باشیم که مذاکره کنندگان بتوانند منافع حداکثری ایران را در ین مذاکرات تامین کنند چر که باید واقع بین بود که تامین منافع صددرصدی ممکن نیست.
حقیقت پور همچنین می گوید که سند راهبردی با روسیه و چین برای ایران ارزشمند است و دستیابی به توافق با آمریکا هیچ منافاتی با ادامه روابط موزون شرق ندارد.
مشروح گفت و گوی منصور حقیقت پور با خبرآنلاین را در ادامه بخوانید؛
******
*آقای حقیقت پور! فضای کلی مذاکرات بین ایران و آمریکا را چطور ارزیابی می کنید؟ شما در زمان انعقاد برجام در مجلس دهم حضور داشتید، تصور می کنید روند فعلی مذاکرات باید بر چه اساسی باشد تا خلاءهای موجود در توافق قبلی دوباره تکرار نشود؟
تاکید بر آغاز مذاکرات در سطح کارشناسی و البته صحبت های خود آقای عراقچی نشان می دهد که در این دو نشست روند کلی رو به جلو بود و دو طرف در مذاکرات به توافقات کلانی رسیدند. حالا نوبت آن است که گارد ریل ها برداشته شده و ریل گذاری برای حصول یک توافق صورت گیرد.
دعا کنیم تیم مذاکره کننده بتوانند به یک دستاورد در تامین منافع حداکثری دسترسی پیدا کنند. فراموش نکنیم که ما نمی توانیم منافع 100 درصد را بگیریم، مذاکرات بده و بستان است اما اگر بتوانیم حداکثر منافع را تامین کنیم یعنی به یک توافق خوب رسیده ایم.
توافق بین ایران و آمریکا منافاتی با ادامه روابط ایران با شرق ندارد
*توافق احتمالی بین ایران و آمریکا چه تاثیری در فرم روابط ایران و چین و روسیه می گذارد؟ برخی طیف های سیاسی می گویند سفرهای اخیر وزیر امور خارجه به روسیه و سفر به چین می تواند بر روند مذاکرات تاثیرگذار باشد.
ما با دوستانمان در دنیا مشورت می کنیم. با چین و روسیه مشورت می کنیم، با عربستان هم مشورت کردیم آن ها در جریان برخی مسائل می گذاریم. آن ها هم با آمریکایی ها صحبت می کنند. این امری معمول است. ما سند راهبردی با چین و روسیه بستیم و این سند برای ما ارزشمند است و حتی اگر ارتباط کامل با آمریکا برقرار کنیم هیج منافاتی با این که بتوانیم متوازن ارتباط خود را با شرق داشته باشیم ندارد.
آمریکا می داند ایران جریان مقاومت را رها نخواهد کرد
*طیفی از مخالفان مذاکره تاکید دارند که در صورت انعقاد توافقی بین ایران و آمریکا ممکن است بر وضعیت مقاومت در منطقه و نوع ارتباط ایران با مقاومت اثرگذار باشد. چقدر این دغدغه منطبق بر واقعیت است؟
مقاومت حرکت مستقلی است و اگرچه دکترین ها و آموزه های خود را از انقلاب گرفته اما روی پای خود به صورت بالغ ایستاده است. آمریکایی ها می دانند که آن ها- مقاومت- فرزندان ما هستند و ما حتما آن ها را رها نخواهیم کرد.
آمریکا باید روزی 500 میلیون دلار خسارت را به ما باز گردانند
*ویتاکف در روزهای اخیر درباره موضوع غنی سازی تاکید کرد که ایران بیش از 3.6 درصد غنی سازی نیاز ندارد اما به سرعت بعد از آن همین میزان را نیز سوال برد. تصور می کنید ایران روی چه درصدی از غنی سازی باید توافق کند.
ما غنی سازی 20 درصد را برای یک و نیم میلیون انسانی می خواهیم که از داروهای مرتبط با این حوزه استفاده می کنند. ما برای نیروگاه تحقیقاتی در تهران نیازمند غنی سازی 20 درصد هستیم. آیا آن ها نیاز ما را تامین می کنند؟ قطعا خیر پس خودمان باید نیاز خودمان را تولید کنیم.
ما بعد از خروج آمریکا از برجام غنی سازی را به 60 درصد رساندیم. اگر آمریکا می خواهد غنی سازی را به میزان 3 و 5 و 6 درصد باز گردانیم باید خسارت این ضرر به ما پرداخت شود یعنی روزی 500 میلیون دلار خسارت را به ما باز گردانند تا ما به میزان 3.6 که می گویند بازگردیم.
ما خسارت دیدیم در حالی که به تعهداتمان عمل کردیم اما آن ها عمل نکردند. ما 1 و نیم میلیون انسان نیازمند دارو داریم . ما برای پیشران های خودمان در دریا و زیر دریا نیازمند 60 درصد غنی سازی هستیم و به این سوخت نیاز داریم. در تعیین درصد غنی سازی باید همه این موارد در نظر گرفته شود.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/723874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای برای تقویت روابط ادیان الهی داشت

