عصر قم

آخرين مطالب

هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت درباره بحران سالمندی در ایران اقتصادی

هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت درباره بحران سالمندی در ایران
  بزرگنمايي:

عصر قم - پایگاه خبری اصلاحات / دبیر ستاد ملی جمعیت کشورمان با اشاره به عواقب کاهش رشد جمعیت، این موضوع را مسئله‌ای جهانی دانست و گفت: در صورت ادامه یافتن روند کاهش جمعیت در جهان، شاهد کشور‌هایی برای پیرمردان و پیرزنان هستیم.
مرضیه وحید دستجردی، در نشست مشترک دبیر ستاد ملی جمعیت و اعضای قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این‌که اگر معلمان در تبیین موضوع جوانی جمعیت همراهی کنند، گفت: 11 میلیون و 200 هزار دختر و 12 میلیون و 900 هزار پسر یک تا 20 ساله در کشور داریم که از دوران مهدکودک تا دبیرستان در اختیار نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش هستند که این دوره، فرصتی بسیار مغتنم در راستای رشد و تعالی فرد است.
دستجردی گفت: اگر در کتب درسی به موضوعات مهم خانواده و سبک زندگی نیز توجه و پرداخته شود به‌طور قطع در آینده شاهد بهبود شرایط جمعیت به لحاظ سن ازدواج و فرزندآوری خواهیم بود.
او با اشاره به بیاناتی از مقام معظم رهبری و دیدگاه‌های رئیس‌جمهوری در خصوص قانون جوانی جمعیت، تاکید کرد: آمار جهانی جمعیت همیشه روبه افزایش است، اما در حال حاضر دوسوم جمعیت جهان در کشور‌های دارای نرخ باروری زیر سطح جایگزینی، زندگی می‌کنند.
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به نظریه‌های کاهش جمعیت، گفت: در ایران 10.4 درصد جمعیت کشور ما سالمند هستند و نمودار جمعیتی ایران کاهشی است؛ چراکه نرخ رشد جمعیت نیز کمتر از یک درصد (6 دهم درصد) است.
دستجردی همچنین با اشاره به سیاست یا راهبرد‌های حمایتی مقابله با کاهش باروری افزود: توسعه مهد‌های کودک و مراکز مراقبت از فرزندان، اعطای مرخصی و قوانین منعطف اشتغال زنان از جمله راهبرد‌های مؤثر در زمینه بهبود وضعیت و افزایش نرخ فرزندآوری است.
باید در حوزه ازدواج و فرزندآوری تسهیلات داشته باشیم
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش نیز دراین نشست با اشاره به اینکه اقدامات ستاد ملی جمعیت، آینده پژوهانه است، گفت: باید در کنار فعالیت فرهنگی، ترویجی و تبلیغی، نسبت به مباحث تشویقی و رفع موانع فرزندآوری نیز توجه جدی شود.
او افزود: ارائه تسهیلات مناسب برای ازدواج و فرزندآوری از جمله اقدامات موثری است که باید به عنوان یک رویکرد در دستور کار باشد.
ایران 11 سال پیرتر شده است
دبیر ستاد ملی جمعیت پیش از این نیز درخصوص افزایش سالخوردگی و کاهش نرخ جمعیت ایران هشدار داده بود. او در 21 اسفند در چهارمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت که در وزارت رفاه برگزار شد، با اشاره به عواقب کاهش رشد جمعیت، این موضوع را مسئله‌ای جهانی دانست و گفت: در صورت ادامه یافتن روند کاهش جمعیت در جهان، شاهد کشور‌هایی برای پیرمردان و پیرزنان هستیم.
ایران سالمندترین کشور منطقه در سال 2050
او افزود: جمعیت افراد 65 سال و بالاتر در سطح جهان افزایش یافته است. جمعیت افراد بالای 80 سال به سرعت در حال افزایش است و تا سال 2050 به حدود 425 میلیون نفر خواهد رسید.
وحید دستجردی به تاثیرات اقتصادی کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت: تعداد کمتر کارگران و کارآفرینان، نیاز به مراقبت از سالمندان، چالش‌های نظام رفاه اجتماعی، اختلال در مدل‌های اقتصادی سنتی و ... از جمله این تاثیرات است.
دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد: 10.4 درصد از جمعیت ایران، سالمند هستند و ایران در 45 سال گذشته 11 سال پیر‌تر شده است. بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 2050 ایران با نرخ سالمندی 26.12 درصد، سالمندترین کشور در منطقه خواهد بود. ایران از لحاظ جمعیت هجدهم دردنیا، نهم در آسیا و سوم در منطقه است.
میانگین سنی جمعیت ایرانیان به 33.4 سال رسیده است​
او تشریح کرد: نرخ باروری کلی کشور از 6.8 ​درصد در سال 1351 به 1.6 در صد در سال 1398 رسیده است. میانگین سنی جمعیت در سال 1355، 22.4 بوده است و به 33.4 در سال 1402 رسیده است.
وحیددستجردی با اشاره به آمار کاهشی ازدواج نیز گفت: نرخ خام ازدواج نیز رو به کاهش است.
سناریو‌های پیش‌بینی نرخ باروری در ایران
او یادآور شد: پنجره جمعیتی از سال 1385 آغاز و تا پایان 1425 ادامه دارد. طبق سناریو‌های سازمان ملل برای سال 1480، اگر نرخ باروی 2.4 بشود جمعیت ایران در آن سال 109 میلیون نفر، با نرخ باروری 1.9، 62 میلیون نفر و با نرخ 1.4، به 31 میلیون نفر می‌رسد.
​دبیر ستاد ملی جمعیت، مهاجرت پذیری، توسعه مراکز نگهداری از فرزند، حمایت مالی مستقیم، اعطای مرخصی، معافیت مالیاتی، قوانین منعطف اشتغال زنان، از جمله سیاست‌ها یا راهبرد‌های حمایتی برای مقابله با کاهش باروری برشمرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/724209/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام گولر با سوپرگل؛ دیگر نمی‌خواهم ذخیره باشم