آیت الله صدوقی مازندرانی: تبلیغ حجاب برای بانوان اهمیت ویژه‌ای دارد

آیت الله رشاد: نماز عنصر اصلی در سلامت معنوی انسان و جامعه است

شعری زیبا از استاد کاکاوند

اجرای 35 پروژه توسعه و بهسازی بوستان‌ها در منطقه 5 شهرداری قم

نمایشگاه فرش قم 14 سال در بلاتکلیفی است

توقف نمایشگاه دائمی فرش قم در ایستگاه تامین اعتبار

تراکم بالای دانش‌آموزان در برخی مناطق قم

ورزشگاه پردیسان قم چشم‌انتظار بودجه پس از 16 سال

مرکز پژوهش‌های مجلس: 63 درصد از مردم نسبت به آینده ایران امیدوار هستند

آتش‌سوزی جنگلی در «نیوجرسی» آمریکا؛ دستور تخلیه صادر شد

انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد

محاکمه دختر جوان به اتهام مرگ آتشین نامزدش

اولین عکس متجاوز به کودکان در لباس جعلی شهرداری

وقتی نمی‌گذارند هوادار ایرلندی پرسپولیس در تهران دست به جیب شود!

آخرین هدف روبرتو پیاتزا قبل از سفر به تهران

نصف استقلال غایب در جام حذفی

برنامه فشرده وزنه‌برداران ایران در قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان

برنامه هفته سی‌ و چهارم سری A در پی درگذشت پاپ

اعلام زمان نشست خبری بوژوویچ و دین محمدی

دومین شکست ناهید کیانی مقابل مبینا نعمت‌زاده این بار در چین

عطایی: صحبت از ناداوری در فینال لیگ والیبال، زشت است

مشخص شدن اولین خروجی‌های پرسپولیس؛ 3 بازیکن رفتنی هستند

تصمیمات مهم هیئت مدیره برای استقلال

معرفی برترین‌های تکواندو نوجوانان قم

هشدار محققان درباره مواد شیمیایی تشک نوزادان

عراقچی: اگر آمریکا از خواسته ناممکن پرهیز کند می‌توان به توافق رسید

جزئیات سفر وزیر خارجه به چین از زبان خبرنگار صداوسیما

اعلام وصول طرحی درباره ارتقای کرامت زنان

واکنش ایران به تحریم‌های جدید آمریکا: در تناقض صریح با ادعا برای گفت‌وگو و مذاکره است

زمان سفر پزشکیان به باکو اعلام شد

اولین شهید ترور

مرور مهم‌ترین اخبار روز سه‌شنبه 2 اردیبهشت قم در 120 ثانیه

یازدهمین نشست اخلاقی آیت الله رشاد با محوریت «نقش نماز در سلامت معنوی» برگزار شد

جمع آوری ماینرهای غیرمجاز از یک دامداری در قم

برنامه‌های دهه کرامت با محوریت نشاط اجتماعی در قم کلید خورد

3 بیمارستان جدید در قم افتتاح می‌شود

سوگواری شهادت امام صادق(ع) در 25 بقعه متبرکه استان قم

پیش بینی وضعیت آب و هوا قم فردا پنجشنبه 4 اردیبهشت ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی قم 24 ساعت آینده

قالیباف: آموزش‌ و پرورش باشگاه‌داری ندارد

هشدار جدی پلیس به موتورسواران تهرانی

آتش‌گرفتن تانکر سوخت در کرمانشاه یک فوتی برجا گذاشت

از واکنش تند آنچلوتی به حواشی رئال تا اهدای یک بره به بهترین بازیکن زمین

پرونده انضباطی رهبری و پاکدامن به کمیته استیناف رفت

اظهارات مهناز ذکایی، داور بین‌المللی درباره حضور داوران خانم در اتاق VAR

غم‌های طولانی، شادی‌های نیمه‌کاره استقلال!

اظهارات آتنا لشنی، کمک داور بین‌المللی درباره حضور داوران خانم در اتاق VAR

گلزنی پسر رونالدو و شادی به سبک پدرش در آکادمی النصر عربستان

توصیه فنونی‌زاده به شجاع درباره حواشی اخیر

صحبت‌های فنونی‌زاده درباره عملکرد درویش در پرسپولیس