یوویچ نمی‌گذارد اینتر سه گانه بگیرد!

سیو تماشایی مایک مانیان مقابل اینتر

ادعای گروسی درباره موافقت ایران با مذاکره برای بازگرداندن دوربین‌های نظارتی

آیت‌الله علم‌الهدی: حشدالشعبی محور مقاومت مردمی عراق است

نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده از آیت‌الله طالقانی این بار در شیراز برگزار شد؛ تاریخ را دیگر فاتحان نمی‌نویسند

شعرخوانی زیبای هوشنگ ابتهاج

فیروزآبادی: قم می‌تواند قطب هوش مصنوعی علوم انسانی در جهان اسلام شود/ هوش مصنوعی، فرصتی طلایی است که اگر آن را درک نکنیم، به تهدیدی جدی بدل می‌شود

شهردار آینده باید در تراز ملی باشد / شورای شهر اختلافات را کنار بگذارد

لحظه وحشتناک برخورد تخته‌سنگ با وانت

خلاصه بازی پارما 1 - یوونتوس 0

گفت و گو با پژمان ماندگاری مدیر روابط عمومی استقلال درباره جدایی بوژوویچ از استقلال

پیام مشترک هواداران پرسپولیس برای عالیشاه

سوپرگل ازه، گل اول کریستال پالاس به آرسنال

برخورد ضربه دیمارکو به تیردروازه آث میلان

گل اول آث میلان به اینتر

لائوتارو قدر پاس زیبای طارمی را ندانست!

گل دوم آرسنال به کریستال پالاس

دبل یوویچ، گل دوم آث میلان به اینتر

گل اول رئال مادرید به ختافه توسط گولر

کبد؛ عضو پرکار و مظلوم بدن

شاعرانه/ دل‌واپسی‌ام نیست، چه باشی چه نباشی

شعرخوانی دلنشین امیرحسین ماحوزی

معاون استاندار تهران: 85 درصد کودکان کار پایتخت اتباع خارجی هستند

بازگشت نخبگان پزشکی به مام وطن

پشت پرده تبلیغات فریبنده جراحی زیبایی

وزیر بهداشت از توزیع گسترده واکسن پنج‌گانه در کشور خبر داد

کابوس پتروشیمی میانکاله پایان یافت؛ مجوز صمت باطل شد

سومین کارت قرمز برای طرحی پرحاشیه

جانشین فرمانده مرزبانی ناجا: دژ شرقی تا یکسال دیگر تکمیل می‌شود

جنجال سری A؛ برخورد فشفشه با دروازه‌بان لاتزیو!

ترکیب اینتر: طارمی آماده گلزنی دوباره به میلان

فتح الله زاده: استقلال از جاهای دیگر ضربه می خورد

این تیم بدون مربی هم باید مقابل هوادار به پیروزی می رسید

گل سردار آزمون در بازی امشب شباب الاهلی مقابل خورفکان

صعود جدیدترین تیم مایه‌دار عربستان به لیگ حرفه‌ای

دردسر جدید یووه؛ ولاهوویچ مصدوم شد!

تعداد مربیان استقلال بیشتر از بردهای لیگ برتری!

پاس گل سردار آزمون، گل سوم شباب الاهلی به خورفکان

اعتراض در منچستر؛ سیتیِ من را از من نگیر!

بوژوویچ بدون برد برکنار شد؛ مجتبی جباری سرمربی جدید آبی‌ها

داروی‌ محبوب کاهش وزن باعث افسردگی می‌شود

تنها 3 روز غذای چرب به مغز سالمندان آسیب می رساند!

گزارش یک رسانه بریتانیایی از جزئیات نامه ملک سلمان به ایران

مرندی: عملکرد وزارت خارجه در این مذاکرات عاقلانه بوده

هدیه خاص رحیم پور ازغدی به مسعود پزشکیان

قیمت رسمی فروش نفت ایران اعلام شد

آیا سرنوشت وزیر دفاع آمریکا به ایران گره خورده است؟

سعدی‌خوانی فارسی‌آموزان

هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت درباره بحران سالمندی در ایران